Ozonoterapia. Avantaje si cost

ozonoterapia avantaje si cost

Cuprins

Medicina progreseaza permanent, gratie multiplelor studii de specialitate si a testarilor clinice care se fac periodic. Beneficiile noilor terapii sunt din ce in ce mai numeroase, fiind esential ca medicii sa tina pasul cu dezvoltarea stomatologiei. O astfel de terapie este si ozonoterapia, care castiga din ce in ce mai mult teren in ceea ce priveste manoperele stomatologice. 

 

Ce este ozonoterapia?

 

Ozonoterapia este o modalitate de tratament noua si inovatoare care se preteaza in diverse ramuri ale medicinii. Utilizata si in dermatologie (mai ales pe partea estetica), ginecologie, neurologie, ortopedie si tratamentul bolilor reumatismale, ozonoterapia are beneficii si efecte uimitoare si atunci cand vine vorba despre proceduri din sfera stomatologica. 

Pe scurt, ozonoterapia este un tratament care are la baza proprietatile ozonului. Ozonul distruge bacteriile si microorganismele care joaca rolul punctului de plecare in diferite afectiuni. Din punct de vedere chimic, acesta este o molecula formata din trei molecule de oxigen. In mod natural, ozonul se afla in straturile inferioare ale atmosferei, fiind practic asemeni unui scut contra razelor ultraviolete solare. 

Ozonoterapia are drept scop cresterea nivelului de oxigen din organism prin introducerea de ozon (prin diferite metode). Ozonoterapia se preteaza numeroaselor tipuri de afectiuni, printre care se numara inclusiv cancerul. 

Ozoterapia este un tratament nemedicamentos, si se poate gasi sub mai multe forme, precum:

 • Uleiuri ozonate
 • Apa ozonata
 • Amestec oxigen-ozon 

Alege ozonoterapia in clinica stomatologica Life Dental Spa! Tratamente moderne, fara anestezie si fara durere!

 

Cand a aparut ozonoterapia?

 

Ozonoterapia si-a facut aparitia in secolul al XIX-lea, atunci cand bine-cunoscutul om de stiinta Nikola Tesla a realizat primul generator de ozon medical denumit ”Raza violeta”. De-a lungul deceniilor urmatoare, ozonoterapia a beneficiat de numeroase cercetari si tehnologia a fost imbunatatita din ce in ce mai mult in scop medical, lucru dovedit prin faptul ca la inceputul secolului al XX-lea, aproximativ fiecare parfumerie avea cate un generator de ozon. 

Ozonul a fost folosit initial pentru a dezinfecta salile in care se realizau interventii chirurgicale si pentru a steriliza instrumentarul utilizat in operatii. Acest lucru se intampla in jurul anului 1856, ulterior fiind folosit chiar si pentru a dezinfecta apa care urma sa fie data spre consum. 

Ozonul era utilizat in scop medical pentru a trata tuberculoza, iar in secolul XX acesta juca un rol important in timpul perioadelor de razboi pentru a dezinfecta ranile celor raniti in lupta.

De-a lungul timpului, de la descoperirea sa pana in prezent, ozonoterapia s-a dovedit ca aduce beneficii majore in tratamentul diferitelor afectiuni, printre care se numara astmul bronsic, tuberculoza, scleroza multipla, poliartrita, SIDA. Tari precum SUA, Germania, Rusia, Ucraina, Italia, Spania si altele utilizeaza la ora actuala medicina alternativa si ozonoterapia in scopuri medicale, bucurandu-se de beneficiile pe care aceasta le aduce in randul pacientilor.

 

De ce sa alegi ozonoterapia?

 

Echipa de #LifeDentisti este foarte bine pregatita din punct de vedere profesional pentru a putea oferi pacientilor o gama larga de tratamente moderne, sigure si eficiente. Printre acestea se numara si ozonoterapia, o metoda de tratament folosita de mai bine de un secol care a dovedit rezultate uimitoare in randul pacientilor afectati de diverse boli din sfera medicala.

Clinica stomatologica Life Dental Spa a ales sa utilizeze ozonoterapia ca medota alternativa de tratament gratie multiplelor proprietati benefice. Tratamentele sunt mult mai eficiente, rezultatele sunt vizibile imediat si pacientii sunt incantati de avatajele ozonoterapiei, printre care se numara: 

  • Efect antibacterian
  • Efect antiviral
  • Efect antifungic 
  • Efect antiinflamator
  • Efectul puternic detoxifiant
  • Proprietatea de a fi antioxidant
  • Are efect de a stimula imunitatea prin actiune imunomodulatorie
  • Imbunatateste crearea de celule sanatoase
  • Nu provoaca reactii alergice
  • Nu provoaca reactii adverse
  • Imbunatateste homeostazia organismului, regland componentele mediului intern (ajutand chiar si la mentinerea lor la un nivel normal) 
  • Nu necesita anestezie

Ozonoterapia in cabinetul stomatologic

 

Atunci cand pacientii aleg cabinetul stomatologic din Bucuresti pentru a beneficia de terapia cu ozon, este foarte bine ca acestia sa cunoasca faptul ca ozonul utilizat in terapia medicala nu este cel atmosferic. In clinica stomatologica se gaseste un aparat numit “generator de ozon”, acesta fiind cel care produce ozonul implicat in tratamentul stomatologic. 

