Air-Flow
blank

Data

Tratamentul profilactic are rolul de a preveni aparitia afectiunilor dentare, ajutand la mentinerea unei igiene optime, care previne si recidiva bolii parodontale. Cel mai alesea, profilaxia se realizeaza prin intermediul unui pachet complet de igienizare profesionala, care cuprinde: un detartraj cu ultrasunete, un periaj profesional si o procedura de Air-Flow. 

Pacientii care aleg tratamentul parodontozei cu laserul in clinica stomatologica Life Dental Spa trebuie sa realizeze inainte de sedintele de terapie laser un astfel de tratament de igienizare profesionala. 

Scopul curatarii dintilor in profunzime in cabinetul stomatologic din Bucuresti are rolul de a elimina toate depozitele de placa microbiana si de tartru dentar (piatra dentara). In acest fel, laserul va putea actiona pe tesuturile lezate si afectate, iar rezultatele tratamentului vor fi considerabil mai calitative. 

Air-Flow-ul este o procedura de curatare actuala, care presupune pulsarea unui jet de apa cu particule de bicarbonat cu ajutorul unui instrument ce are un design specific. Jeturile de apa au rolul de a elimina si ultimele resturi de placa bacteriana si de tartru dentar, in special in zonele greu accesibile, interdentare. 

Stomatologia holistica si preventia 

Clinica stomatologica Life Dental Spa s-a remarcat in ultimul timp prin succesul tratamentelor holistice care dau roade si care au multumit un numar foarte mare de pacienti. #LifeDentistii sunt pregatiti la cel mai inalt nivel profesional, participand periodic la congrese si workshop-uri in strainatate, pentru a putea oferi pacientilor cele mai bune si mai moderne tratamente stomatologice

Holistica presupune ca intregul nu este redus la partile sale componente, asa cum nici omul nu este tratat stomatologic luand seama doar de factorii locali de la nivelul cavitatii orale. Dr. Cristina Obreja, medic fondator al clinicii stomatologice Life Dental Spa si specialist in laser dentar ne spune ca pacientii sunt tratati luand in considerare si stilul de viata, precum si obiceiurile alimentare. 

Pacientii nu doar ca beneficiaza de un tratament MINIM-INVAZIV, NEDUREROS si cu REZULTATE EXCELENTE, dar invata si cum sa previna recidiva si sa mentina sanatatea orala mai mult timp!  

Tratamentul holistic al parodontozei presupune ședințe de terapie laser pentru tratarea efectiva a bolii parodontale, precum si pachete complete de igienizare profesionala realizate inainte de tratament, precum si dupa, periodic, la intervale de cateva luni. 

Scopul detartrajului cu ultrasunete, al periajului profesional si al Air-Flow-ului este acela de a indeparta principala cauza a tuturor imbolnavirilor dentare: placa bacteriana. Pacientii care urmeaza Protolul holistic de tratare a parodontozei in clinica stomatologica Life Dental Spa se bucura de sfaturi cu privire la: 

 • Cum sa mentina igiena orala acasa
 • Produse de igiena orala (pasta de dinti, apa de gura) din ingrediente naturale, eventual preparate acasa, pe baza retetelor oferite de #LifeDentisti 
 • Igienizarea profesionala din cabinetul stomatologic si importanta consultatiilor periodice
 • Renuntarea la obiceiuri nocive pentru sanatate (fumatul)
 • Echilibrarea alimentatiei, care trebuie sa fie bogata in substante nutritive
 • Eliminarea carbohidratilor simpli si a sucurilor din comert indulcite cu zahar rafinat
 • Imbunatatirea stilului de viata si a calitatii vietii 

Alege clinica stomatologica Life Dental Spa si beneficiaza de o procedura de Air-Flow alaturi de un detartraj cu ultrasunete si un periaj profesional inainte de tratamentul parodontozei cu laserul dentar!

Ce este procedura Air-Flow? 

