Periajul profesional

Data

Inainte de realizarea unui tratament laser pentru parodontoza, pacientii sunt sfatuiti de catre echipa Life Dental Spa sa realizeze un pachet complet de igienizare profesionala, care cuprinde un detartraj cu ultrasunete, un periaj profesional si o procedura de Air-Flow. 

Curatarea profesionala realizata in cabinetul stomatologic din Bucuresti are rolul de a elimina depunerile de tartru formate la nivelul suprafetelor dentare, acestea neputand fi curatate decat de catre medicul specialist cu ajutorul unui instrumentar special. 

Parodontoza afecteaza aproximativ 8 din 10 romani, ceea ce face ca #LifeDentistii sa fie foarte preocupați cu privire la metode eficiente de tratament. Pentru a obtine cele mai bune rezultate in ceea ce priveste tratarea parodontozei, specialistii Life Dental Spa au ales sa utilizeze ultratehnologia moderna a laserului stomatologic, impreuna cu realizarea unei igienizari profesionale inainte de sedintele efective de tratament. 

Scopul unui pachet complet de igienizare profesionala este acela de a curata in profunzime toate suprafetele dentare si spatiile greu accesibile dintre dinti. In acest fel, se elimina cauza principala de aparitie a suferintei gingivale de tipul gingivitei si al parodontozei – tartrul dentar. 

Ce este periajul profesional? 

Tratamentul profilactic de igienizare a cavitatii orale cuprinde, pe langa detartrajul cu ultrasunete, si un periaj profesional, procedura realizata de catre #LifeDentist in cabinetul stomatologic din Bucuresti, 

Periajul profesional are rolul de a inlatura placa bacteriana de pe suprafetele dentare, dar si de a corecta discromiile produse de consumul unor alimente si bauturi care pot pata dintii (de exemplu, cafeaua), sau de obiceiuri nocive (de exemplu, fumatul). 

Periajul profesional este esential 

Efectele benefice ale unui detartraj cu ultrasunete sunt accentuate de realizarea unui periaj profesional. De asemenea, pentru a obtine o curatare la cel mai înalt nivel si pentru a ajunge chiar si in spatiile greu accesibile dintre dintii laterali, medicul specialist poate realiza si o procedura de Air-Flow, dupa periajul profesional. 

In acest fel, realizand toate cele trei manopere profilactice intr-o singura sendinta, pacientul are parte de o curatare profesionala care va contribui substantial la mentinerea sanatatii orale pe termen lung, precum si la obtinerea de rezultate uimitoare in ceea ce priveste tratamentul parodontozei cu laserul. 

Un tratament complet de profilaxie realizat de catre specialistii Life Dental Spa cuprinde: 

 1. Detartraj cu ultrasunete – utilizandu-se instrumente speciale cu un design adecvat, depunerile de tartru sunt eliminate cu ajutorul vibratiilor ultrasonice de diferite intensitati 
 2. Periaj profesional – pentru netezirea suprafetelor si eliminarea de placa microbiana
 3. Air-Flow – completeaza efectele primelor doua proceduri utilizand un jet puternic de apa cu bicarbonat, care datorita instrumentarului specific ajunge in spatiile interdentare greu accesibile, oferind o curatare completa. 

Care sunt riscurile neglijarii periajului profesional? 

Specialistii Life Dental Spa pun mare accent pe profilaxie si pe preventie, concluzia fiind ca este mai usor sa previi, decat sa tratezi. 

Igiena orala necorespunzatoare si lipsa efectuarii periodice a unei vizite la medicul specialist pentru o consultatie de rutina si o curatare in profunzime sunt cauzele principale de aparitie a: 

 • Afectarilor gingivale de tipul gingivitei si parodontozei
 • Aparitiei cariilor dentare 
 • Respiratiei urat mirositoare (halena) 
 • Pierderii dintilor

Astfel, este esential ca pacientii sa invete ca periajul dentar practicat de minimum doua ori pe zi in intimitatea locuintei trebuie completat cu o igienizare profesionala in cabinetul stomatologic, deoarece tartrul format pe suprafata dintilor nu poate fi eliminat cu ajutorul periutei de dinti. 

Pe scurt, riscurile la care un pacient se expune atunci cand neglijeaza respectarea igienizarii profesionale si a periajului profesional sunt: 

 • Acumularea de placa bacteriana 

In cavitatea orala se gasesc foarte multe specii bacteriene si un numar impresionant de microorganisme, unele avand si roluri negative. Astfel, in momentul in care resturile alimentare raman cantonate pe suprafetele dentare si nu sunt curatate, se formeaza placa bacteriana. 

Microorganismele adera la nivelul resturilor alimentare si incep sa se hraneasca si sa se inmulteasca, potentandu-si actiunea nociva asupra intregii cavitati orale (dinti si gingii). 

