Consultatia cu camera intraorala

Consultatie de Specialitate

Protocolul primului consult al pacientului in cadrul clinicilor Life Dental Spa este complex si include consultatia cu camera intraorala, poze de diagnostic si plan de tratament.

Consultatia efectuata cu ajutorul camerei intraorale este foarte utila la prima vizita a pacientului, pentru a evalua statusul oral si pentru a depista toate problemele dentare. In acest fel, pacientul este complet informat cu privire la eventualele afectiuni, si se poate intocmi un plan de tratament adecvat situatiei clinice.

imagini camera intraorala

Ce este o camera intraorala?

Camera intraorala este un instrument imagistic non-iradiant (nu este radiologie) ce preia imagini din cavitatea bucala a pacientului si le trasmite pe un ecran atasat unitului dentar. Pe acest ecran, pacientul poate vizualiza in timp real statusul sau dentar, primind in acelasi timp explicatii legate de diagnostic, din partea medicului stomatolog care realizeaza examinarea.

Ce se poate vizualiza cu ajutorul camerei intraorale?

Prin intermediul imaginii proiectate pe ecran, camera intraorala are proprietatea de a face vizibile detaliile greu de observat cu ochiul liber. Astfel, cu ajutorul acestui dispozitiv montat la scaunul stomatologic, pacientul si medicul pot vedea foarte clar:

 • Cariile superficiale, medii si profunde.
 • Statusul gingival – prezenta  inflamatiei, a sangerarii, modificarile de volum si culoare.
 • Adaptarea lucrarilor dentare existente si corectitudinea realizarii lor.
beneficii camera intraorala
 • Liniile de fractura la nivelul dintilor, atunci cand pacientul a suferit un traumatism. 
 • Depozitele de tartru si de placa microbiana de la nivelul dintilor posteriori, in zonele greu accesibile. 
 • Obturatii (plombe) care s-au colorat in timp, precum si a cariilor care s-au format marginal.
 • Afectiunile de la nivelul dintilor posteriori, in zonele mai greu vizibile, inclusiv molarii de minte.
 • Eventuale leziuni la nivelul mucoasei limbii, obrajilor, buzelor.
 • Resturile de radacini dentare, ce necesita extractie.

Etapele consultului cu camera intraorala la Life Dental Spa:

Prin intermediul imaginii proiectate pe ecran, camera intraorala are proprietatea de a face vizibile detaliile greu de observat cu ochiul liber. Astfel, cu ajutorul acestui dispozitiv montat la scaunul stomatologic, pacientul si medicul pot obtine urmatoarele informatii:

1

Vizualizarea dintilor

Se vizualizeaza rand pe rand, fiecare dinte, pe toate suprafetele sale, in ordinea cadranelor dentare, pentru a identifica orice fel de afectiune existenta si a verifica corectitudinea lucrarilor prezente;

2

vizualizarea gingiilor

Se vizualizeaza statusul gingiei, cu eventuale inflamatii si sangerari;

3

vizualizarea statusului

Se vizualizeaza statusul mucoasei limbii, obrajilor, buzelor, etc.;

4

REZUMATUL

Medicul stomatolog face apoi un rezumat al situatiei clinice a pacientului si coroboreaza informatiile primite. In urma acestora se stabileste diagnosticul si apoi planul de tratament, cu manoperele si costurile aferente.

Avantajele consultului cu camera intraorala

Consultatiile realizate cu ajutorul camerei intraorale sunt un real avantaj in ceea ce priveste imbunatatirea relatiei medic-pacient, deoarece:

blank
 • Imaginile pot fi stocate, iar pacientul beneficiaza de o documentare a cazului, putand vedea la final comparatii de tipul: „Inainte de tratament – dupa tratament”;
 • Educarea pacientului – consultatia cu ajutorul camerei intraorale este interactiva, iar pacientii pot intelege mult mai usor explicatiile medicului, precum si necesitatea tratamentului;
 • Pacientul capata incredere in medicul stomatolog, fiind o discutie transparenta despre diagnostic si solutii de tratament;
 • Pacientul vede direct pe ecran imagini din cavitarea orala, atat inainte de tratament, cat si dupa, putand sa se bucure de rezultatul final.

Care sunt beneficiile unei consultatii cu ajutorul camerei intraorale?

De foarte multe ori, pacientii nu sunt complet informati cu privire la starea sanatatii orale. O consultatie realizata cu ajutorul camerei intraorale vine in ajutorul pacientilor, astfel incat acestia au parte de o investigatie foarte utila, care aduce multiple avantaje:

Pacientul intelege mai bine

explicatiile medicului specialist Life Dental Spa, putand sa vada fiecare dinte in parte pe ecran, pe masura ce acestia sunt evaluati.

Pacientul este complet informat

cu privire la planul de tratament, primind informatii cu privire la fiecare manopera ce trebuie realizata.

beneficii consultatie camera intraorala

nu produce disconfort

Camera intraorala nu produce disconfort in timp ce este folosita si se manevreaza foarte usor.

eficienta

Capacitatea de zoom-in a camerei este superioara, aceasta putand sa mareasca imaginea, astfel incat medicul si pacientul pot observa, pe ecran, detalii greu de observat cu ochiul liber.

Nu iradiaza

Este un instrument imagistic non-iradiant.

LIFE DENTAL SPA | CONSULT CU CAMERA INTRAORALA

Clinica Life Dental Spa primește pacienți atât din București, cât și din alte orașe ale României ori din afara țării. Niciun drum nu este prea lung, comparativ cu redarea bucuriei de a zâmbi!

Doresti un consult stomatologic cu camera intraorala?

De Acord Termeni si Conditii