Despre implantul dentar. Componentele implantului dentar

ce este implantul dentar

Cuprins

Un implant dentar este una dintre cele mai eficiente soluții dentare pentru a răspunde problemelor asociate cu pierderea dinților. Dacă ai nevoie să îți recuperezi funcționalitatea și estetica zâmbetului, această opțiune este cea mai recomandata. Astăzi, alături de un profesionist specializat în tratamente de implantologie dentară, dar si datorita tehnologiilor avansate, vei reuși să-ți readuci pe față un zâmbet atractiv într-un mod durabil si eficient. Dorești să afli mai multe despre ce este implantul dentar și componentele implantului dentar? Continuă să citești!

 

Ce este implantul dentar?

 

Implanturile dentare sunt piese cilindrice realizate din materiale biocompatibile precum titanul sau zirconiul. Acestea servesc la fixarea protezelor care vor înlocui absențele dentare pe care pacientul le prezintă.

Un implant dentar este integrat în structura osului maxilar. În acest fel, îndeplinește o funcție similară cu cea a unei rădăcini artificiale, adică susține și ancorează dintele de os. Designul său ajută la restabilirea funcționalității și a esteticii dinților, în mod natural.

Tehnicile de implantare fac parte din tratamentele stomatologice specializate, al căror obiectiv principal este obținerea unui zâmbet complet și îmbunătățirea capacității de mestecat. Succesul acestui tip de intervenție depinde în mare măsură de abilitățile profesioniștilor care îl efectuează și de calitatea implantului dentar.

 

Care sunt componentele implantului dentar?

 

Toate implanturile dentare sunt formate din mai multe părți, care împreună alcătuiesc structura completă a piesei generale. Implantul are trei secțiuni principale:

Coroana:

Aceasta este zona cea mai vizibilă parte a implantului; adică piesa care înlocuiește dintele pierdut. Imită coroana dentară naturală și se așază pe piesa artificială introdusă în gingie. Funcția sa principală este de a oferi capacitate de mestecat dinților și de a îmbunătăți estetica generală a zâmbetului.

În funcție de materialul de fabricație și de alți factori, există mai multe tipuri de proteze pe implant sau coroane dentare. Cele din zirconiu sunt cele care prezintă o calitate superioară și, prin urmare, durabilitatea lor este superioară celorlalte. Se pot folosi, de asemenea, și coroane dentare din ceramică, precum si din metal. Ceea ce este esențial este ca acestea să fie realizate din materiale biocompatibile, antialergice.

 

Bontul:

Este piesa care servește drept conector între corpul implantului și coroană, adică veriga centrală. Elaborarea sa se face prin intermediul unui aliaj metalic care îi conferă o mare durabilitate și îi permite să ofere un mare suport implantului. Se pot realiza si bonturi din zirconiu, pentru o estetica si o biocompatibilitate superioare.

Funcția acestei piese este de a prelungi structura implantului pe țesutul gingival, adică pe gingii. Poate prezenta mai multe lungimi, în funcție de necesitățile fiecărui caz. În acest fel, bonturile permit adaptarea implanturilor la anatomia bucală a fiecărui pacient.

 

Implantul:

Pe scurt, și ca să înțelegi bine, este șurubul care se introduce în structura osoasă și se conectează cu bontul din gingie. Această piesă îndeplinește o funcție similară cu cea a rădăcinii originale a dintelui și pe ea implantologul va asambla toate componentele protetice.

componentele implantului dentar

Cum este plasat implantul dentar?

 

Dacă urmează să fii supus unei operații de implant dentar sau te gândești la asta, cunoașterea caracteristicilor acestei tehnici te va ajuta. Îți explicăm totul în detaliu în cele ce urmează:

În primul rând, trebuie să știi clar că orice tratament de implantologie este programat din timp. Trebuie planificate atât intervenția chirurgicală care se efectuează pentru introducerea unei singure piese, cât și cea care se face pentru plasarea unei proteze complete. Nu trebuie să te sperie termeni precum intervenție sau operație. Consideră că este o procedură relativ simplă care se realizează în cabinetul stomatologic.

Ceea ce este foarte important este profesionalismul, experiența și pregătirea echipei clinice care te tratează, pe lângă echipamentele, materialele și tehnologia cu care este dotată clinica stomatologică. Nu merge la orice stomatolog, alege profesioniști de specialitate, dacă dorești rezultate garantate.

În funcție de piesele dentare pe care trebuie să le reabilitezi și de complexitatea cazului dumneavoastră, intervenția va avea o anumită durată. Timpul de execuție al intervenției va depinde de numărul de piese care trebuie reabilitate și de complexitatea procedurii.

De asemenea, ar trebui să evaluezi posibilitatea de a plasa implanturi într-o zi (Fast & Fixed în 24 de ore). O soluție foarte practică, dacă este viabilă în cazul tău. Într-o singură vizită în clinică, poți avea implanturile și coroanele temporare pentru a avea un zâmbet perfect imediat ce părăsești clinica stomatologică.

Dacă în cazul tău este mai bine să apelezi la o intervenție tradițională, ar trebui să aștepți sa se termine procesul de osteointegrare. Pentru ca tu să înțelegi mai bine, să vindeci piesa introdusă în os, și astfel să poți așeza proteza sau coroana pe o structură puternică și sigură. În acest caz, procesul poate dura între 1 și 6 luni.

 

Ce specialist plasează implanturi dentare?

 

Tehnicile aplicate în implantologia dentară sunt tratamente avansate care necesită specializare și profesionalism. Plasarea unui implant dentar este un proces simplu, dar necesită o pregătire extinsă.

Dacă urmează să fii supus unei operații de implant dentar, este foarte recomandat să te lași pe mâini bune. Astfel, vei garanta rezultate adecvate, durabilitatea implanturilor și o estetică armonioasă. Un serviciu de calitate face diferența.

În clinicile stomatologice Life Dental Spa avem o echipă specializată în implantologie și estetică dentară. Profesioniștii noștri sunt experimentati și putem garanta un serviciu personalizat, adaptat nevoilor fiecărui pacient. Dacă ești în căutarea preciziei și a know-how-ului, apelează la o clinică în care excelența definește fiecare zi.

 

Implanturile disponibile pentru toată lumea. Opțiuni de finanțare.

 

Știm că tratamentele dentare de implantologie dentară sunt mai costisitoare. Dar trebuie avut în vedere că reprezinta cea mai durabila soluție pentru a face față absențelor dentare. La Life Dental Spa îți oferim posibilități avantajoase de finanțare. Îți putem finanța tratamentul fără dobândă, astfel încât să nu îți faci griji.

 

Acum știi mai multe despre ce este implantul dentar, caracteristicile și plasarea acestuia. Cu toate acestea, dacă ai nevoie de mai multe informații sau dorești să îți evaluăm cazul, ne poți contacta AICI. Nu rata ocazia de a zâmbi din nou fără complexe!

Mai Multe
articole