Practic, in cadrul sedintei de tratament prin ozonoterapie, ozonul este administrat prin intermediul unei anse de sticla in zona afectata, fie ca este vorba de o inflamatie sau de o infectie. Ozonul este capabil sa patrunda pana la un nivel de aprox. 2 mm in tesut dur, si chiar 5 mm in tesutul moale. 

 

 

In ce cazuri se poate recurge la ozonoterapie?

 

Clinica dentara Life Dental Spa ofera posibilitatea tratamentului prin ozonoterapie pacientilor cu diverse afectiuni stomatologice. Echipa de #LifeDentisti este foarte bine pregatita din punct de vedere al comunicarii medic-pacient, astfel incat pacientii sa fie foarte bine informati cu privire la toate metodele de tratament pe care le au la dispozitie. 

Este esential ca pacientii sa cunoasca faptul ca inainte de alegerea metodei de tratament este necesara o consultatie de specialitate, care se realizeaza in cabinetul stomatologic din Bucuresti cu ajutorul camerei intraorale. Astfel, medicul poate evalua nivelul sanatatii orale si poate stabili un plan de tratament. Planul de tratament va contine toate manoperele ce urmeaza a fi realizate, fiind astfel informat pacientul cu privire la toate procedurile medicale si toate costurile aferente.

Pe scurt, ozonoterapia este utila atunci cand vine vorba de: 

1. Afectiuni gingivale

 • Dezinfectia si tratamentul bolii parodontale, prin eliminarea bacteriilor din pungile parodontale 
 • Tratamentul gingivitei 

2. Proceduri chirurgicale 

 • Dezinfectia si sterilizarea campului operator inainte si dupa interventii
 • Extractii dentare
 • Diminuarea hemoragiilor 
 • Implanturi dentare

3. Sterilizarea canalelor radiculare in cadrul tratamentului endodontic de canal 

4. Afectiuni ale mucoasei bucale:

 • Herpes
 • Afta bucala 
 • Stomatita
 • Cheilite

5. Candidoza orala

 

Avantajele majore ale ozonoterapiei care fac diferenta

 

Atunci cand un pacient are posibilitatea de a opta pentru terapie cu ozon, este foarte important ca acesta sa cunoasca toate beneficiile pe care acest tip de terapie le aduce asupra starii sale de sanatate. #LifeDentist-ii au mare grija sa informeze complet pacientii cu privire la toate avantajele pe care ozonoterapie le aduce asupra tratamentului, acestea fiind: 

 • Metoda simpla si eficienta, pretabila si pentru proceduri de profilaxie si preventie, nu doar de tratament efectiv
 • Efectele sunt vizibile mult mai rapid, inca de la primele sedinte 
 • Nu exista efecte adverse
 • Nu provoaca alergii
 • Nu sunt prevazute contraindicatii
 • Poate fi aplicata intr-o gama larga de afectiuni stomatologice si nu numai 

 

Cat costa ozonoterapia?

 

Pacientii care aleg tratamentele in cadrul clinicii stomatologice Life Dental Spa beneficiaza de tratamente moderne si sigure, realizate de catre medici specialisti pregatiti la cel mai inalt nivel profesional. Echipa de #LifeDentisti participa periodic la conferinte si la congrese internationale si beneficiaza de pregatire continua pentru a putea tine pasul cu evolutia tehnologica in domeniul stomatologic.

Initial, pacientii vor fi consultati de catre #LifeDentisti cu ajutorul unei camere intraorale, fiind informati complet cu privire la absolut toate afectiunile vizibile in cavitatea orala. Ulterior, medicul va efectua un plan de tratament, acesta continand toate procedurile medicale ce ar trebui realizate, pacientul fiind complet informat cu privire la posibilitatile de tratament, la avantajele si la dezavantajele fiecarui tip de manopera. 

Planul de tratament contine si costul complet al manoperelor, inclusiv al celor care apartin sferei de ozonoterapie, astfel incat valoarea intreaga a tratamentului poate varia de la pacient la pacient, in functie de necesitatea fiecaruia. 

 

Alege tratamentul modern cu ozonoterapie! 

Efectele benefice ale terapiei cu ozon sunt greu de contestat, fapt care duce la promovarea ozonoterapiei atat ca posibilitate principala de tratament, cat si alternativa. Gratie proprietatii de dezinfectie a ranilor, ozonoterapia este utilizata din ce in ce mai mult in timpul interventiilor chirugicale, avand marele beneficiu de a opri sangerarea si de a grabi procesul de vindecare

Pacientii care aleg ozonoterapia se bucura de o recuperare mult mai usoara si de efecte vizibile imediat, caci ozonul stimuleaza imunitatea locala si grabeste regenerarea! 

Alege ozonoterapia in clinica stomologica Life Dental Spa si programeaza-te online chiar acum!

Articole similare

Mai Multe
articole