Atunci cand pacientii aleg sa urmeze o igienizare profesionala in cabinetul stomatologic din Bucuresti, vor face cunostinta cu trei proceduri: 

 • Detartrajul cu ultrasunete
 • Periajul profesional
 • Air-Flow. 

Air-Flow-ul este un tratament de curatare care utilizeaza un jet puternic de aer si apa cu particule de bicarbonat de sodiu. Jeturile de apa sunt pulsate cu ajutorul unui instrumentar special, care are un design adecvat pentru a putea patrunde pana si in cele mai inaccesibile spatii de la nivelul cavitatii orale, precum spatiile interdentare dintre dintii laterali. 

Air-Flow-ul se realizeaza la inceputul sau la finalul sedintei de curatare profesionala, pentru a oferi o igienizare in profunzime, actionand acolo unde detartrajul cu ultrasunete si periajul profesional nu reusesc sa ajunga. 

 • Detartrajul cu ultrasunete consta in aplicarea unor vibratii cu frecvente de 25000-40000 Hz care contribuie la eliminarea depozitelor de tartru dentar de pe suprafetele dentare. Detartrajul cu ultrasunete nu are niciun efect negativ asupra smaltului si nu distruge tesuturile dentare. 
 • Periajul profesional consta in perierea suprafetelor dentare cu ajutorul unei periute ce efectueaza miscari circulare si a unei paste special aleasa de medic, in functie de necesitatea pacinetului (aceasta poate avea granulatii medii sau granulatii mari)

Care este scopul procedurii de Air-Flow? 

Air-Flow-ul, prin jeturile sale puternice de aer cu bicarbonat de sodiu, actioneaza foarte eficient si confera o curatare de exceptie si in profunzime chiar si la nivelul zonelor greu accesibile, interdentare. 

O procedura de Air-Flow efectuata regulat de catre medicul specialist in cabinetul stomatologic contribuie semnificativ la: 

 • Mentinerea unei igiene orale corespunzatoare, eliminand resturile de placa microbiana si tartru din spatiile interdentare, acolo unde periuta dentara si ata dentara nu sunt la fel de eficiente 
 • Eliminarea petelor (a discromiilor dentare) cauzate de alimente si bauturi colorate (printre acestia se numara: cafeaua, tutunul, ceaiul) 
 • Improspatarea respiratiei si eliminarea halenei 

In urma efectuarii unei pachet complet de igienizare profesionala care cuprinde si o procedura de Air-Flow, pacientii care aleg tratamentul gingivitei si al parodontozei cu ajutorul laserului stomatologic au parte de rezultate remarcabile si durabile! 

De asemenea, o procedura de Air-Flow, alaturi de un detartraj cu ultrasunete si un periaj profesional se recomanda si in cazul persoanelor care isi doresc un zambet mai alb si mai stralucitor. Astfel, pe langa pachetul complet de igienizare, pacientii care aleg clinica stomatologica Life Dental Spa pot alege si efectuarea de sedinte de albire dentara laser, pentru a scapa de discromiile asociate fumatului sau cosumului de anumite alimente si bauturi. 

Alege Life Dental Spa si beneficiaza de voucher-ul in valoare de 100 de lei pentru tratamente minim-invazive si nedureroase cu ajutorul laserului stomatologic! Bucura-te de o curatare in profunzime a dintilor tai!

Ce este si de ce apare tartrul dentar?

In cavitatea orala a fiecarui pacient exista foarte multe specii de bacterii si microorganisme care indeplinesc diferite roluri. Pentru a mentine totul la un nivel optim, este esential ca periajul dentar sa se efectueze de minimum doua ori pe zi, daca nu chiar dupa fiecare masa. 

