Consultatie stomatologica periodica

beneficii consultatie stomatologica periodica

Cuprins

O consultatie stomatologica periodica consta in verificari de rutina:

  • Medicul stomatolog va verifica starea cavitatii orale, va examina dintii si gingiile.
  • Stomatologul te va intreba despre problemele aparute de la ultima vizita si pana in momentul consultului. 
  • Ti se vor oferi sfaturi in ceea ce priveste alimentatia si renuntarea la anumite vicii (fumat, alcool);
  • Ti se va explica tehnica de periaj corecta, metodele auxiliare de periaj (dus bucal, periute interdentare, ata dentara). 

Ca regula de baza, trebuie sa programezi o consultatie stomatologica o data la 6 luni. La unii pacienti, consultul stomatologic este necesar sa se efectueze mai des, o data la 3 luni, in functie de problemele pe care le regasim si cat de mare este riscul sa intampinam anumite probleme in viitor. Medicul dentist iti va sugera cand trebuie sa efectuezi urmatorul control stomatologic. 

 

Beneficii consultatie stomatologica periodica

 

Beneficiile pe care ti le poate aduce o consultatie stomatologica periodica sunt:

 

1.Putem sa prevenim bolile parodontale – Cand primele simptome sunt scapate de sub control, parodontoza evolueaza si duce la pierderea dintilor.

2. Prevenim aparitia cariilor – Este foarte important sa tratam cariile cand sunt inca mici, nu asteptam o carie sa se faca mare ca sa o tratam. O consultatie periodica poate stopa aparitia cariilor si poate preveni ca o carie superficiala sa evolueze in una profunda. In acest fel scapam de durerile dentare, de tratamente mai complicate si mai costisitoare. 

3. Nu este afectata functia estetica prin pierderea dintilor – Extractia unui dinte care nu a mai putut sa fie salvat si neinlocuirea acestuia la timp duce la multe efecte negative pe termen lung. Dintii vecini incep sa migreze spre locul dintelui extras si astfel apar anumite dezechilibre pentru toti ceilalti dinti. Tratamentele ulterioare implica costuri semnificative. 

4. Influentam viata copiiilor nostri – Copiii nostri pot fi influentati de stilul nostru de viata , iar acestia sunt educati prin puterea exemplului, copiaza ce vad la adulti. Este important sa nu le insuflam micutilor teama de dentist, ci sa ii luam cu noi la o consultatie pentru a se familiariza cu mediul, astfel incat sa vina cu placere in cabinet. Educatia spre o viata sanatoasa si imprietenirea cu medicul dentist este recomandat sa se intample de la o varsta timpurie, in acest sens noi le recomandam mamicilor si taticilor sa vina la stomatolog cu copiii, inca de la aparitia dintilor de lapte. 

5. Economisim bani – Prin consultatiile regulate, problemele pot sa fie depistate si tratate din stadii timpurii, astfel vei da mai putini bani pe tratamente stomatologice (de exemplu: daca am lasa o carie incipienta sa evolueze in una profunda cu implicarea nervului dintelui costul tratamentului ar putea sa fie si de 10 ori mai mare ). 

 

Amanarea rezolvarii problemelor dentare nu duce niciodata la disparitia lor, din contra, va duce la agravarea acestora cu impacte sociale si financiare ridicate!

 

O consultatie stomatologica de rutina este o investitie pe termen lung, care te va ajuta sa ai o calitate a vietii imbunatatita, fara dureri dentare si fara alte probleme inconfortabile. In timpul acestei vizite se combina evaluarea starii generale si dentare cu o igienizare profesionala (detartraj cu ultrasunete, periaj dentar profesional si air flow). Prin aceste metode curatam suprafetele dintilor de placa bacteriana, tartru si alte coloratii si asiguram o sanatate orala pe termen lung, un aspect placut al dintilor, cat si o respiratie curata. 

Daca in timpul consultatiei observam anumite probleme (carii superficiale, gingivite) acestea se pot trata in scurt timp, fara sa apara dureri si cu costuri minime. Noi consideram ca vizitele stomatologice regulate reprezinta caramida care sta la baza sanatatii noastre orale, cat si sanatatii intregului organism, ajutandu-ne sa zambim mai mult, mai des si sa fim mai fericiti! 

Mai Multe
articole