Cum alegem clinica stomatologica potrivita

criterii de selectie pentru clinica stomatologica potrivita

Cuprins

Sanatatea noastra este foarte importanta, inclusiv cea dentara. De aceea, nu o putem lasa pe mainile oricui. Este foarte important ca de sanatatea noastra dentara sa se ocupe un profesionist cu o vasta experienta in domeniu, care are la activ nenumarate cazuri rezolvate si pacienti multumiti de serviciile sale. De asemenea, clinica stomatologica trebuie sa indeplineasca anumite criterii pentru a ne da increderea necesara atunci cand o alegem pentru a ne gestiona sanatatea dentara.

 

Acestea sunt principalele puncte de reper dupa care trebuie sa te ghidezi atunci cand cauti o clinica stomatologica serioasa:

 1. Reputatie
  In primul rand, este indicat sa verifici reputatia clinicii stomatologice vizate. Printre clinicile pe care ar trebui sa le iei in considerare se numara cele recomandate in primul rand de pacienti. Intra pe site-ul oficial sau pe Google pentru a vedea comentariile sau parerile impartasite de catre cei care au fost tratati in respectivele locatii.
 2. Experienta si rezultatele dovedite in domeniu
  Fara doar si poate, experienta in domeniu si specializarile medicilor dentisti de la clinica stomatologica vizata sunt aspecte extrem de importante. Cauta informatii pe site-ul oficial despre echipa de medici, despre cazurile pe care le-au intalnit si despre specializarile pe care le-au urmat. O clinica stomatologica reputabila ar trebui sa iti ofere toate aceste informatii prin intermediul site-ului pus la dispozitia pacientilor.
 3. Locatie si aparatura disponibila
  Atunci cand cauti o clinica stomatologica  si vrei sa te asiguri ca faci cea mai buna alegere, este o idee sa vizitezi respectivul cabinet si sa porti o discutie cu medicul dentist pe care il ai in vedere. Aceasta vizita preliminara iti permite sa vezi indeaproape locatia si sa te asiguri ca este un mediu curat, confortabil si relaxant. De asemenea, vei putea obtine mai multe informatii despre calitatea materialelor folosite si a aparaturii disponibile. Este foarte important sa optezi pentru o clinica stomatologica ce ofera servicii integrate, care dispune de aparatura performanta. Astfel, specialistii pot obtine rezultate excelente, iar procedurile stomatologice ceva mai complexe vor fi considerabil simplificate, totul spre avantajul pacientului.
 4. Atentia acordata pacientilor
  Dincolo de grija sporita pe care echipa de medici ar trebui sa o acorde fiecarui pacient in parte, ar trebui sa beneficiezi si de o asistenta prompta si o atitudine respectuoasa din partea personalului care se ocupa de receptie si programari. Suna la departamentul de relatii cu clientii al clinicii stomatologice vizate pentru a vorbi cu membrii ai personalului sau viziteaza cabinetul respectiv, pentru a vedea cum sunt tratati pacientii. O clinica stomatologica serioasa, se concentreaza pe intelegerea nevoilor si preferintelor pacientului si se asigura de faptul ca vizita este una placuta si relaxanta. Atitudinea personalului este poate la fel de importanta ca experienta medicului dentist.
 5. Metode de plata disponibile
  Nu in ultimul rand, serviciile dentare pot fi costisitoare, mai ales atunci cand tratezi mai multe probleme simultan. Acesta este motivul pentru care o clinica stomatologica serioasa ar trebui sa ofere mai multe posibilitati de plata a serviciilor, inclusiv plata in rate. Cele mai bune clinici de specialitate de la ora actuala ofera tuturor pacientilor flexibilitate in efectuarea platii.

 

Caracteristica cea mai importanta asupra careia ar trebui sa se axeze orice clinica este profesionalismul. Niciun pacient nu isi doreste sa mearga la o clinica stomatologica lipsita de profesionalism (chiar daca plateste mai putin). Asta include o imagine placuta atat a site-ului, cat si al clinicii. Echipa prietenoasa care inspira incredere, cazuri “inainte si dupa” uimitoare, prezenta permanenta in Social Media si multe altele.

Pacientii sunt dispusi sa plateasca mai mult atunci cand inteleg beneficiile care vin odata cu atentia care li se acorda. Orice investitie in tehnologie care este explicata pe intelesul pacientului contribuie la cresterea “scorului” de preferinta.

Pretul tratamentelor este o caracteristica analizata de pacienti, insa nu cea mai importanta,  pacientii sunt constienti ca sanatatea si siguranta este mai importanta decat pretul cel mai mic. Cand pacientul alege sa mearga la o clinica unde pretul este mai mic, asta este pentru ca nu au inteles calitatea serviciilor care sa justifice pretul ridicat.

Articole similare

Mai Multe
articole