Tipuri de implanturi dentare

tipuri de implanturi dentare

Cuprins

In functie de nevoile pacientului si de particularitatile anatomice ale cavitatii orale, exista mai multe tipuri de implanturi dentare. Cele mai comune tipuri sunt implanturile endoosoase si subperiostale. Fiecare tip are avantaje si indicatii specifice. Alegerea implantului potrivit depinde de mai multi factori, inclusiv locatia si numarul dintilor lipsa, densitatea osoasa si preferintele pacientului. Este crucial sa se consulte un medic stomatolog specializat pentru a determina cea mai buna optiune.

 

Implanturi endoosoase (endostale)

 

Sunt cele mai utilizate tipuri de implanturi dentare. Uneori, sunt folosite ca alternativa la o proteza amovibila sau mobila. Implanturile endoosoase includ tipul surub (filetat), tipul cilindru (neted) sau cu lama. Medicul tau te poate ajuta sa determini ce tip de implant dentar va functiona cel mai bine pentru tine, dar implanturile endoosoase sunt sigure, eficiente si cea mai populara alegere utilizata astazi.

 

Procedura de tratament cu implanturi endoosoase

 

Tratamentul cu implanturi endoosoase incepe prin gaurire in osul maxilar pentru a introduce un surub de titan care actioneaza ca o radacina artificiala. Inainte de a putea termina tratamentul, trebuie sa astepti ca tesutul moale si osul sa se vindece in jurul radacinii. Acest lucru poate dura adesea cateva luni.

 

Cat de stabile sunt?

 

Implanturile endoosoase sunt printre cele mai cunoscute tipuri de implanturi dentare, din punct de vedere a stabilitatii rezultatelor naturale.

 

Implanturi subperiostale

 

Implanturile subperiostele sunt rareori folosite astazi. Au fost utilizate in primul rand pentru a mentine protezele pacientilor cu inaltime osoasa insuficienta. Atunci cand se utilizeaza implanturi subperiostale, acestea sunt plasate pe osul maxilar in tesutul gingival, cu postul implantului metalic expus prin gingii pentru a mentine proteza.

 

Procedura de tratament cu implanturi subperiostale

 

Cu aceste tipuri de implanturi dentare, procesul general de tratament se face in doua intalniri si este adesea un plan de tratament mult mai scurt decat cu un implant endoosos.

 

Cat de stabile sunt?

 

Implanturile subperiostale nu au acelasi nivel de stabilitate ca cele endoosoase, deoarece implantul nu intra in osul maxilarului, ci se odihneste deasupra osului si este tinut in loc doar de tesuturile moi.

 

Tipuri de coroane pentru implant dentar

 

Asa cum exista mai multe tipuri de implanturi dentare, exista mai multe tipuri diferite si de coroane sau tratamente de suprafata pe care le pot avea acestea. In timp ce implantul real va fi cel mai probabil din titan, coroana poate varia. Prin cresterea rugozitatii suprafetei, implantul se poate vindeca perfect si poate deveni mai puternic ca niciodata. O suprafata poroasa contribuie la un contact mai osos decat o suprafata prelucrata din titan.

Atunci cand alegi cele mai bune marci de implanturi dentare impreuna cu medicul dentist, poti aborda urmatoarele consideratii:

  • Calitatea osului maxilar si care implant este cel mai potrivit pentru dvs.
  • Nivelul experientei specialistului in implanturi dentare.
  • Greutatea si durata procesului de vindecare si recuperare.
  • Raportul calitate-pret.

 

Cat costa un implant dentar?

 

Pentru a oferi un raspuns clar la intrebarea cat costa un implant dentar, e important sa luam in calcul mai multi factori: cat rezista un implant dentar, la ce cabinet stomatologic alegem sa facem lucrarea si mai ales care sunt materialele si tehnologiile utilizate. Daca alegi sa iti recapeti dintii pierduti la un cabinet stomatologic ce ofera un implant dentar ieftin, atunci trebuie sa intelegi ca igiena, tehnologiile utilizate, materialele din care sunt realizate implanturile, dar si modul de lucru sunt caracteristicile definitorii ale reusitei si rezistentei implantului.

Poti consulta site-ul clinicii noastre pentru a afla cat costa un implant dentar de calitate.

 

Cea mai importanta consideratie

 

Pe scurt, starea ta de sanatate iti va informa ce este mai potrivit pentru tine din cele doua tipuri de implanturi dentare. Cea mai importanta parte, pe langa alegerea unui producator de implanturi dentare de calitate, este abilitatea chirurgicala. Daca alegi un chirurg specialist in implanturi dentare si un dentist calificat, majoritatea marcilor importante ar trebui sa ofere un rezultat excelent.

In al doilea rand, ia in considerare raportul pret-calitate in functie de bugetul tau. Este esential sa selectezi un sistem de implant dentar care sa se incadreze in capacitatea ta financiara. Cu toate acestea, ar trebui sa te preocupe mai mult calitatea si eficacitatea sistemului de implant dentar selectat atunci cand iei decizia. Acest lucru se datoreaza faptului ca atunci cand doresti sa utilizezi cel mai bun sistem de implanturi dentare de pe piata, banii nu ar trebui sa fie singurul tau criteriu.

 

In cele din urma, cel mai important este sa te gandesti la nevoile tale, iar impreuna cu ceilalti factori sa alegi cel mai bun si potrivit sistem. Daca ai nevoie de mai multe informatii referitoare la ce tipuri de implanturi dentare sa alegi, nu ezita sa ne contactezi sau sa te programezi online.

 

Mai Multe
articole