Etapele implantului dentar

etapele implantului dentar

Cuprins

Tratamentul cu implant dentar presupune inlocuirea unui dinte lipsa cu un implant dentar. Aceasta metoda este ideala, deoarece se intervine minim invaziv si nu creeaza modificari asupra dintilor vecini. Etapele implantului dentar au fiecare un grad ridicat de importanta in planificarea cat mai riguroasa a acestui act medical. 

 

Consultatia cu medicul chirurg specialist

Consultatia stabileste detaliile privitoare la diagnostic, durata aproximativa a tratamentului, costurile acesteia. Consultatia la medicul specialist include si o interpretare in prima faza a unui ortopantomografii, dupa care se va indica o analiza complexa – computer tomograf pe zona de interes. In urma examinarii acestei investigatie paraclinice tridimensionale, se va face un deviz cu grad ridicat de exactitate in care sunt precizate detalii privitoare la fiecare etapa medicala in sine. Fiind un act medical chirurgical, acesta necesita o pregatire preoperativa si postoperatorie a pacientului. Pacientul va trebui sa faca o serie de analize in care sunt analizati parametri de sangerare, de coagulare, eventuale afectiuni cardiace sau osoase importante pentru a asigura succesul tratamentului.

 

Igienizarea cavitatii bucale

Inainte de procedura chirurgicala, pacientul necesita o igienizare profesionala realizata in cabinet si eliminarea cauzelor diferitelor infectii, daca acestea exista. Implantul dentar este un dispozitiv medical perfect steril, la fel bio osul si membranele folosite sunt sterile in momentul in care se insera in cavitatea orala, de aceea trebuie ca pacientul sa fie intr-o stare favorabila, fara ca acestea  sa intre in contact cu germeni  patogeni in cavitatea orala.

 

Sedinta de inserare a implantului dentar

La ora actuala, datorita tehnologiei moderne si specializarilor medicilor, in cadrul clinicilor Life Dental Spa aceasta procedura este cat se poate de minim invaziva si nedureroasa. In osul dentar natural se va insera implantul dentar, dupa care va urma perioada de osteointegrare.

 

Timpul de osteointegrare si vindecare

In acest timp se va urmari ca implantul dentar sa capete stabilitate, pentru ca se va crea os nou in jurul acestuia. Pacientul va primi toate detaliile privitoare la medicatie si eventuale contraindicatii pentru ca vindecarea sa fie optima.

 

Lucrarea finala

Dupa perioada de vindecare, una dintre etapele implantului dentar este atasarea bontului protetic si coroana care va fi realizata cu ajutorul tehnologiei Cad Cam din materiale biocompatibile si estetice de inalta calitate.

 

Prezenta la consultatii

Igienizarea profesionala periodica si consultatia asigura succesul acestui tratament si prelungeste durata de viata a acestuia. 

 

Fast & Fixed este un sistem inovator care permite o reabilitare complexa a cavitatii orale pacientilor care isi doresc un tratament rapid cu implanturi dentare si care doresc sa obtina un zambet nou in mai putin de 24 de ore. In osul maxilar se insera un numar de 6 implanturi, iar la mandibular un numar de 4 implanturi. Pe baza acestora se va realiza imediat o protezare fixa provizorie care resuseste sa restaureze estetic si functional cavitatea orala.

Aceste proteze fixe provizorii se vor purta pe perioada de osteintegrare a implanturilor dentare, iar ultima dintre etapele implantului dentar este lucrarea protetica finala. Echipa chirurgicala foloseste si procedura PRGF in acesta interventie care ajuta la stimularea vindecarii de pana la 7 ori mai rapida, scazand riscul de infectare si aparitie a umflaturilor caracteristice.

Mai Multe
articole