Fatete Dentare

Ce sunt fatetele dentare?

Probabil ca deja ati auzit de procedura de refacere a zambetului cu ajutorul aplicarii de fatete dentare, deoarece in ultimii ani a devenit foarte populara. Datorita influentei pe care o are mass-media in vietile oamenilor, multi dintre ei isi aleg drept modele diverse vedete care afiseaza acel zambet perfect, alb, de Hollywood. Si multi dintre noi isi doresc ceva asemanator, aspira la acea imagine perfecta, fara cusur.

Vestea buna este ca fatetele dentare chiar pot face acest lucru: pot imbunatati aspectul zambetului prin modificarea formei, marimii si culorii dintilor, astfel incat pacientul chiar poate zambi in final precum o vedeta hollywoodiana.

fatete dentare

Fatetele dentare pot fi realizate din doua tipuri de materiale: din compozit sau din ceramica. Ambele se realizeaza in laboratorul dentar dupa amprenta dentara luata de catre medic in cabinet. De departe insa, cele mai rezistente, mai estetice si mai precise sunt fatetele dentare ceramice.

Fatetele dentare ceramice sau de portelan sunt piese protetice fine, de 1-2 mm, care acopera strict fetele vizibile ale dintilor (nu si pe interiorul lor). De obicei necesita o preparatie (slefuire) a acestor fete, amprentarea lor, dupa care urmeaza frezarea computerizata CAD/CAM in laboratorul de tehnica dentara. Ulterior, fatetele dentare vor fi probate si cimentate adeziv pe suprafetele dintilor cu care vor face corp comun, oferind estetica si rezistenta.

Cand recomandam aplicarea de fatete dentare?

Fatetele dentare sunt recomandate persoanelor care se confrunta cu probleme de estetica dentara, cum ar fi:

 • dinti inegali sau sparti;
 • dinti disproportionati;
 • coloratii intrinseci cauzate de tetraciclina sau alte pigmentari ce nu pot fi indepartate cu ajutorul albirii dentare;
 • distructii mari pe dinti cauzate de carii;
 • dinti tociti, abrazati;
 • dinti ciobiti, fracturati;
 • dinti cu mici modificari de pozitie.
cand sunt recomandate fatete dentare

Cand nu recomandam aplicarea de fatete dentare?

Nu recomandam aplicarea de fatete dentare in urmatoarele situatii:

 • igiena precara;
 • bruxism (scrasnitul dintilor noaptea);
 • ocluzia dentara cap la cap;
 • dinti foarte distrusi, afectati, cu indicatie de coroane.

Cum ingrijesti fatetele dentare?

Intretinerea fatetelor dentare necesita o ingrijire simpla prin periaj zilnic, folosirea atei dentare, a dusului bucal si detartraj o data la 6 luni. Medicii stomatologi recomanda evitarea alimentelor foarte dure sau lipicioase dupa procedura si consumul acestora in cantitati mai mici pe termen lung, deoarece poate afecta rezistenta fatetelor.

ingrijire fatete dentare

Rezistenta fatelelor dentare depinde in mod deosebit de modul in care pacientii le acorda atentie si au grija de ele. De aceea este foarte important ca pacientul sa cunoasca faptul ca alimentele dure ar putea duce la deteriorarea fatetei dentare.

Beneficiile procedurii de fatetare dentara din cadrul clinicii noastre sunt:

rezultate excelente

imbunatatirea rapida a esteticii dentare;

RAPIDITATE

o procedura realizata in putine etape;

ESTETICA GARANTATA

pot fi inlaturate intr-un timp scurt coloratiile neplacute, modificarile inestetice de pozitie, distructiile de smalt;

beneficii fatete dentare

BIOCOMPATIBILITATE

materialele utilizate sunt biocompatibile, astfel incat fatetele dentare sunt tolerate perfect de tesuturile moi;

MATERIALE PREMIUM

gingia reactioneaza bine la contactul cu ceramica din care sunt confectionate fatetele;

nu se coloreaza in timp

fatetele din ceramica nu se coloreaza in timp, isi pastreaza perfect nuanta;

mINIM-INVAZIV

este o procedura minim invaziva pentru a reface zambetul in doar cativa pasi.

Îngrijirea după intervenție

Pacientii care isi doresc metoda de fatete dentare, pentru a-si imbunatati estetica dintilor, pot consulta medicul stomatolog din cadrul clinicii LIFE DENTAL SPA, pentru amprentarea si ulterior aplicarea prin cimentare a fatetelor. Procedura nu necesita multe etape. Practic este necesara o consultatie prealabila, in care se stabileste planul de tratament.

Apoi urmeaza sedinta initiala, in care sunt preparati si amprentati dintii, dupa care sunt realizate si aplicate fatetele provizorii, care vor proteja dintii si vor reface zambetul temporar, pana la obtinerea fatetelor definitive. Cand acestea sunt finalizate de catre laborator, medicul le cimenteaza pe suprafetele dentare cu un adeziv special, pentru a obtine zambetul mult dorit.

LIFE DENTAL SPA | Fatete Dentare

Clinica Life Dental Spa primește pacienți atât din București, cât și din alte orașe ale României ori din afara țării. Niciun drum nu este prea lung, comparativ cu redarea bucuriei de a zâmbi într-un timp record!

Life Dental Spa vă garantează calitatea procedurii și vă asigură asistență medicală pe termen lung, pentru a întreține rezultatele spectaculoase obținute cu Fatetele Dentare!

Schimba-ti zambetul, schimba-ti viata! Doresti o refacere a zambetului tau cu ajutorul fatetelor dentare?

De Acord Termeni si Conditii