Tratament Carii cu Laser

Caria dentara este considerata ca fiind a doua afectiune ca si frecventa, dupa raceala comuna, ceea ce inseamna ca majoritatea populatiei globului sufera de asa ceva.

Atat de raspandita este aceasta afectiune a cavitatii bucale, incat a devenit aproape o normalitate sa o intalnim, din pacate.

Totusi, nu este nicidecum normal sau natural sa suferim de asa ceva. Dintii nostri ar trebui sa fie sanatosi si puternici, ajutandu-ne sa zambim, sa vorbim si sa mestecam pe tot parcursul vietii noastre, insa obiceiurile noastre de zi cu zi le afecteaza adeseori integritatea.

Astfel, o alimentatie bogata in zaharuri, in special zahar rafinat, lipsa unei igiene orale corecte, diverse carente nutritionale, consumul anumitor medicamente si bauturilor acide, indulcite favorizeaza aparitia cariilor dentare.

Fara Durere - Tratarea Cariilor cu Laserul

Ce este Tratamentul Cariilor cu Laser?

Este cunoscut faptul ca majoritatea pacientilor care se adreseaza clinicii Life Dental Spa solicita tratamentul cariilor cu laser, acesta fiind unul dintre serviciile premium pe care le oferim.

Experienta in ceea ce priveste lucrul cu laser dentar este unul dintre punctele noastre forte, pe o piata stomatologica inca dominata de tratamentele clasice, cu freza, de care pacientii se tem in general.

De un lucru suntem siguri: toti pacientii care experimenteaza tratamentul cariilor cu laser sunt atat de multumiti, incat nu-si mai doresc sub nicio forma sa se reintoarca la vechile tratamente conventionale cu freza.

Laserul dentar este un instrument ideal pentru pacientii anxiosi, care se tem de stomatolog in general, pentru cei care doresc sa acceseze un serviciu premium la cel mai inalt nivel, pentru persoane sensibile precum copiii, femeile insarcinate sau care alapteaza etc.

Tratament carii fara durere, fara ace, fara freza

De ce tratamentul cariilor cu laserul este mai eficienta?

Daca va intrebati de ce, motivul este simplu: tratamentele sunt confortabile, fara durere!

Practic, am eliminat motivul principal al temerilor la stomatolog!

Vechea abordare cu freza este acum inlocuita de utilizarea laserului dentar, care poate fi setat in functie de sensibilitatea pacientului pentru a nu produce durere si pentru a oferi o experienta incredibil de prietenoasa pe scaunul dentar!

Tratament Carii cu Laser la LIFE DENTAL SPA

Cum actioneaza Laserul Erbium in Tratamentul Cariilor?

Procedura non-contact

Raza laser “vaporizeaza” tesutul dentar cariat, fara sa atinga dintele, procedura fiind non-contact, adica instrumentul in sine nu atinge dintele.

Spre deosebire de freza, deoarece nu exista contact cu dintele, nu se pune presiune pe acesta, dintele nu se supraincalzeste, asadar nervul dentar nu are de suferit nici pe moment (supraincalzirea genereaza durere) si nici pe termen lung.

 Minim invaziv si selectiv

Raza laser prezinta tropism pentru zonele mai inchise la culoare si mai bogate in apa, asadar va actiona preponderent la nivel de carie (caria este mai inchisa la culoare decat smaltul dintelui si este mai moale, deci cu un continut mai mare de apa). Acest fenomen este responsabil pentru selectivitatea laserului si pentru minim-invazivitatea lui, astfel incat, lucrand cu laser, zona de smalt sanatos a dintelui nu va fi afectata, asa cum se poate intampla prin actiunea frezei.

Una dintre temerile cele mai mari ale pacientilor este aceea ca, in timpul curatarii cariei, instrumentul sa nu indeparteze mai mult din dinte decat este necesar, subminandu-i acestuia rezistenta. Lucrand cu laserul dentar, acest neajuns este inlaturat.

