Cum alegem clinica stomatologică potrivită?
blank

Data

Sănătatea noastră este foarte importantă, inclusiv cea dentară. De aceea, nu o putem lăsa pe mâinile oricui. Este foarte important ca de sănătatea noastră dentară să se ocupe un profesionist cu o vastă experiență în domeniu, care are la activ nenumărate cazuri rezolvate și pacienți mulțumiti de serviciile sale. Astfel, putem avea certitudinea că acesta va ști întotdeauna ce să facă în cazul in care ne confruntăm cu o problemă mai mult sau mai putin gravă. 

De asemenea, există si alți factori pe care ar trebui să îi luăm în considerare atunci când ne gândim să alegem serviciile unei clinici.

Acestea sunt principalele puncte de reper dupa care trebuie să te ghidezi atunci când cauți o clinică stomatologică serioasă:

 1. Reputație
  În primul rând, este indicat să verifici reputația clinicii stomatologice vizate. Printre clinicile pe care ar trebui să le iei in considerare se numără cele recomandate în primul rand de pacienți. Intra pe site-ul oficial pentru a vedea comentarii sau păreri împartasite de către cei care au fost tratati in respectivele locații.
 2. Experiența si rezultatele dovedite în domeniu
  Fără doar și poate, experiența în domeniu și specializările medicilor dentiști de la clinică stomatologică vizată sunt aspecte extrem de importante. Caută informatii pe site-ul oficial despre echipa de medici, despre cazurile pe care le-au întâlnit și despre specializările pe care le-au urmat. O clinică stomatologică reputabilă ar trebui să iti ofere toate aceste informații prin intermediul site-ului pus la dispoziția pacienților.
 3. Locație si aparatură disponibilă
  Atunci când cauți o clinică stomatologică  și vrei să te asiguri că faci cea mai bună alegere, este o idee să vizitezi respectivul cabinet si să porti o discuție cu medicul dentist pe care îl ai în vedere. Această vizită preliminară îți permite să vezi îndeaproape locația și să te asiguri că este un mediu curat, confortabil și relaxant. De asemenea, vei putea obține mai multe informații despre calitatea materialelor folosite și a aparaturii disponibile. Este foarte important să optezi pentru o clinică stomatologică ce oferă servicii integrate, care dispune de aparatura performantă. Astfel, specialiștii pot obține rezultate excelente, iar procedurile stomatologice ceva mai complexe vor fi considerabil simplificate, totul spre avantajul pacientului.
 4. Atenția acordată pacienților
  Dincolo de grija sporita pe care echipa de medici ar trebui să o acorde fiecărui pacient în parte, ar trebui să beneficiezi și de o asistență promptă și o atitudine respectuoasă din partea personalului care se ocupa de recepție și programări. Sună la departamentul de relații cu clienții al clinicii stomatologice vizate pentru a vorbi cu membrii ai personalului sau vizitează cabinetul respectiv, pentru a vedea cum sunt tratați pacienții. O clinică stomatologică serioasă, se concentrează pe ințelegerea nevoilor și preferințelor pacientului și se asigura de faptul că vizita este una placută si relaxantă. Atitudinea personalului este poate la fel de importantă ca experienta medicului dentist. 
 5. Metode de plată disponibile
  Nu în ultimul rând, serviciile dentare pot fi costisitoare, mai ales atunci când tratezi mai multe probleme simultan. Acesta este motivul pentru care o clinică stomatologică serioasă ar trebui să ofere mai multe posibilităti de plată a serviciilor, inclusiv plata in rate. Cele mai bune clinici de specialitate de la ora actuala ofera tuturor pacienților flexibilitate in efectuarea plății.

Caracteristica cea mai importantă asupra căreia ar trebui să se axeze orice clinică este profesionalismul. Niciun pacient nu își dorește să meargă la o clinică lipsită de profesionalism (chiar dacă plătește mai puțin). Asta include o imagine plăcută atât a site-ului, cât și al clinicii. Echipă prietenoasă care inspiră încredere, cazuri “înainte și după” uimitoare, prezența permanentă în Social Media și multe altele.

Pacienții sunt dispuși să plătească mai mult atunci când înțeleg beneficiile care vin odată cu atenția care li se acordă. Orice investiție în tehnologie care este explicată pe înțelesul pacientului contribuie la creșterea “scorului” de preferință.

Prețul tratamentelor este o caracteristică analizată de pacienți, însă nu cea mai importantă,  pacienții sunt conștienți că sănătatea și siguranța este mai importantă decât prețul cel mai mic. Când pacientul alege să meargă la o clinică unde prețul este mai mic, asta este pentru că nu au înțeles calitatea serviciilor  care să justifice prețul ridicat.

Mai Multe
articole