Totul despre gingivectomie laser

totul despre gingivectomie laser

Cuprins

Gingivectomie laser este un tratament dentar prin care se remodeleaza gingia din jurul dinților, în scopul de a îmbunătăți estetica zâmbetului. După tratament, dinții se vor vedea mai mult și vor avea proporții estetice care îți vor permite să obții un zâmbet frumos.

Laserul este un instrument minim invaziv, ce utilizeaza o anumita lungime de unda pentru a remodela tesutul gingival. Deoarece este nedureros, necesitatea anesteziei este mult scăzută.

 

Ce este procedura de gingivectomie?

Gingivectomia este o tehnică foarte utilă pentru a rezolva tot felul de probleme legate de gingii. Este o tehnică laser prin care, pe lângă îmbunătățirea stării de sănătate orală, oferă și rezultate estetice foarte bune. Este un tratament de estetică dentară indicat, de exemplu, dacă ai un zâmbet gingival.

 

Mărimea, starea, culoarea gingiilor tale pot afecta foarte mult estetica zâmbetului tău 

Gingivectomia laser este o mică intervenție care se efectuează în cabinetul stomatologic cu scopul de a remodela gingia și de a oferi o mai mare estetică și armonizare zâmbetului. Această intervenție este minim invazivă și se face in general fără anestezie, deoarece folosim laserul dentar, diferit de gingivectomia clasica, ce folosește bisturiul. Post-operator este simplu și nu implică complicații. Cu gingivectomie, putem elimina acel exces de gingie pe care il vezi când zâmbești. Pentru a afla dacă acest tratament este indicat în cazul tău particular, ar trebui să te consulți cu medicul dentist.

 

Cand se foloseste aceasta procedura?

Pe lângă estetica dentară pentru tratarea zâmbetului gingival, gingivectomia este indicată în parodontologie, pentru tratarea pungilor supraosoase care au mai mult de 3 mm adâncime. Alte patologii în care se utilizează gingivectomia sunt, de exemplu, hiperplazia gingivală (creșterea anormală a gingiilor), fibroza gingiei, în cazurile în care există o creștere a gingiei din cauza medicamentelor, sau pentru a îmbunătăți accesul în tratamentele dentare precum obturații sau coroane dentare care invadează spațiul subgingival.

 

Gingivectomie postoperatorie

Perioada postoperatorie este foarte usoara, deoarece gingivectomia laser nu este deloc traumatizantă pentru tesut. Este posibil să apară puțină sângerare, așa că este important ca, odată cu terminarea tratamentului, să aplici un tifon pe zonă. Poate exista o inflamație a gingiilor, care de obicei dispare în decurs de o săptămână. În funcție de fiecare caz în parte, în câteva săptămâni gingiile se vor vindeca complet.

 

 

Crezi ca si tu ai nevoie de un tratament de gingivectomie?

Ai probleme cu gingiile sau vrei să-ți îmbunătățești estetica zâmbetului? La Life Dental Spa iti oferim soluții personalizate care te vor ajuta să obții un zâmbet mai sănătos și mai frumos. Dacă vrei să știi dacă acest tratament este indicat în cazul tău, te invităm într-una din clinicile noastre pentru a consulta un medic stomatolog parodontolog. 

 

Pret gingivectomie laser

Daca vrei sa afli mai multe despre pretul pentru procedura de gingivectomie laser, poti verifica aici lista de preturi pentru serviciile stomatologice Life Dental Spa.

Mai Multe
articole