Igienizare dentara premium cu tehnologia revolutionara EMS

igienizare dentara cu terapia ghidata a biofilmului

Cuprins

Procedura de igienizare dentara cu terapia ghidata a biofilmului

 

Igienizare dentara cu terapia ghidata a biofilmului (GBT – Guided Biofilm Therapy) – face parte dintr-un nou concept de preventie a cariilor dentare si a afectiunilor parodontale.

Procedurile medicale cuprinse in terapia ghidata a biofilmului, alaturi de folosirea corecta a periutei dentare si utilizarea mijloacelor auxiliare de curatare orala (ata dentara, apa de gura, dus bucal) asigura o igiena optima si o sanatate orala la cel mai inalt nivel. 

Terapia ghidata a biofilmului are la baza tehnologii moderne brevetate de catre EMS Elvetia, fiind elaborata alaturi de medici specialisti in parodontologie, in odontoterapie (tratamentul cariilor dentare in diferite stadii de evolutie) si in igienizare orala. 

Pacientii care au decis sa urmeze GBT –  Guided Biofilm Therapy (terapia ghidata a biofilmului) s-au convins ca acest tratament profilactic este:

 • Fara riscuri
 • Non-invaziv 
 • Prietenos cu tesuturile orale 
 • Potrivit pentru pacientii de toate varstele 
 • Eficient (rezultate vizibile imediat dupa procedura)

 

Cine poate beneficia de igienizare dentara cu GBT?

 

Elaborata in Elvetia de catre firma EMS in urma a mai mult de 100 000 de ore de testare clinica, procedura profilactica GBT reprezinta cea mai performanta metoda de eliminare a placii microbiene. Tehnologia unica GBT se adreseaza pacientilor de toate varstele, #LifeDentistii recomandand aceasta procedura in special: 

 • Pacientilor care au urmat tratamentul parodontozei cu laserul, in cadrul Protocolului holistic unic in Romania de tratament al parodontozei (elaborat de catre medicul fondator al clinicii Life Dental Spa, dr. Cristina Obreja) , pentru a preveni recidiva afectiunii 
 • Pacientilor care au tratamente protetice cu lucrari fixe (coronite dentare, punti dentare) sau cu implanturi 
 • Pacientilor sensibili la detartrajul clasic cu ultrasunete
 • Pacientilor care urmeaza un tratament ortodontic cu aparat dentar fix 

 

Care sunt etapele pentru igienizare dentara cu GBT?

In scopul prevenirii cariilor dentare si a afectiunilor parodontale de tipul gingivitei si parodontozei, #LifeDentistii recomanda eliminarea cauzei principale – biofilmul dentar – cu ajutorul terapiei ghidate a biofilmului.

Elaborat de catre o companie profesionala elvetiana (EMS), GBT se adreseaza pacientilor care isi doresc mentinerea sanatatii orale pe timp indelungat.

Guided Biofilm Therapy este o procedura ce se realizeaza in cabinet, aceasta constand in parcurgerea succesiva a 8 pasi, totul petrecandu-se intr-o sedinta de doar 30 de minute! 

 1. Diagnosticarea, realizata in cabinetul stomatologic din Bucuresti in cadrul unei consultatii ce se realizeaza cu ajutorul camerei intraorale 
 2. Evidentierea, placa microbiana fiind colorata cu ajutorul unei solutii speciale
 3. Motivarea, pacientul devenind constient de cantitatea de biofilm prezenta la nivelul cavitatii orale
 4. Air-Flow, procedura prin care jeturile de apa cu bicarbonat de sodiu ajuta la eliminarea placii bacteriene si a tartrului dentar de la nivel supragingival si subgingival 
 5. PerioFlow, etapa in cadrul careia pungile parodontale sunt curatate de placa bacteriana dezvoltata la acest nivel 
 6. Piezon, sau detartraj, etapa pe parcursul careia sunt eliminate si ultimele depuneri de tartru dentar  
 7. Controlul, penultimul pas din cadrul GBT, in care medicul verifica eficienta igienizarii orale profesionale si poate observa diferite afectiuni prezente intr-o stare incipienta (carii dentare) 
 8. Recall, pacientul fiind invitat periodic la cabinetul stomatologic din Bucuresti pentru consultatii de rutina si igienizare profesionala, astfel incat sa se realizeze un bun control al placii microbiene 

GBT este diferit de orice alt tip de igienizare dentara profesionala prin faptul ca, datorita colorarii placii microbiene, #LifeDentistul este ghidat in timpul intregii proceduri profilactice!

 

Ce este AirFlow Prophylaxis Master by EMS Switzerland?

 

Acreditat de Federatia Europeana de Parodontologie, AirFlow Prophylaxis Master by EMS Switzerland este o procedura cuprinsa in Guided Biofilm Therapy, fiind realizata cu scopul de a indeparta cat mai usor placa microbiana colorata anterior, dezvoltata subgingival si supragingival. 

Care sunt avantajele AirFlow Prophylaxis Master by EMS Elvetia? 

Atunci cand pacientii aleg clinica stomatologica Life Dental Spa, medicii stomatologi sunt foarte preocupati sa ofere informatii complete si clare cu privire la toate manoperele ce ar trebui realizate in cadrul planului de tratament, prezentand avantajele fiecarei proceduri in parte. 

Cand vine vorba de etapa airflow dentar din cadrul Terapiei ghidate a biofilmului, avantajele acestei manopere sunt:

  1. Airflow-ul este bland atat cu dintii si gingiile, cat si cu lucrarile protetice fixe (coronite dentare, punti dentare) si implanturi dentare
  2. Manopera confortabila pentru pacient, care nu provoaca nicio durere
  3. Minim-invaziv, prietenos cu tesuturile 
  4. Nu provoaca niciun risc, este eficient si nu dureaza mult 
  5. Recomandat mai ales pentru a preveni aparitia cariilor si a gingivitei la adolescenti si adulti tineri 

 

De ce sa alegi AirFlow Prophylaxis Master si Guided Biofilm Therapy?

In cadrul procedurii profilactice GBT realizate in clinica stomatologica Life Dental Spa, pacientii beneficiaza de o igienizare dentara completa si profesionala, realizata la cel mai inalt nivel gratie design-unul si conceptului unic al tehnologiei:

 • Piesa de mana utilizata in cadrul etapei PerioFlow de curatare a pungilor parodontale este realizata pe baza unei tehnologii aparte, care contribuie la confortul sporit din timpul manoperei 
 • Etapa Piezon constituie cea mai eficace metoda de igienizare dentara dezvoltata pana la ora actuala, la nivel international 
 • Pulberea folosita in timpul etapei de Airflow este eficienta atat pentru curatarea depozitelor de placa si tartru de pe suprafetele dentare si gingivale, cat si pentru eliminarea petelor si a coloratiilor inestetice 

 

Programeaza-te ACUM si bucura-te de tehnologia moderna prezenta in clinica stomatologica Life Dental Spa!

Mai Multe
articole