Tratament parodontoza cu laser

protocol biologic de tratament parodontoza dezvoltat de DR. Cristina obreja

Ce este parodontoza si cum apare?

Parodontoza este considerata a fi cea mai grava afectiune dentara, deoarece netratata poate duce la pierderea dintilor. Pana nu demult, se considera ca nu are leac, iar medicii stomatologi nu recomandau un tratament pentru parodontoza specific, ci doar detartrajul clasic si folosirea unor anumite paste de dinti sau, in cel mai bun caz, chiuretajul subgingival.

Bacteriile care produc boala se cantoneaza initial in zona subgingivala si produc inflamatie, cu inrosirea gingiilor si sangerare la periaj sau chiar spontan. Acest stadiu poarta numele de gingivita, care daca nu este tratata, va continua sa evolueze catre stadiul de parodontoza. Bacteriile vor patrunde in profunzime si vor incepe sa distruga osul, afectand astfel suportul dintilor, ce devin mobili si se pierd de pe arcade.

Pe scurt, boala parodontala netratata duce inevitabil la pierderea dintilor.

ce este parodontoza

In ce consta protocolul biologic de tratament pentru parodontoza cu laser dezvoltat de Dr. Cristina Obreja?

Din pacate, si in prezent in multe clinici din Romania, parodontoza fie nu este diagnosticata, fie este diagnosticata prea tarziu, iar ceea ce este mai grav, foarte frecvent nu se ofera tratament eficient si corect pentru aceasta pacientilor suferinzi.

Nu putine au fost cazurile in care s-au prezentat la noi in clinica pacienti care desi mergeau regulat la dentist, totusi nu primisera niciodata tratament pentru parodontoza de care sufereau. Unii dintre ei fusesera tratati superficial si ineficient, cu antibiotice, detartraje, colutorii bucale, injectii si vaccinuri diverse. Toate acestea ameliorau situatia o perioada, insa deoarece cauzele persistau, afectiunea recidiva.

Cei mai multi dintre acesti pacienti deja se resemnasera cu ideea ca mai devreme sau mai tarziu isi vor pierde dintii, pana cand au apelat la protocolul biologic de tratament pentru parodontoza oferit de Life Dental Spa. Din momentul in care au aflat in ce consta si l-au testat efectiv, acesti pacienti au inceput din nou sa spere la o dantura sanatoasa.

Pentru toti pacientii care sufera de boala parodontala, echipa de specialisti Life Dental Spa ofera acest protocol unic in Romania de tratament pentru parodontoza. Se numeste protocol biologic deoarece este in primul rand o abordare minim invaziva, cu respect pentru tesuturile pacientului, confortabil si netraumatic. In al doilea rand, ia in considerare toti factorii care au dus la aparitia bolii, iar tratamentul se adreseaza tuturor acestor factori, nu doar celor locali, aflati la nivelul cavitatii bucale.

Cine este Dr. Cristina Obreja?

Dr. Cristina Obreja este fondatoarea lantului de clinici Life Dental Spa si directorul medical al acestei organizatii. Fiind medic stomatolog cu competenta acreditata in terapia laser obtinuta la Universitatea din Aachen (Germania), si-a adus contributia la elaborarea acestui protocol unic in Romania, aplicand cunostintele pe care le-a dobandit in urma cursurilor de specialitate din afara tarii.

Pe langa stomatologie, Dr. Cristina Obreja are studii in fitoterapie, apiterapie, aromaterapie si medicini traditionale orientale (ayurveda si medicina traditionala chineza), iar protocolul biologic de tratament pentru parodontoza cu laser include elemente ale acestor sisteme holistice de sanatate. Diploma ce atesta aceste studii de medicina alternativa a fost obtinuta la Bucuresti, in cadrul Centrului National de Perfectionare in Domeniul Medical (2009), insa cunostintele dobandite aici au fost completate de-a lungul timpului cu informatii provenite din numeroase cursuri si conferinte ce abordau aceste subiecte.

tratament parodontoza laser

Dr. Cristina Obreja este membru al Academiei Internationale de Stomatologie si Medicina Biologica (International Academy of Biological Dentistry and Medicine- SUA) si abordeaza o viziune profund integrata biologic a stomatologiei, bazata pe minim invazivitate si respect pentru tesuturile pacientului, lipsa durerii in timpul tratamentelor si consilierea pacientilor pentru sanatate dentara.

Programeaza-te acum pentru o consultatie la Dr. Cristina Obreja!

Care sunt directiile de tratament pentru parodontoza?

Tratamentul parodontozei cu laser prin protocolul biologic dezvoltat de Dr. Cristina Obreja vizeaza 3 directii principale:

 1. Identificarea si eliminarea cauzelor afectiunii (care se pot regasi in stilul de viata al pacientului, igiena, alimentatie, obiceiuri nesanatoase, lipsa managementului stress-ului, etc). Aceasta etapa este deosebit de importanta, deoarece daca nu este abordata sau este tratata cu superficialitate, riscul de recidiva pentru boala parodontala este de aproape 100%, oricat de bine ar fi realizata terapia locala in cabinet. Afectiunea este rezultatul anumitor greseli pe care pacientul le face in viata de zi cu zi, iar daca aceste greseli persista, vor genera in continuare simptomele.
tratament parodontoza laser

2. Tratament pentru parodontoza cu laser, in cabinet. Terapia se realizeaza, de obicei, in 4 sedinte, in care folosim ultrasunetele pentru indepartarea tartrului supra- si subgingival, insa instrumentul principal va fi laserul dentar. Folosim mai multe tipuri de laser dentar, iar selectia categoriei de laser folosite se face in functie de diagnosticul si nevoile pacientului. 

