StomatologiaSOS

Acesta este proiectul nostru de suflet.

blank

S-a nascut pe neasteptate, intr-o dimineata, din dorinta noastra de a ajuta.

      Proiecte de educatie si de sprijin comunitar am tot sustinut de-a lungul timpului, de la prezentari in scoli, gradinite si diverse companii, pana la voluntariat medical in Nepal si dotarea cu instrumentar a unui cabinet stomatologic din Uganda.

     Dar cu un proiect precum acesta nu indraznisem sa pornim la drum. Ce-i drept, cred ca initial nici nu constientizam amploarea pe care ar fi putut sa o aiba si impactul asupra starii de sanatate dentara a romanilor.

Dar acum intelegem ca un astfel de proiect poate fi cel mai mare de acest gen din Romania.

      Ne-am dat seama din numarul mare de mesaje si solicitari pe care le-am primit in urma anuntului pe care l-am postat pe retelele de socializare, in care descriam proiectul si cautam sa identificam acele cabinete stomatologice care au nevoie de ajutorul nostru.

      Pe scurt, ceea ce ne propunem este sa donam aparatura noua, moderna, unor cabinete stomatologice de stat, defavorizate, din zone rurale in special, astfel incat acestea sa poata functiona in conditii mai mult decat decente pentru tratarea pacientilor.

      Stim cu totii ca starea de sanatate dentara la romani lasa mult de dorit, tara noastra aflandu-se pe ultimele locuri in ceea ce priveste igiena orala si vizitele la dentist. Frica, dificultatile financiare, lipsa educatiei sunt factori ce favorizeaza starea precara de sanatate dentara cu care se confrunta romanii.

      Daca mai adaugam la toate acestea si lipsa cabinetelor stomatologice de stat, dotate corespunzator, care sa ofere servicii stomatologice de calitate pentru pacienti, intelegem de ce romanii se afla intr-o astfel de situatie.

blank
blank

In mediul rural oamenii nu au acces la servicii stomatologice decat daca parcurg distante mari...

      Cabinetele dentare sunt, in general, localizate in orase, in timp ce in mediul rural oamenii nu au acces la servicii stomatologice decat daca parcurg distante mari, pana la cea mai apropiata localitate unde exista o clinica specializata in acest sens.

      De cele mai multe ori, oamenii ajung la dentist doar in urgenta, cand durerile sunt mari, iar tratamentele, din pacate, sunt radicale, finalizate cu pierderea dintilor respectivi (extractii dentare).

Proiectul StomatologiaSOS

      poate avea multiple beneficii pentru populatia Romaniei, deoarece ne dorim sa il extindem in cat mai multe zone ale tarii, astfel incat sa facilitam accesul romanilor la tratamente dentare cat mai aproape de zona in care locuiesc.

blank

Beneficiile proiectului StomatologiaSOS:

Doneaza aparatura de stricta necesitate pentru infiintarea sau modernizarea cabinetelor stomatologice de stat din diferite zone ale tarii, in special rurale.

      Aparatura include unit dentar (scaun stomatologic), compresor, unitate de sterilizare a instrumentarului;

Faciliteaza accesul romanilor la servicii stomatologice in zona in care locuiesc, fara a mai fi nevoie sa se deplaseze pe distante mari pentru a se trata;

Faciliteaza accesul romanilor la servicii stomatologice de calitate, in conditii decente de lucru atat pentru pacienti cat si pentru medicii stomatologi;

Este un proiect ce poate ajuta dezvoltarea stomatologiei romanesti in zonele rurale.

Tendinta medicilor stomatologi este sa se indrepte catre marile orase ale tarii, in special catre cele care detin facultati de medicina dentara, unde lucreaza preponderent in cabinete private.

Din acest motiv, in zonele rurale nu exista suficiente unitati sanitare specializate in stomatologie. Infiintarea sau modernizarea unor cabinete dentare locale pot atrage medici stomatologi care sa ofere servicii de calitate in conditii optime de lucru.

Este un proiect ce sprijina sanatatea dentara a populatiei Romaniei si poate ajuta la scaderea ratei imbolnavirilor dentare si la cresterea frecventei vizitelor la dentist, prin facilitarea accesului la servicii medicale de specialitate;

Ne propunem sa desfasuram in paralel proiecte de educatie pentru sanatate dentara adresate localnicilor din zonele ce vor beneficia de donatiile noastre (prezentari, sesiuni de intrebari si raspunsuri, demonstratii etc)

Ne propunem sa facilitam schimbul de experienta intre medicii stomatologi ce activeaza in cabinetele beneficiare si cei care lucreaza in clinicile Life Dental Spa, pentru a creste calitatea serviciilor oferite in zonele rurale.

StomatologiaSOS este momentan sustinut financiar integral de catre clinicile Life Dental Spa, insa ne dorim sa atragem alaturi de noi cat mai multi oameni de bine, care vor sa sprijine proiectul si sa doneze aparatura sau/si instrumentar stomatologic catre cabinetele beneficiare ale proiectului.

Daca ne unim fortele, vom putea ajuta mult mai multi romani sa beneficieze de servicii stomatologice, chiar si in zone defavorizate, unde periuta de dinti e o raritate iar pasta de dinti e sarea de bucatarie!

Ii invitam alaturi de noi si pe ceilalti colegi, medici stomatologi, care vor sa-si aduca aportul in acest proiect, donand aparatura si instrumentar, fiecare dupa posibilitati si disponibilitate.

Acelasi lucru, insa, il pot face toti oamenii de bine, care inteleg ca sanatatea dentara este importanta si ca romanii chiar au nevoie de servicii stomatologice si de educatie in acest sens!

Contact

Toti cei care vor sa doneze in cadrul proiectului StomatologiaSOS ne pot contacta aici: