Tratament parodontoza cu LASER
BIOPARO® - Protocol unic în România de tratament al parodontozei ce utilizează lasere cu 2 lungimi de undă (tip erbium și dioda)
Parodontoza este considerată a fi cea mai gravă afecțiune dentară, deoarece netratată duce la pierderea dinților.
Statisticile arată ca 8 sau chiar 9 din 10 români suferă de o problemă gingivala, fie ca este vorba despre gingivita ori chiar mai grav, de parodontoza.
Cum știu dacă sufăr de parodontoza?
Semnele și simptomele parodontozei sunt următoarele:
- gingii inflamate, roșii sau chiar de culoare roșie-violacee
- sângerări la periajul dentar
- retracție gingivala
- miros foarte neplăcut al gurii, care nu dispare nici după periaj, apa de gură sau gumă de mestecat
- mobilitate dentară (in stadiile avansate)
- modificări de poziție ale dinților (spațiere, coborâre, etc)
- dezgolire rădăcinilor dentare care pot fi sensibile la rece, cald, dulce
Dacă te confrunți cu unul sau mai multe dintre aceste simptome, este recomandat să mergi cat mai repede la medicul stomatolog pentru consult!
Cu cat amâni mai mult consultul inițial la medic, cu atât scad șansele să mai beneficiezi de un tratament care să te ajute să îți menții dinții naturali pe arcade!
Care sunt cauzele parodontozei?
- stilul de viață nesănătos - igiena dentară deficitară sau inexistentă, hrană lipsită de nutrienți (fast-food, consum de zahăr rafinat, alimente ultraprocesate, fără aportul necesar de vitamine și minerale), carențe de vitamina D3, K2, calciu etc, fumat, alcool.
- stres cronic- pe perioadele de stres prelungit scade sistemul imunitar și apar inflamația și infecțiile
- moștenire ereditară
- mușcătura incorectă (dinți strâmbi, spațiați sau înghesuiți, mușcătura inversă, etc)- generează presiuni pe dinți care se transmit la os, iar acesta începe să se resoarbă, producând retracții gingivale și slăbirea stabilității dinților.
- diverse afecțiuni generale (diabet, de exemplu), anumite medicamente care agravează inflamația gingivala
Parodontoza este un focar infecțios deosebit de dăunător pentru cavitatea bucală, dar și pentru restul corpului! Bacteriile care produc parodontoza invadează creierul, intestinul, vasele de sânge și inima!
Cum ajungi să suferi de parodontoza?
La început, bacteriile inflamează doar gingia, iar boala se numește gingivita. Dacă nu tratăm gingivita la timp, aceste bacterii continuă să se dezvolte și să acționeze în profunzime, distrugând gingia și osul- atunci deja vorbim despre o parodontoza.
În timp, din cauza pierderii osului de susținere și dezgolirii rădăcinilor, dinții nu mai sunt stabili, devin mobili și se pierd de pe arcade.
ATENȚIE! În stadiul de început, parodontoza nu se manifestă prin mobilitate dentară! Când mobilitatea a apărut, deja este vorba despre un stadiu avansat, cu șanse mai mici de recuperare a dinților naturali. Nu așteptați până când vi se miscă dinții!
ATENȚIE! În România există multe persoane care merg regulat la stomatolog, dar nu sunt diagnosticate corect și la timp de această boală! Este recomandat să cereți și o a doua opinie dacă aveți anumite simptome care vă sugerează o problemă cu gingiile!
In ce constă tratamentul BIOPARO® - tratament laser pentru parodontoza?
Tratamentul BIOPARO este un tratament unic în România ce utilizează lasere dentare de ultimă generație, cu 2 lungimi de undă diferite, pentru stoparea parodontozei.
Iată care sunt etapele tratamentului:
- Consult inițial cu cameră intraorală pentru stabilirea diagnosticului și radiografie panoramica. Se recomandă frecvent și anumite analize de sânge care să ajute la un diagnostic cat mai precis.
- Parodontometria- măsurarea pungilor parodontale și a retracției osoase și aprecierea gravității bolii.
- Igienizare profesională (detartraj, periaj, airflow)
- Ședințele propriu-zise de tratament cu laser de tip ERBIUM și DIODA – 4 ședințe la interval de maxim o săptămână una de cealaltă
- Lista cu recomandări de igiena orală, alimentație antiinflamatoare, suplimente naturale pentru îngrijirea osului și a gingiei
- Program de întreținere a rezultatelor obținute în urma tratamentului cu laser, pe termen lung, cu proceduri periodice de igienizare, decontaminare cu laser și ozonoterapie, consultații și evaluări.
De ce este considerat BIOPARO® ca fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente împotriva parodontozei?
- este un tratament non-chirurgical, nedureros (rareori este necesară anestezia), minim-invaziv
- NU folosește chiureta invazivă
- laserele sunt BACTERICIDE- elimină bacteriile care produc boala FĂRĂ ANTIBIOTICE!
- laserele vaporizează țesuturile infectate subgingivale
- elimină inflamația și sângerarea
- stopează evoluția bolii
Care sunt șansele să îmi păstrez dinții naturali, dacă mă tratez cu BIOPARO®?
Cu cat parodontoza este diagnosticată mai rapid, cu atât șansele să vă păstrați dinții naturali pe arcade sunt mai mari. Când există o mobilitate dentară foarte mare a dinților cu lipsa de os, tratamentele sunt mai complexe și cel mai probabil vor fi necesare implanturi dentare, aditii osoase, etc. Așadar, sfatul nostru este să veniți la consult încă de la apariția primelor sângerări gingivale!
ATENȚIE! Unele persoane au parodontoza dar nu au sângerări gingivale mari, mai ales dacă fumează, folosesc anumite paste de dinți antisangerare, etc. Acest lucru nu înseamnă însă ca boala nu evoluează!
Cum mă programez pentru un consult inițial pentru parodontoza?
Tratamentul BIOPARO se realizează exclusiv in clinicile Life Dental Spa (rețea de clinici dentare laser) cu sedii în București, Cluj, Iași, Sibiu, Brașov, Constanța, Craiova, Pitești, Timișoara, Arad, Oradea. Pentru a stabili o programare, te rugăm să completezi formularul, iar noi te vom contacta pentru detalii.
Ce spun pacientii ?
La Life Dental Spa, pacienții noștri își împărtășesc experiențele pozitive și transformările pe care le-au trăit. Apreciem fiecare feedback și ne străduim să oferim cele mai bune servicii pentru a ne asigura că fiecare vizită este o experiență plăcută și reconfortantă.
Other testimonials plugin by Endorsal
Intrebari frecvente
Care sunt simptomele parodontozei?
Simptomele includ sângerarea gingiilor, respirație urât mirositoare, mobilitate dentară și retracția gingiilor
Este parodontoza tratabilă?
Da, parodontoza este tratabilă, mai ales în stadiile incipiente. Tratamentul prompt poate ajuta la prevenirea deteriorării țesuturilor gingivale și a pierderii dentare.
Cât de des ar trebui să merg la dentist pentru a preveni parodontoza?
Este recomandat să efectuezi controale dentare cel puțin o dată la șase luni. O igienă orală regulată, inclusiv periajul și folosirea aței dentare, este esențială pentru prevenirea parodontozei.