Care sunt cele mai comune mituri despre implantul dentar?

mituri despre implantul dentar

Cuprins

Despre implantul dentar se știe deja ca este o soluție magnifică pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind un rezultat de succes în mai mult de 98% din cazuri. Cu toate acestea, există câteva mituri despre implantul dentar, iar unii oameni încă ezită apeleze la acest tip de tratament din cauza lor.

 

mituri despre implantul dentar

Mituri despre implantul dentar:

 

1. Dacă nu am suficient os în maxilar, nu îmi pot face implanturi.

 

GREȘIT! Oricât de incredibil ar părea, desigur că poți! Deși este adevărat că în urmă cu câțiva ani ar fi fost imposibil, dar astăzi avem diverse metode pentru a putea plasa implantul dentar chiar și fără înălțimea în cauză a osului. Datorită celor mai noi tehnici de regenerare osoasă, lifting de sinus, acum nu există niciun impediment.

 

2. Implanturile pot provoca alergii sau respingere. 

 

FALS! Implanturile dentare nu produc respingere, deoarece titanul prezintă o biocompatibilitate excepțională cu organismul. De aceea este atât de utilizat pe scară largă în toate domeniile medicinei. Ceea ce se poate întâmpla (deși este foarte rar, apare doar în 2,5% dintre tratamente) este ca osteointegrarea implantului în osul dumneavoastră să nu se producă, fie din cauza unei probleme apărute în timpul intervenției chirurgicale, fie din cauza unor factori de risc pentru pacient, cum ar fi igiena orală deficitară sau fumatul. Vestea bună este că, chiar dacă nu are loc osteointegrarea, tot ce trebuie să se facă este scoaterea implantului, curățarea zonei, plasarea unui nou implant și, în cele din urmă, așteptarea ca aceasta să fie integrat.

 

3. Implanturile dentare sunt doar pentru persoanele în vârstă

 

UITĂ ASTA! Deși implanturile dentare nu sunt, în general, o opțiune pentru dezvoltarea maxilarului copiilor și adolescenților, ele pot oferi o opțiune de înlocuire a dinților de lungă durată pentru adulții de orice vârstă.

În al doilea rând, oasele maxilare sunt pe deplin dezvoltate până la vârsta de aproximativ 20 de ani. Așadar, pacienții cu vârsta de peste 20 ani sunt în mod normal apți pentru a beneficia de implanturi dentare.

 

4. Intervenția de plasare implanturi dentare doare. 

 

DELOC! Implanturile dentare se plasează sub anestezie locală, deci nu ai cum sa simți durere.

 

5. Implanturile dentare sunt pe viata? Cat dureaza un implant dentar? 

 

Într-adevăr, implanturile dentare pot rezista mai mult de 30 de ani în stare perfectă. Dacă menții o igienă orală adecvată, eviți obiceiurile dăunătoare precum tutunul și efectuezi controale de rutină, implanturile dentare îți pot fi alături pentru tot restul vieții. Acum, asta depinde doar de tine. Unii oameni cred că implanturile nu au nevoie de întreținere. Dar nimic mai departe de adevăr, dimpotrivă: de fapt, implanturile se comportă la fel ca dinții naturali. Deci, la fel ca dinții naturali, implanturile dentare necesită o igienă orală excelentă pentru a-i menține sănătoși și pentru a preveni infecțiile. De asemenea, ar trebui să vizitezi medicul dentist la fiecare 4 până la 6 luni pentru a verifica starea implanturilor dentare. Dacă nu le îngrijești corect, implanturile se pot inflama.

Este adevărat că implanturile dentare sunt o tehnică care oferă rezultate fabuloase dar care necesită și o mare îndemânare și experiență din partea medicului. Nu orice stomatolog poate pune implanturi, dar pe lângă faptul că este instruit în implantologie, trebuie să efectueze un studiu exhaustiv al zonei de tratat, să realizeze un plan de tratament adecvat, să evalueze necesitatea unor tratamente suplimentare și să evalueze factorii de risc specifici. Din acest motiv, atunci când vine vorba de plasarea implanturilor dentare, poți să ai încredere în specialitatea și experiența în implantologie a medicilor de la Life Dental Spa, care au o vastă experiență în domeniu.

 

Mai sunt îndoieli cu privire la implanturile dentare? Ei bine, ia legătura cu noi sunându-ne la numerele de telefon aferente fiecărei clinici (București, Iași, Cluj, Sibiu, Oradea, Arad, Brașov, Pitești, Constanța), solicită o programare online sau treci pe la noi. Echipa noastră va fi bucuroasă să îți răspundă la toate întrebările referitoare la miturile despre implantul dentar.

Mai Multe
articole