Igienizare dentara cu laser stomatologic

laser stomatologic in igienizare dentara

Cuprins

Un tratament complet de igienizare dentara cuprinde: detartraj, air flow, periaj profesional si laser mouth disinfection (decontaminare cu laser stomatologic).

 • Detartrajul ultrasonic are rolul de a indeparta depunerile de tartru si placa bacteriana subgingivale, interdentare sau de pe suprafata dintilor.
 • Airflow-ul este un dispozitiv ce  foloseste actiunea jetului de aer combinat cu apa si o pulbere de bicarbonat de sodiu. Datorita efectului de albire dentara a bicarbonatului de sodiu, usor abraziv, pacientii vor avea parte si de lustruirea suprafetelor dentare igienizate. Pe langa curatarea dintilor, airflow-ul ofera si un masaj gingival eficient, care stimuleaza circulatia sangvina locala, fiind recomandat in asociere cu detartrajul ultrasonic si periajul profesional sau ca procedura unica, repetata odata la 3 luni.
 • Periajul profesional – vine in completarea si finisarea sedintei de profilaxie prin curatarea si lustruirea suprafetelor dentare.
 • Laser mouth disinfection – reprezinta o noua tehnologie moderna de eliminare a bacteriilor patogene si de regenerare gingivala. O modalitate complementara de a mentine sanatatea orala, tratament realizat cu laser stomatologic.

 

Cum reuseste un laser stomatologic sa eficientizeze igienizarea dentara?

 

Aceasta procedura este una blanda si eficienta, fara anestezie si fara durere. De asemenea, ajuta la prevenirea bolilor parodontale, impiedicand chiar si recidiva lor. Un laser stomatologic folosit in procedura de igienizare dentara, aduce dupa sine urmatoarele avantaje:

 • procedura nu necesita anestezie;
 • durata procedurii este de maximum de 60 minute;
 • nedureroasa si neinvaziva;
 • un laser stomatologic scade raspandirea bacteriana in intreaga cavitate orala;
 • reduce inflamatia;
 • efect biostimulator asupra gingiilor ce duce la insanatosirea parodontiului;
 • reduce semnificativ riscul de aparitie al bolilor parodontale.

Manopera este realizata de catre medicul specialist ce directioneaza cu usurinta varful unui laser stomatologic in santul gingival, iar energia luminoasa este focalizata, reusind sa reduca mii de bacterii in doar cateva secunde. Este recomandat ca sedintele de igienizare dentara sa fie facute periodic, la un interval de maximum 6 luni, iar pentru pacientii parodontopatii sau cei cu implanturi dentare si coroane la 3-4 luni.

 

Ce se intampla daca nu repetam procedura de igienizare dentara

 

Lipsa spalatului zilnic pe dinti, lipsa sedintelor periodice de igienizare dentara duc la o acumulare semnificativa a placii bacteriene, in timp transformand-se intr-o masa amorfa “pietrificata” pe suprafata dintilor –  tartru dentar – factorul determinant al majoritatii problemelor dentare. In momentul in care dintii sunt acoperiti de tartru, incep sangerarile gingivale, prim semn de imbolnavire parodontala. Urmate de inflamatii gingivale, marire de volum si indepartarea lor de pe dinti.

In acest moment orice proces carios preexistent va avansa cu mult mai rapid. Si chiar existand riscul de aparitie a unor noi carii in zonele unde gingia este inflamata, loc unde stagneaza un lichid inflamatoriu, plin de bacterii ce vor eroda smaltul dentar, ajungand pana la dureri de dinti. Din fericire si cariile pot fi tratate tot cu ajutorul unui laser stomatologic.

 

Un laser stomatologic reprezinta viitorul stomatologiei moderne si al confortului pacientilor iar folosirea lui are foarte multe avantaje, atat pentru pacient cat si pentru medicul stomatolog. Daca ai nevoie si tu de un tratament cu laser, nu ezita sa ne apelezi la numarul de telefon +40.318.282.274 sau sa efectuezi o programare online la oricare dintre clinicile Life Dental Spa din tara.

Mai Multe
articole