Bactericid

Un alt avantaj al laserului este efectul sau bactericid, eliminand bacteriile din cavitatea unde urmeaza a fi plasata noua plomba si in acest fel scazand riscul aparitiei unei carii secundare pe viitor.

Beneficiile Tratamentului Cariilor cu Laserul

Confortabil

datorita faptului ca poate fi adaptat la sensibilitatea pacientului;

Bactericid

deci scade riscul aparitiei unei carii secundare pe langa noua plomba;

Formarea de dentina

Determina formarea de dentina de reparatie sub plomba, deci protejeaza vitalitatea dintelui pe termen lung;

400% MAI PUTINE VIBRATII

Nivelul de vibratie este de 400 de ori mai scazut decat in cazul frezei, deci senzatia resimtita este mult atenuata

procedura rapida

posibilitatea tratarii cariilor intr-un timp scurt si fara durere (se pot trata mai multe carii in aceeasi sedinta)

predictibilitate

interventia este predictibila

Zgomot Redus

Nivelul de zgomot este mult mai mic (300 Hz in cazul laserului, fata de 5000 Hz in cazul frezei), deci tratamentul este mult mai confortabil pentru pacient din acest punct de vedere.

Efecte biologice pozitive

prin activarea unei enzime numite alcalin-fosfataza, implicata in formarea tesuturilor dure (os, smalt, dentina, cement), stimuleaza proliferarea fibroblastilor ce regenereaza pulpa dentara, stimuleaza regenerarea dentinei.

Creste retentia plombei la cavitate

deci riscul sa “pice plomba” este mult mai scazut;

minim invaziv & biocompatibil

procedura este minim invaziva pentru pacient.

Care sunt semnele aparitiei cariilor?

Cariile dentare debuteaza initial ca si pete albe, cretoase, pe smaltul dintilor, care devin apoi maronii, brun inchise si in final se transforma in cavitati. In fazele incipiente, pacientul nu simte niciun fel de disconfort la nivelul leziunilor, insa pe masura ce acestea se maresc si se adancesc, apare si sensibilitatea, de obicei la stimuli termici (rece, cald) si chimici (dulce, acru).

In principiu, pe masura ce caria se apropie de nervul dintelui, acesta devine din ce in ce mai sensibil, iar in lipsa unui tratament carie se poate ajunge pana la necesitatea unui tratament de canal cu scoaterea nervului (devitalizare).

De obicei, se ia o astfel de masura in momentul in care durerea devine persistenta, iar inflamatia nervului nu mai este reversibila. In astfel de momente, pacientul resimte initial o durere redusa ce se amplifica odata cu trecerea timpului, nu mai cedeaza la antialgice si se exacerbeaza pana cand devine aproape insuportabila (pacientii se plang de faptul ca nu mai pot dormi noaptea, nu isi mai pot duce pana la capat sarcinile zilnice, etc).

In astfel de momente, interventia medicului specialist endodont este binevenita, pentru a trata dintele pe canal si a face durerea sa dispara.

Pacientul poate sesiza in oglinda anumite carii, pentru care se poate adresa medicului stomatolog. De cele mai multe ori insa, cariile apar in zone greu accesibile, cu vizibilitate redusa si din acest motiv sunt recomandate vizitele regulate la dentist pentru consultul periodic. Medicul stomatolog poate diagnostica o carie inca din etapa incipienta de aparitie, astfel incat tratamentul sa fie simplu, usor si eficient, instituit cat mai rapid pentru a preveni complicatiile.

LIFE DENTAL SPA | Tratament Carii cu Laser

Clinica Life Dental Spa primeste pacienti atat din Bucuresti, cat si din alte orase ale Romaniei ori din afara tarii. Niciun drum nu este prea lung, comparativ cu redarea bucuriei de a zambi intr-un timp record!

Inca iti mai tratezi cariile cu freza? Vino sa experimentezi laserul dentar!

Tratament carii cu laser | BEFORE & AFTER