Cel mai important tip de laser este Erbiumul, cu proprietati extraordinare in ceea ce priveste tratamentul parodontozei:

 • Este bactericid- cu ajutorul sau eliminam bacteriile ce cauzeaza afectiunea
 • Realizeaza ablatie minim invaziva-cu ajutorul sau vaporizam tesuturile infectate din zona subgingivala si din pungile parodontale, fara a afecta tesutul sanatos
 • Este antiinflamator-elimina inflamatia
 • Elimina sangerarea- pacientul nu va mai sangera la periaj sau spontan!
 • Remodeleaza gingia umflata si supradimensionata

La finalul tratamentului, gingia va fi din nou sanatoasa, roz, fara semne de inflamatie, fara sangerare. In functie de momentul in evolutia bolii in care se instituie tratamentul, sansele sunt mai mari sau mai mici de a pastra dintii pacientului pe arcade.

IMPORTANT! Protocolul biologic dezvoltat de dr. Cristina Obreja NU FOLOSESTE CHIURETA! Asadar, NU este un chiuretaj clasic acompaniat de o decontaminare laser, asa cum se practica in anumite cabinete din Romania, ci este un tratament in care se foloseste INTEGRAL LASERUL! Este important sa eliminam aceasta confuzie care se face frecvent in ultima vreme pe piata stomatologica romaneasca! Noi consideram chiureta ca fiind un instrument traumatic, invaziv fata de radacinile dintilor si fata de tesutul gingival, si care realizeaza o procedura strict mecanica, fara proprietati antibacteriene si antiinflamatoare.

In cadrul protocolului biologic de tratament pentru parodontoza cu laser limitam folosirea antibioticelor (se recomanda foarte rar, doar in anumite cazuri), nu folosim si nici nu recomandam clorhexidina pentru uz acasa, nu prescriem antiinflamatoare. Cu acest tratament, cream corpului conditiile necesare pentru a stopa evolutia bolii, fara a-l supune la medicatie nenecesara.

3. Monitorizarea pacientului si intretinerea rezultatelor pe termen lung

Orice tratament cu efecte benefice are nevoie de intretinere pe termen lung. Boala parodontica este o afectiune ce necesita ingrijire pentru tot restul vietii, si de aceea dr. Cristina Obreja a elaborat un plan complex de intretinere a pacientului acasa. Fiecare pacient care beneficiaza de un tratament pentru parodontoza in cadrul Life Dental Spa primeste consiliere legata de:

 • modalitatea corecta de igienizare orala (tehnica de periaj, folosirea mijloacelor speciale de igienizare, tip de periuta si dus bucal, etc)
 • Recomandari de produse de igiena orala cu ingrediente 100% naturale (paste de dinti si ape de gura)
 • Retete de apa de gura si pasta de dinti home-made cu ingrediente naturale
 • Metode naturiste de purificare a cavitatii orale si stimulare a vindecarii si regenerarii tesuturilor
 • Lista de suplimente naturale pentru intarirea osului si a gingiilor
 • Protocol clar al intretinerii la dentist pe termen lung (proceduri cu rol in prevenirea recidivei ce includ decontaminarea laser a cavitatii bucale, ozonoterapia, etc).

Este foarte importanta responsabilizarea pacientului care e obligatoriu sa constientizeze si sa elimine cauzele bolii si apoi sa schimbe acele obiceiuri din stilul sau de viata care intretin recidivele.

Tratarea Parodontozei

Beneficiile protocolului biologic de tratament pentru parodontoza cu laser

tratament NON-CHIRURGICAL

nu presupune folosirea de bisturiu sau sutura;

nu necesita anestezie

in 99% din cazuri, deoarece este NEDUREROS;

stopeaza parodontoza

este un tratament care stopeaza parodontoza pe termen lung;

foarte eficient

rezultatele sunt imediate;

respecta principiile stomatologiei holistice

se adreseaza cauzelor, nu doar efectelor, este minim invaziv, conservativ cu tesuturile, respecta echilibrul organismului si il ajuta sa lupte pentru a stopa boala parodontala;

Învinge boala parodontala în stadiile incipiente de ce este esențial să iei măsuri de la primele semne

Unic

Este un protocol unic in Romania

mentinerea zambetului sanatos

parodontoza va fi stopata si vei avea posibilitatea sa-ti mentii dintii naturali pe arcade cat mai mult timp;

fara implanturi

scade necesitatea inserarii de implanturi dentare sau proteza;

costuri mai mici

decat cele pe care le-ar presupune pierderea dintilor si inlocuirea lor cu implanturi dentare.

include recomandari

extinse pentru intretinerea starii de sanatate obtinute in urma tratamentului;

LIFE DENTAL SPA | TRATAMENT PARODONTOZA CU LASER

Ai parodontoza si doresti sa te tratezi la noi? Programeaza-te AICI

De Acord Termeni si Conditii