Implant dentar

Implantul dentar a revolutionat medicina dentara in ultimii 25 de ani, venind cu solutii practice acolo unde inca nu se gasisera raspunsuri. Un implant dentar este de fapt o radacina artificiala, care inlocuieste dintele lipsa, si serveste drept suport coroanei dentare. De obicei, acesta se insereaza in cadrul unei prime sedinte chirurgicale, dupa care urmeaza o perioada variabila, de cateva saptamani sau chiar luni, in care acesta se integreaza in osul maxilar. Cand legaturile sale cu osul maxilar sunt suficient de puternice, implantul primeste un bont si o coroana dentara, ce reconstruiesc complet dintele lipsa.

Recent, insa, s-au implementat proceduri prin care implantul poate primi coroana dentara in aceeasi sedinta in care este inserat, si aceasta procedura se numeste “incarcare imediata”. Interesant, nu? Poti pleca din clinica cu implantul si dintele fix dupa o interventie de maximum 60 minute.

implant dentar

Cum poate fi folosit un implant dentar?

Asadar, implanturile pot inlocui un singur dinte lipsa, sau pot servi drept stalpi de sustinere pentru reconstructii complexe, chiar ale intregii danturi.

IMPLANTUL DENTAR

Temerile legate de implantul dentar

Daca temerile tale sunt de ordin financiar, le putem depasi impreuna. Vei avea un plan de tratament riguros intocmit, astfel incat vei cunoaste toate costurile inainte de interventie. Daca simti nevoia unei esalonari a platilor, putem discuta si acest lucru, trebuie doar sa ne anunti.

temeri legate de implant dentar

Daca iti este teama ca implantul va fi “respins” de organism, vrem sa stii ca nicio interventie nu se realizeaza fara un set de analize prealabile, astfel incat vom sti exact care este starea ta de sanatate generala. Lipsa de integrare a implanturilor in os are de obicei drept cauza o afectiune generala, precum diabetul decompensat, cancerul, parodontoza netratata, radioterapia, etc, sau obiceiuri vicioase precum fumatul, alcoolismul. Ne vom asigura ca organismul tau este pregatit sa primeasca implantul dentar.

Cum stii daca esti candidat pentru implant dentar?

Daca iti lipsesc unul sau mai multi dinti de pe arcade, poti lua in considerare varianta de implant dentar. Daca insa acesta poate fi inserat si in ce conditii, doar medicul dentist iti poate spune, dupa ce a analizat cu atentie computerul tau tomograf. Te rugam sa retii ca inserarea unui implant necesita analiza imagistica 3D (computer tomograf), care masoara cu acuratete dimensiunile osoase in zona de maxilar care va primi implantul. Doar o radiografie panoramica nu este suficienta pentru intocmirea unui plan de tratament.

cum stii ca esti eligibil entru implant dentar

Este bine sa stii ca dupa pierderea unui dinte, zona de os care l-a sustinut se retrage/resoarbe pe masura ce trece timpul, astfel incat dupa o anumita perioada este posibil ca osul restant sa nu mai poata asigura suficient suport pentru viitorul implant. In astfel de cazuri se poate apela la manopere precum aditia de os, liftingul de sinus, bone- splitting, etc, sau chiar se poate renunta la insertia implantului. Asadar, nu astepta ani de zile sa te hotarasti, fiindca osul se diminueaza iar procedura se poate complica sau poate deveni chiar imposibila.

De ce investigatii ai nevoie pentru inserarea unui implant dentar?

Daca iei in calcul insertia unui implant dentar te asteptam la noi in clinica pentru o consultatie cu medicul implantolog. Acesta iti va recomanda urmatoarele investigatii preliminare interventiei:

  1. CT in zona de insertie a implantului
  2. Analize de sange
  3. EKG

Daca suferi de alte afectiuni generale sau urmezi o anumita schema medicamentoasa, este posibil ca medicul implantolog sa colaboreze interdisciplinar cu medicul tau generalist si sa stabileasca impreuna modalitatea de abordare.

LIFE DENTAL SPA | IMPLANTURI DENTARE

Ai nevoie de un Implant Dentar?

De Acord Termeni si Conditii