Tratamentul de canal la microscop asistat Laser

Tratam fara durere cariile profunde si vechi folosind LASERUL si Microscopul.

blank
Play Video

Urmareste Video:

Play Video

Inca iti este FRICA de Stomatolog?

Beneficiaza chiar ACUM de Tratamentul de canal la

Microscop asistat LASER!

Odata cu avansarea si dezvoltarea stomatologiei moderne, uzul microscopului dentar in tratamentele de canal a devenit foarte important. Cu ajutorul lui practicianul poate identifica canale suplimentare si astfel sansele de reusita cresc considerabil. De asemenea medicul stomatolog poate indeparta instrumente fracturate pe canal, poate identifica eventuale fracture sau fisuri radiculare care compromit un tratament de canal. Pe masura ce metodele de tratament evolueaza apar din ce in ce mai multe instrumente menite sa creasca reusita interventiei sis a usureze munca medicului. Printre aceste instrumente importante se numara si laserul dentar.

In urma multor studii a fost demonstrate eficienta completarii tratamentului de canal cu laserul dentar. Acesta este folosit in etapa de dezinfectie a canalelor iar folosire lui sub microscop ofera medicului un control mai bun al dezinfectiei peretilor canalelor si creste sansele de reusita a interventiei endodontice.

Beneficiile Tratamentului de Canal la Microscop Asistat Laser

Play Video

Care sunt pericolele unui tratament de canal necorespunzator?

Dezvolta multiple probleme:

Un tratament de canal asistat laser corect nu se poate face fara o izolare adecvata a dintelui tratat. In cele mai multe cazuri asta presupune folosirea digii dentare in detrimental rulourilor de vata. Astfel putem asigura o bariera foarte eficienta intre canalele dintelui tratat si bacteriile din saliva si din cavitatea orala.

Inainte de a fi tratatate, deschiderea canalelor trebuie gasita. Desi este o operatie facila pentru un specialist(mai ales sub microscop) in unele cazuri canalele sunt cautate in locuri gresit si se pot face perforatii care sa compromita sau sa slabeasca mult dintele.

O problema mai des intalnita este ratarea unuia sau mai multor canale. Asta se poate traduce in durere postoperatorie dup ace trece anestezia sau in timp pentru ca pulpa dentara neidepartata de pe canale se infecteaza si apar leziuni dupa varful radacinii care se pot transforma in abces.

Ca si la punctual “b”, neindepartarea in totalitate a nervului de pe unul sau mai multe canale poate duce la aparitia unui granuloma sau chist in dreptul dintelui.

Alaturi de instrumentarea canalelor pe toata lungimea lor, aceasta etapa este de o importanta majora! Aici intervine dezinfectarea cu laser care a fost dovedit ca omoara bacterii care nu pot fi indepartate la fel de efficient prin metodele clasice.

Ocazional se poate intampla ca un ac sa fie fracturat pe canale. Acesta este un accident care poate avea loc si care deseori nu prezinta complicatii daca canalul a fost instrumentat in totalitate si dezinfectat efficient. Chiar si asa acest accident poate fi evitat de un medic specialist care stie sa aprecieze dificultatea cazului, sa managerieze bine tratamentul, are rabdare si foloseste acele corespunzator.

Cum arata tratamentul de canal?

blank
blank
blank

Nu mai aștepta. Acum, toate motivele care te țineau departe de albul strălucitor al dinților au dispărut!

Programeaza-te si lasa-ne sa avem grija de sanatatea ta bucala – FARA DURERE “de densist”!

Completeaza Formularul de Programare

De Acord Termeni si Conditii