 • Depuneri de tartru dentar (piatra dentara) 

In cazul in care placa bacteriana nu este curatata prin periajul dentar zilnic, aceasta se va transforma, in urma unor reactii biochimice sub influenta salivei, in tartru dentar. Piatra dentara odata formata ramane aderenta de dinte si nu mai poate fi eliminata decat cu ajutorul detartrajului in cabinetul stomatologic. 

 • Aparitia suferintei gingivale 

Tartrul dentar si placa microbiana actioneaza ca factori iritativi pentru gingie, aceasta incepand sa sufere modificari specifice, recunoscute sub numele de gingivita. Gingivita este inflamatia gingiei, fiind primul semn ca tesutul are de suferit, aparand semne precum: 

 • Sangerari gingivale in timpul periajului si nu numai
 • Dureri gingivale
 • Gingia isi schimba culoarea naturala, din roz-pal, in rosu-violaceu, pe fondul vasodilatatiei
 • Papilele gingivale incep sa se umfle 
 • Retractie gingivala 

In momentul in care gingia incepe sa se retraga, radacina dintilor devine expusa factorilor cavitatii orale iar tesutul de sustinere al dintilor devine din ce in ce mai slabit, semn ca se instaleaza parodontoza. Dintii capata diferite grade de mobilitate iar functia masticatorie are de suferit (pacientul nu mai poate mesteca normal alimentele). 

 • Tulburari digestive, nervoase, cardiovasculare

In momentul in care dintii capata mobilitate, pacientul poate dezvolta diferite afectari la nivelul sistemului digestiv, deoarece inghite alimentele incomplet mestecate. De asemenea, parodontoza este punctul de plecare pentru diferite boli nervoase, precum Alzheimer, sau cardiovasculare, precum infarctul miocardic. 

 • Aparitia cariilor 

Cariile dentare apar din cauza actiunii nocive a bacteriilor care formeaza placa bacteriana si care se cantoneaza pe depunerile masive de tartru. Initial, o carie afecteaza doar smaltul dintelui, insa lasata sa evolueze, aceasta se poate extinde in dentina (tesutul de sub smalt) si chiar poate ajunge la pulpa dentara (nerv), ducand chiar la moartea sa (necroza). 

Nu ignora periajul profesional! Alege Life Dental Spa si beneficiaza de voucher-ul oferit online in valoare de 100 de lei! Bucura-te de tratamente profilactice realizate de specialistii Life Dental Spa!

Cum sa intretii igiena orala 

Un zambet estetic joaca un rol esential la nivel psihologic pentru orice individ, oferind incredere in sine si imbunatatind considerabil relatiile sociale. In momentul in care afectarea dentara (gingivita, carii dentare, respiratie urat mirositoare) devine vizibila si afecteaza estetica, pacientii incep sa aiba complexe, iar socializarea are de suferit. 

Atunci cand pacientii aleg clinica stomatologica Life Dental Spa, acestia au parte de o informare completa. Sfaturile oferite de #LifeDentisti pentru obtinerea unui zambet estetic si pentru mentinerea sanatatii orale vizeaza, mai ales, modul in care se realizeaza igiena orala acasa. 

 1. Periajul dentar trebuie sa fie efectuat de cel putin doua ori pe zi, daca nu chiar dupa fiecare masa, pacientii fiind instruiti de catre #LifeDentisti cum sa realizeze corect tehnica de periaj
 2. Durata medie a unui periaj este de minimum doua minute
 3. Periuta de dinti, fie ca este una clasica, manuala, sau una sonica, trebuie sa aiba peri moi, care sa nu provoace iritatia gingiei
 4. Periuta de dinti trebuie schimbata o data la trei luni sau chiar si mai des, in functie de cat de degradati sunt perii 
 5. Pasta de dinti este importanta, pacientii fiind sfatuiti sa aleaga o pasta de dinti cu ingrediente naturale, lipsita de conservanti si aditivi artificiali 
 6. Apa de gura contribuie la curatarea efectuata prin periaj, avand proprietati antiseptice si antibacteriene (elimina bacteriile prin actiune chimica) 
 7. Apa de gura trebuie aleasa in functie de statusul oral al pacientului, putand fi confectionata si acasa, cu ajutorul retetelor home-made oferite de #LifeDentisti 
 8. Apa de gura nu ar trebui sa contina alcool, acesta potentand dezvoltarea microorganismelor, avand un puternic efect deshidratant 
 9. Ata dentara completeaza curatarea dintilor prin indepartarea placii bacteriene din spatiile interdentare
 10. Dusul bucal pulseaza jeturi de apa care disloca resturile alimentare restante in zonele greu accesibile sau chiar inaccesibile periutei de dinti si atei dentare. 
 11. Se recoamnda alegerea unui dus bucal cu multiple trepte de viteza si cu un rezervor mare de stocare a apei. 