In momentul in care pacientul incepe sa neglijeze periajul dentar, resturile alimentare raman cantonate pe suprafetele dentare si mai ales in zonele mai greu accesibile:

 • Spatii interdentare
 • Subgingival 
 • Spatii intre dintii inghesuiti, rotiti (aflati in malpozitii) 
 • Lucrari protetice (punti, coroane)
 • Aparat dentar

Resturile alimentare restante in aceste zone creeaza un mediu favorabil dezvoltarii bacteriilor, acestea intensificandu-si activitatea. Astfel, microorganismele isi incep actiunea nociva asupra cavitatii orale, iar o igiena necorespunzoare duce la acumularea de placa bacteriana. 

Pe masura ce timpul trece si igiena orala nu se imbunatateste, sub actiunea salivei, placa microbiana va suferi procesul numit mineralizare – transformandu-se in tartrul dentar (numit si piatra dentara). 

Piatra dentara, odata formana la nivelul dintilor si al gingiilor, are marele dezavantaj ca nu mai poate fi eliminata prin simplul periaj oral, iar nerespectarea igienei duce la cresterea depozitelor de tartru, cu numeroase consecinte asupra sanatatii orale: 

 • Aparitia afectiunilor gingivale: gingivita, care netratata, evolueaza in parodontoza 
 • Aparitia cariilor dentare 
 • Aparitia unei respiratii neplacute (halena) 
 • Creste riscul de infectii 
 • Modificari estetice la nivelul dintilor 
 • Afectari digestive, cardio-vasculare si nervoase in cazul in care boala parodontala avanseaza 

Air-Flow-ul completeaza efectele detartrajului cu ultrasunete si ofera un curatare in profunzime. Procedura de Air-Flow nu provoaca nicio durere, nu ataca smaltul iar ședința de tratament dureaza doar cateva minute! 

Programeaza-te ACUM si intreaba-ti #LifeDentist-ul cu privire la beneficiile curatarii cu Air-Flow!

Care sunt beneficiile Air-Flow-ului?

Prin realizarea de proceduri profilactice, pacientul previne imbolnavirea si aparitia diferitelor afectiuni (gingivita, parodontoza, carii dentare). 

Atunci cand vine vorba de preventie, specialistii Life Dental Spa au mare grija sa informeze pacientii cu privire la cum pot preveni problemele orale:

 • Respectarea igienei orale efectuata acasa 
 • Vizitele periodice la medicul specialist pentru igienizare profesionala si curatare in profunzime cu ajutorul Air-Flow-ului 

Air-Flow-ul aduce o serie importanta de beneficii asupra mentinerii igienei orale, si anume:

 • Curata in profunzime, in spatiile greu accesibile 
 • Elimina discromiile dentare (petele de pe dinti produse de consumul de cafea, ceaiuri sau de fumat)
 • Improspatarea respiratiei 

O igienizare completa cuprinde si o procedura de Air-Flow, astfel incat pacientul se poate bucura de o igiena mentinuta in conditii optime si de diminuarea, pe cat posibil, a riscului de aparitie a afectiunilor dentare.

Ce pacienti au nevoie de Air-Flow? 

Atunci cand vine vorba de efectuarea unei curatari profesionale, in profunzime, in cabinetul stomatologic, specialistii Life Dental Spa recomanda ca toti pacientii, indiferent de statusul sanatatii orale, sa se prezinte periodic la cabinetul stomatologic din Bucuresti. 

Prin respectarea vizitelor la medicul specialist, o data la sase luni, pacientii au numai de castigat, deoarece intr-o singura sedinta pot beneficia de: 

 • Consultatie cu ajutorul camerei intraorale 
 • Evaluarea statusului de sanatate orala (cu posibilitatea descoperirii unor afectiuni de tipul gingivitei sau cariei aflate intr-o stare incipienta, mult mai usor de tratat) 
 • Igienizare profesionala ce cuprinde detartraj cu ultrasunete, periaj profesional si Air-Flow, pentru o curatare in profunzime 
 • Discutie medic-pacient in cadrul careia #LifeDentistii ofera sfaturi personalizate cu privire la mentinerea igienei orale 

