Ozonoterapie

Ce este ozonoterapia?

Ozonoterapia este o metoda de tratament inovatoare utilizata in numeroase domenii medicale precum ortopedie, dermatologie, tratarea bolilor reumatismale, afectiuni vasculare si neurologice, urologie, ginecologie, tratamente estetice, si, bineinteles, in stomatologie.

Acest tip de terapie a aparut in anul 1896, cand renumitul cercetator Nikola Tesla a brevetat in SUA primul generator de ozon medical „Raza violeta”. A organizat propria companie care se ocupa de cercetari si de perfectionarea aparaturii pentru obtinerea ozonului medicinal, iar la inceputul secolului XX, in SUA, aproape fiecare parfumerie era dotata cu un astfel de generator de ozon. De-a lungul anilor, numerosi oameni de stiinta au inceput sa utilizeze ozonul in diverse afectiuni precum: TBC; SIDA; astm bronsic; scleroza multipla; poliartrita etc. Astfel ca in prezent, ozonoterapia este folosita in numeroase tari precum SUA, Canada, Germania, Rusia, Ucraina, Suedia, Italia, Spania, Brazilia, Cuba, Mexic si altele.

Ozonoterapia se bazeaza pe proprietatile ozonului de a distruge microorganismele implicate in diverse afectiuni. Ozonul este o molecula formata din 3 atomi de oxigen (O3), iar studiile stiintifice au dovedit ca este cel mai puternic oxidant cunoscut pana in zilele noastre. Acesta se regaseste in mod natural in straturile inferioare ale atmosferei si actioneaza precum un scut ce protejeaza planeta impotriva razelor ultraviolete emise de soare. Preparatele terapeutice cu ozon sunt diverse, printre care apa ozonata, uleiuri ozonate sau amestecuri de oxigen-ozon.

blank

In ceea ce priveste uzul stomatologic, iata cateva efecte benefice ale terapiei cu ozon:

Ce se folosește în Ozonoterapie

Ozonul utilizat in aplicatiile terapeutice nu este ozonul atmosferic, ci este produs de un aparat medical in cabinetul stomatologic denumit „generator de ozon”.

blank

Tehnica respecta intocmai modul in care acesta este produs in atmosfera. Pasul urmator consta in administrarea acestuia cu ajutorul unei anse de sticla in zona infectata/inflamata. Ozonul va putea patrunde pana la 5 mm in tesut moale si 1-2 mm in tesut dur.

Utilizarea ozonoterapiei in afectiunile dentare are numeroase avantaje:

1

Are un grad ridicat de aplicabilitate;

2

Nu are efecte adverse;

3

Nu exista contraindicatii (sau sunt foarte limitate);

4

Efectele terapeutice se obtin rapid;

5

Este o metoda simpla si eficienta de preventie, dar si de tratare.

7

In plus, rezultatele ozonoterapiei sunt vizibile chiar dupa prima sedinta, chiar daca sedintele de aplicare sunt scurte.

ozonoterapie

Cand folosim terapia cu ozon in protocoalele de lucru Life Dental Spa?

Dezinfectia

dezinfectia campului operator inainte si dupa interventiile oro-chirurgicale;

gingivita

tratamentul gingivitei;

parodontoza

tratamentul parodontozei;

INTRETINERE

protocoalele de intretinere de dupa tratamentul cu laser al gingivitei si parodontozei;

blank

CARII

dezinfectia cariei dentare;

CANALE RADICULARE

dezinfectia canalelor radiculare ( in endodontie);.

IMPLANT

dezinfectia campului protetic reabilitat pentru implant;

HEMORAGII

oprirea hemoragiilor;

CANDIDOZA ORALA

Tratamentul candidozei orale, herpesuri, afte bucale, stomatite, cheilite, orice afectiune in care sunt implicate in principiu bacterii sau virusuri.

CARE SUNT EFECTELE BENEFICE?

Efectele benefice ale ozonoterapiei sunt incontestabile, fie ca este folosita ca metoda principala de tratament sau complementara. Ozonoterapia ofera un grad ridicat de dezinfectare si poate opri hemoragiile avand un efect terapeutic in curatarea zonei tratate. De asemenea, poate imbunatati cantitatea de oxigen directionata asupra unei rani, grabind procesul de vindecare. Totodata, ridica temperatura tesutului afectat prin intensificarea metabolismului localizat, favorizand si in acest fel vindecarea mai rapida a leziunii.

LIFE DENTAL SPA | OZONOTERAPIE

De Acord Termeni si Conditii