Albirea dentara cu laser transformă nuanța galbenă într-un alb strălucitor

albirea dentara cu laser in doar 30 minute

Cuprins

Într-o lume în care imaginea este totul, un zâmbet strălucitor și sănătos este un atribut esențial al frumuseții. Din fericire, tehnologia modernă pentru albirea dentara cu laser dentar a făcut posibilă îmbunătățirea rapidă și ușoară a aspectului dinților. 

Dacă doriți un zâmbet mai alb, mai strălucitor și sănătos, în acest articol îți vom arăta cum poți obține acest lucru în doar 30 de minute cu ajutorul tehnologiei moderne a laserului dentar.

 

Ce este albirea dentara cu laser?

 

Albirea dentară cu laser este o procedură stomatologică modernă, prin care se utilizează un laser tip diodă pentru a elimina petele și colorațiile de pe suprafața dinților. Este una dintre cele mai eficiente metode de albire dentară disponibile astăzi, oferind rezultate rapide și de durată, spre deosebire de metodele tradiționale de albire a dinților. 

Albirea dentară cu laser este o opțiune populară pentru cei care doresc să își îmbunătățească aspectul dinților. Această tehnică modernă poate face diferența între dinții de nuanța galbenă sau de un alb strălucitor. În doar 30 de minute, laserul dentar poate activa gelul special aplicat pe dinți, declanșând un efect de albire.

 

Cum se desfășoară procedura de albire dentară cu laser?

 

În primul rând, este important ca suprafețele dinților să fie curate, astfel că înainte de albire, se realizează o igienizare profesională completă a dinților. Aceasta include: detartrajul ultrasonic, periajul profesional și airflow, pentru a îndepărta depunerile de tartru sau placa bacteriană.

Următorul pas implică aplicarea unei bariere gingivale, care previne pătrunderea gelului de albire în zona gingiei. Apoi, pe suprafețele dinților este aplicat un gel special pentru albirea dinților, care se activează cu ajutorul unui laser tip diodă.

După activarea substanței de albire, se așteaptă un anumit interval de timp pentru ca aceasta să își facă efectul. În cele mai multe cazuri, expunerea la laser nu va dura mai mult de 30 de minute. De reținut este faptul că albirea dentară se adresează suprafețelor dentare vizibile în zâmbet, astfel încât numai acestea vor fi tratate.

 

Care este numărul de ședințe necesare de albire a dinților pentru a obține rezultatul dorit? 

 

În general, sunt necesare între 1 și 3 ședințe de tratament de albire, în funcție de nuanța naturală a dinților și de cerințele pacientului. 

 

Cum menții nuanța obținută pe termen lung?

 

În funcție de obiceiurile de viață și alimentare ale pacientului, nuanța albă a dinților se va păstra mai mult sau mai puțin de-a lungul timpului. Un pacient fumător, consumator de cafea și băuturi colorate va avea nevoie de mai multe ședințe pentru întreținerea nuanței, în timp ce un pacient care protejează smalțul de coloranți, se periază corect și face vizite regulate la dentist pentru detartraj și periaj își va păstra rezultatul pe termen lung.

 

Beneficiile albirii dentare profesionale cu laser

 

Printre cele mai importante avantaje ale albirii dentare profesionale cu laser se numără:

  • Rezultate rapide și eficiente: albirea dentară cu laser poate oferi rezultate imediate și de durată, chiar după o singură procedură.
  • Siguranța procedurii: procedura de albire dentară cu laser este sigură și nu prezintă riscuri pentru sănătatea dentară și nici pentru smalțul dentar, fiind singura metodă de albire dentară dovedită științific ca fiind inofensivă față de smalțul dentar.
  • Îmbunătățirea încrederii în sine: un zâmbet alb și strălucitor poate îmbunătăți semnificativ încrederea în sine a unei persoane, ajutând-o să se simtă mai confortabil și mai sigură de sine.
  • Procedură non-invazviă: albirea dentară cu laser, comparativ cu albirea dentară clasică, este o procedură non-invazivă, ce nu afectează smalțul dinților, are un efect spectaculos și un grad de sensibilitate mai scăzut în timpul și după procedură.

 

Ce trebuie să știi înainte de a te programa pentru procedura pentru albirea dentara cu laser?

 

Înainte de a începe albirea dentara cu laser, trebuie să te asiguri că dinții și gingiile sunt sănătoase. Vizita la dentist este crucială pentru a evalua starea de sănătate a dinților și gingiilor. În plus, este recomandat să programezi o ședință de profilaxie cu câteva zile înainte de albire dentară, pentru a curăța dinții și a îndepărta tartrul.

Atunci când dinții sunt sănătoși și curați, putem începe tratamentul de albire. Este important să discuți cu medicul dentist care sunt așteptările tale și să alegi din paleta de culori nuanța de alb dorită. 

Mai Multe
articole