Laserul dentar – alternativa pentru anestezie locala

laser dentar ca alternativa la anestezie locala

Cuprins

Teama de anestezie si ace a existat intotdeauna ca o fobie a multora dintre oameni nu doar la medicul stomatolog ci si in alte specializari. Clinica Life Dental Spa ofera o alternativa moderna si un tratament care nu mai necesita anestezie locala in proportie de 90% – laserul dentar. 

Tratament carii cu laser – manopera non-contact, laserul dentar inlocuind cu succes freza care este neplacuta si dureroasa daca nu se foloseste anestezie locala. Intensitatea laserului se regleaza in functie de sensibilitatea pacientului, practic daca acesta simte durere viteza de lucru a acestuia este diminiuata de catre medic pentru a spori cat mai mult confortul pacientului.

Raza laser are avantajul selectivitatii: ea indeparteaza preponderent caria dentara, ignorand zonele de smalt sanatos. De asemenea, daca setarea este corespunzatoare actiunii asupra tesuturilor dure (smalt si dentina), raza laser nu poate leza accidental tesuturile moi din jur (gingie, buze, obraji, limba etc.), ceea ce adauga un plus de siguranta manoperei. Cavitatea preparata in dinte cu ajutorul laserului este perfect sterila, deoarece acesta are un efect bactericid puternic nu doar la suprafata, ci si in interiorul canaliculilor dentinari, ceea ce scade posibilitatea aparitiei cariilor marginale si secundare (pe langa si sub plomba).

Pe langa avantajul de a inlocui procedura de anestezie locala, laserul are si un efect protectiv asupra pulpei dentare, deoarece nu exista riscul de supraincalzire, presiune si nici de sensibilitate locala dupa efectuarea manoperei. Unul din marile avantaje ale laserului este reducerea sangerarii in timpul interventiilor chirurgicale datorita efectului de cauterizare instantanee asupra vaselor de sange. 

Laserul dentar are capacitatea de a steriliza campul operator datorita fasciculului puternic de energie pe care îl emite. In acest fel, riscul infectiilor bacteriene este mai redus iar prognosticul anumitor tratamente (tratamentul endodontic, tratamentul cariilor etc.) este mai bun.

Laserul poate fi folosit in mai multe manopere stomatologice fara anestezie locala, tratamente parodontale, biostimulare si in completarea manoperelor chirurgicale pentru dezinfectare si recuperare rapida. 

Stomatologia laser ofera progrese majore fata de vechile freze dentare, eliminand multe din plangerile si nemultumirile despre stomatologie. Cu toate acestea, ca in cazul oricarei tehnologii exista si anumite limitari. Laserul dentar nu poate fi folosit pentru indepartarea plombelor vechi metalice, din amalgam, nici nu poate efectua lustruirea sau modelarea obturatiei aceasta efectuandu-se cu freza. Cel mai mare avantaj este faptul ca poate fi folosit cu succes la femeile insarcinate care pe perioada sarcinii au restrictie in efectuarea de anestezie, in cazul pacientilor imunosupresati si copii.

 

Daca ai nevoie de un tratament stomatologic si iti este frica de anestezie locala, alege varianta tratamentului cu laser dentar pentru a depasi aceasta frica. In clinicile Life Dental Spa, alegem laserul dentar in detrimentul acelor si frezei! Programeaza-te acum in clinicile noastre pentru proceduri stomatologice fara durere!

Mai Multe
articole