Coroane dentare inalt biocompatibile

Ce sunt coroanele dentare cu grad inalt de biocompatibilitate?

Coroanele dentare sunt utilizate pentru a reface sau a înlocui complet coroana unui dinte, dar și pentru a-i crește rezistența în timp, în cazul în care dintele respectiv devine sensibil. O cauză pentru care un dinte poate necesita refacere cu ajutorul unei coroane dentare este reprezentată de procesul carios extins care, prin simplul tratament de tip obturație (plombare), nu oferă o rezistență suficientă dintelui respectiv.

O alta situatie ce poate necesita indicatie pentru coroana dentara este pierderea dintelui, urmata de inserarea unui implant dentar. Implantului respectiv (care este o radacina artificială) i se ataseaza o coroana dentara, pentru refacerea morfologiei si functionalitatii dintelui.

coroane dentare

Vechile tipuri de coroane dentare, realizate din aliaje metalice, chiar si in combinatie cu ceramica, sunt inestetice si pot genera sensibilitati sau chiar alergii pacientului. Metalele grele nu sunt de prima alegere atunci cand dorim sa realizam o coroana dentara. Recomandam pacientilor nostri testarea sensibilitatii la anumite materiale dentare, inainte de a beneficia de tratamente stomatologice care le utilizeaza.

Este important sa constientizam faptul ca materialele dentare sunt plasate in corpul nostru, unde vor ramane o perioada lunga de timp, ani de zile sau poate tot restul vietii. Aceste materiale dentare nu sunt complet inerte, asa cum s-ar putea crede, ci influenteaza fiziologia organismului, intr-o masura mai mare sau mai mica, in functie de compozitie, cantitate, etc.

Pentru a intelege chiar mai bine acest lucru, putem da ca exemplu “tatuajele dentare”, care sunt zone inchise la culoare de gingie din jurul unei coroane ce contine metal (sau pivot, ori alta reconstructie), formate in urma migrarii ionilor metalici in tesutul gingival.Migrarile ionilor metalici, insa, se pot produce si fara semne clinice care sa alarmeze pacientul, existand riscul depunerilor de metale grele in anumite tesuturi din organism. Aceste migrari pot fi potentate de prezenta in aceeasi cavitate bucala a unor lucrari ce contin aliaj metalic impreuna cu plombe de amalgam (cu continut de mercur), ceea ce genereaza un fenomen de pila galvanica ce pompeaza ioni metalici in corp.

In clinicle Life Dental Spa, alegem sa recomandam materiale dentare sigure pentru pacientii nostri!

Ceramica integrala si Zirconia - ultima generatie de materiale pentru coroane dentare

Zirconia este un material aparut destul de recent care a revolutionat practica stomatologica. Acesta prezinta proprietati exceptionale legate de estetica si rezistenta, astfel ca poate fi folosit cu succes pentru realizarea coroanelor dentare. Zirconia se prezinta ca un material de culoare alba, sub forma de blocuri de diverse forme si marimi, ce poate fi frezat computerizat pentru a se obtine coroane dentare.

In stomatologie nu se foloseste zirconiul pur, ci o combinatie obtinuta chimic a acestuia, numita oxid de zirconiu sau zirconia. Astfel, zirconia este considerat a fi unul dintre cele mai rezistente materiale din care se pot confectiona coroane dentare, exceptand metalul.

coroane dentare din zirconiu sau ceramica integrala

Unul dintre avantajele lucrului cu zirconia este acela ca poate fi frezat computerizat, iar rezultatul este reprezentat de coroane cu adaptare foarte precisa la nivelul dintelui slefuit. Cunoastem faptul ca o coroana care nu este corect adaptata la dintele slefuit poate genera inflamatii ale gingiei, pungi parodontale, poate fi retentiva pentru resturi alimentare si bacterii, poate favoriza aparitia cariei pe dintele care nu este acoperit corespunzator.

Ceramica integrala este un alt material ce permite realizarea de coroane dentare cu grad inalt de estetica, avand proprietati optice asemanatoare structurilor dintelui natural. Ceramica integrala poate imita perfect nuanta, textura si transluciditatea naturala a dintelui, rezultand coroane cu aspect exceptional, mai ales pe dintii vizibili in zambet, unde cerintele estetice sunt extrem de ridicate.

Atat in cazul zirconiei cat si in cazul ceramicii integrale, etapele realizarii acestor tipuri de coroane sunt urmatoarele:

  • Dintele este preparat, amprentat si acoperit cu o coroana provizorie realizata in cabinet
  • In laboratorul de tehnica dentara se realizeaza coroana prin design digital si frezare computerizata
  • Coroana va fi apoi cimentata pe dintele pregatit.
etape realizare coroane dentare

Este foarte important modul in care este slefuit dintele, cat de bine este luata amprenta, precum si precizia de realizare in laborator, pentru obtinerea unor lucrari protetice corecte, etanse, care sa nu irite gingia si sa fie armonios integrate in ocluzie (muscatura). Clinicile Life Dental Spa acorda atentia necesara protocoalelor de lucru si corectitudinii lor, pentru a oferi pacientior un serviciu stomatologic de 5 stele!

LIFE DENTAL SPA | COROANE DENTARE

Clinica Life Dental Spa primește pacienți atât din București, cât și din alte orașe ale României ori din afara țării. Niciun drum nu este prea lung, comparativ cu redarea bucuriei de a zâmbi într-un timp record!

Ai nevoie de o coroana dentara? Pentru a discuta cu specialistii nostri cea mai buna varianta pentru tine este sa soliciti o programare.

De Acord Termeni si Conditii