Cu toate acestea, exista o serie de pacienti care ar trebui sa ofere o atentie sporita controalelor periodice la cabinetul stomatologic din Bucuresti, in scopul mentinerii sanatatii orale si a prevenirii recidivelor. Printre acesti pacienti se numara: 

 • Pacientii care au suferit interventii chirurgicale cu inserarea de implanturi dentare
 • Pacientii care au lucrari protetice de tipul coronitelor si puntilor dentare
 • Pacientii care poarta aparat dentar fix 
 • Pacientii care au urmat tratamentul gingivitei cu laserul sau tratamentul parodontozei cu laserul 

Aparatul dentar fix, din pricina faptului ca bracketii sunt lipiti pe suprafetele dentare, creeaza un mediu retentiv, propice pentru acumularea de placa bacteriana si tartru. De aceea, acesti pacienti au nevoie de igienizari profesionale realizate pe medicul specialist mult mai des, fiind nevoiti, in acelasi timp, sa ofere o mai buna atentie periajului dentar efectuat zilnic acasa. 

De asemenea, pacientii care au urmat tratamentul parodontozei cu laserul dentar trebuie sa cunoasca faptul ca, desi tesutul gingival a fost curatat si vindecat, exista oricand posibilitatea ca parodontoza sa recidiveze, in lipsa unei intretineri adecvate a igienei orale. 

Aceasta categorie aparte de pacienti cu boala parodontala sunt tratati conform stomatologiei holistice in cadrul clinicii Life Dental Spa, fiind sfatuiti de catre #LifeDentisti sa trateze si cauza, nu doar efectul

Astfel, pacientii invata sa elimine factorii nocivi care au dus la aparitia afectiunii si au parte de recomandari cu privire la cum sa limiteze riscul recidivei, printre care se numara si respectarea vizitelor periodice la medicul specialist pentru igienizarea profesionala in profunzime. 

Cat costa procedura de  Air-Flow? 

Cand vine vorba de costuri, #LifeDentistii au foarte mare grija sa informeze pacientul complet cu privire la toate manoperele ce urmeaza a fi realizate. 

Astfel, inainte de procedura prorpiu-zisa, pacientul va avea parte de o consultatie de rutina, in cadrul careia se evalueaza statusul oral. Exista posibilitatea ca, in urma efectuarii unui pachet complet de igienizare profesionala, ce cuprinde un detartraj cu ultrasunete, un periaj profesional si o procedura de Air-Flow, medicul specialist sa observe prezenta diferitelor afectiuni aflate intr-un stadiu incipient. 

Daca este cazul de asa ceva, pacientul va fi sfatuit sa trateze acele afectiuni, deoarece, daca vor fi lasate sa evolueze, exista riscul sa devina mult mai grave, iar toate costurile finale sa depaseasca considerabil valoarea unui tratament realizat intr-o faza incipienta. Cu cat afectiunile sunt tratate mai repede, cu atat rezultatele sunt mai calitative iar manoperele sunt minim-invazive si nedureroase! 

Asadar, atunci cand vine vorba de costuri, este posibil ca valoarea tratamentului profilactic sa difere de la un pacient la altul, in functie de starea de sanatate a fiecaruia. 

Tocmai de aceea, #LifeDentistii le recoamnda pacientilor sa se prezinte la cabinetul stomatologic din Bcuuresti pentru o constultatie de rutina, in urma careia se va efectua un plan de tratament ce cuprinde toate manoperele necesare, alaturi de costurile aferente. Pacientii sunt complet informati, #LifeDentist-ii fiind pregatiti sa ofere cele mai bune tratamente stomatologice intr-un mediu cald, prietenos si confortabil! 

Programeaza-te ACUM si beneficiaza de tratamente la cel mai inalt nivel calitativ realizate de medicii specialisti Life Dental Spa!

Mai Multe
articole