Sigilare dentara cu laser la copii

Ce inseamna sigilare dentara cu ajutorul laserului?

Sigilare dentara cu laser – procedura non-invaziva si protectiva pentru dinte, care se adreseaza atat dentitiei de lapte, cat si celei definitive. Practic, santurile dintelui sunt decontaminate cu raza laser, fiind astfel pregatite pentru aplicarea unui material sigilant ce etanseizeaza zona, protejand-o de aparitia cariei.

Aceasta procedura are scopul de a proteja dintii copiilor de carii, deoarece sigilantul acopera santurile, iar resturile alimentare si placa bacteriana sunt usor de indepartat. De cele mai multe ori copiii au maselele cariate, deoarece periajul zilnic se efectueaza cu dificultate de catre micuti. Astfel, o metoda de protejare a dintilor de carie si prevenirea infectiei acestora cu bacterii este metoda de sigilare dentara.

sigilare dentara copii

Cui se recomandă sigilarea dintilor cu laser?

Sigilarea dintilor la copii este recomandata odata cu eruperea primilor molari permanenti, in jurul varstei de 6 ani, dar si in cazul dintilor de lapte. In cazul dintilor de lapte, cariile sunt destul de frecvente, iar acestea pot deveni dureroase. De asemenea, dintii de lapte pierduti inainte de termen favorizeaza migrarea celorlalti dinti si deregleaza muscatura. Medicii stomatologi din cadrul clinicii LIFE DENTAL SPA, recomanda efectuarea sigilarii dintilor inainte de aparitia cariilor, deoarece igiena orala nu este efectuata corespunzator la varste fragede.

Spre deosebire de metoda clasica de sigilare dentara, la Life Dental Spa micutii beneficiaza de o procedura simpla, rapida cu ajutorul laserului.

Sigilarea dentara cu laserul este o tehnica non-invaziva care se efectueaza in 3 pasi:

1

Tratarea suprafetelor dentare de sigilat cu laserul

Laserul este bactericid si elimina toate bacteriile prezente pe suprafetele de sigilat, care vor ramane curate si pregatite pentru primirea sigilantului. In acest fel se evita aparitia cariilor secundare sub sigiliu sau pe marginile acestuia. De asemenea, prepararea suprafetelor dentare cu laserul sporeste adeziunea sigilantului la dinte.

2

Aplicarea sigiliului dentar

Este un material compozit fluid care este plasat pe santurile dintilor de sigilat si care se fotopolimerizeaza (intareste) in prezenta luminii UV.

3

Adaptarea functionala (in muscatura)

In urma aplicarii sigiliului medicul verifica daca materialul sigilant nu afecteaza ocluzia (muscatura), cu ajutorul hartiei de articulatie, si corecteaza eventualele contacte inadecvate.

Sigilarea dentara cu laserul la copii are urmatoarele beneficii:

Efectul bactericid

Efectul bactericid al laserului scade aproape de zero sansele sa aparitiei unei carii dentare sub sigilant

rapid

Este rapid de efectuat (timp scazut de lucru, pacientul coopereaza bine)

beneficii sigilare dentara

siguranta

Procedura sigura, daca micutul pacient are miscari bruste, necontrolate, laserul nu lezeaza tesuturile din jurul dintelui (limba, buze, obraji)

minim invaziv

Laserul nu atinge dintele

LIFE DENTAL SPA | SIGILARE DENTARA CU LASER

Clinica Life Dental Spa primeste pacienti atat din Bucuresti, cat si din alte orase ale Romaniei ori din afara tarii. Niciun drum nu este prea lung, comparativ cu sanatatea dentara a copiilor.

De Acord Termeni si Conditii