Atunci cand vine vorba de periajul profesional efectuat in cabinetul stomatologic, acesta se realizeaza de catre medicul specialist cu ajutorul unui instrumentar special care are atasat o periuta. Periajul profesional consta in miscari circulare ale periutei pe fiecare suprafata dentara. 

In functie de statusul oral al pacientului si de gradul de pigmentare al dintilor, #LifeDentist-ul poate alege tipul de pasta de dinti pe care sa o foloseasca, aceasta putand avea granularii medii sau mari. 

Cui i se recomanda periajul profesional?

In general, periajul profesional este inclus in pachetul complet de igienizare profesionala, alaturi de detartrajul cu ultrasunete si de procedura de Air-Flow. Astfel, orice pacient este asteptat la cabinetul stomatologic din Bucuresti o data la sase luni pentru o curatare in profunzime, indiferent de statusul oral. 

Cu toate acestea, periajul profesional este indicat a fi realizat mai des in cazul anumitor categorii de pacienti, si anume: 

  • Pacientii care au boala parodontala in antecedente, pentru a mentine rezultatele benefice ale terapiei urmate pe termen lung 
  • Pacientii consumatori de cafea, fumatorilor (pentru a minimiza discromiile create de consumul acestor substante si pentru a mentine estetica mai mult timp) 
 • Pacienti cu implanturi dentare si coronite dentare 
 • Pacientii care poarta aparat dentar fix (bracketii sunt fixati cu adezivi speciali pe suprafetele dentare si favorizeaza retentia alimentelor la acest nivel) 

Alege periajul profesional in clinica stomatologica Life Dental Spa si mentine sanatatea dintilor tai pe o perioada lunga de timp!

Cat costa un periaj profesional? 

Cand vine vorba de costuri, comunicarea medic-pacient este foarte bine realizata in cadrul clinicii stomatologice Life Dental Spa. Astfel, pacientii care aleg sa fie tratati de catre echipa de medici profesionisti, trebuie initial sa efectueze o consultatie de rutina cu o camera intraorala. 

In cadrul acestei sedinte, medicul specialist poate evalua statusul oral si poate efectua un plan complet de tratament, care cel mai adesea cuprinde si periajul profesional cu un cost aferent. 

Din pricina faptului ca in urma efectuarii unui detartraj cu ultrasunete, eliminarea depunerilor de tartru poate scoate la iveala diferite afectiuni aflate intr-o faza incipienta, costurile in ceea ce priveste igienizarea si tratamentul complet pot varia de la un pacient la altul. 

De aceea, echipa de #LifeDentisti recomanda pacientilor sa efectueze initial o consultatie in cabinetul stomatologic din Bucuresti, unde pot afla toate informatiile necesare legate de costuri si de interventiile cuprinse in tratamentul stomatologic personalizat. 

Nu mai amana vizitele la medicul specialist! 

Foarte multi pacienti care pasesc pragul clinicii stomatologice Life Dental Spa s-au confruntat de-a lungul timpului cu depunerea de tartru. Neglijarea igienei orale si nerespectarea periodicitatii vizitelor la consultatiile de rutina genereaza degradarea sanatatii orale. 

Toate acestea nu au decat consecinte foarte grave asupra sanatatii orale, putand avea rasunet in intregul organism, la nivel digestiv, nervos, cardiovascular si chiar psihologic! 

#LifeDentist-ii sunt de parere ca trebuie tratata si cauza, nu doar efectul, motiv pentru care, fiecare pacient care urmeaza tratamentul parodontozei cu laserul are parte de o consiliere personalizata cu privire la importanta mentinerii sanatatii orale pe termen lung. 

Mentinerea rezultatelor benefice ale tratametnului si prevenirea recidivelor se realizeaza prin respectectarea igienei orale zilnice, precum si a celei periodice realizate in cabinetul stomatologic. Un detartraj cu ultrasunete, un periaj profesional si o procedura de Air-Flow ajuta substantial la sanatatea orala a pacientului. 

Efectuate periodic, procedurile profilactice imbunatatesc statusul oral, previn recidivele si il protejeaza pe pacient de apariția afectiunilor grave, de tipul gingivitei sau al parodontozei. Dintii naturali sunt mentinuti mai mult timp pe arcada iar starea de bine a intregului organism are de castigat! 

Programeaza-te ACUM si beneficiaza de sfaturi personalizate de la echipa de medici profesionisti Life Dental Spa! Bucura-te de tratamentele profilactice in dental-spa-ul din centrul capitalei.

Mai Multe
articole