Consultația cu camera intraorală te face conștient de situația dinților tăi

Consultatia cu camera intraorala si avantajele ei

Cuprins

În clinicile stomatologice laser Life Dental Spa, tehnologia revoluționează diagnosticarea și planificarea tratamentelor dentare. Consultatia cu camera intraorala este printre principalele instrumente care ajută la îmbunătățirea satisfacției pacientului și aduce o mulțime de beneficii atât pacienților, cât și medicilor stomatologi.

 

Camera intraorală a însemnat un avans semnificativ în ceea ce privește eficiența tratamentelor dentare

Camera intraorală permite profesioniștilor din domeniul sănătății orale să planifice în mod optim tratamentul dentar. Din acest motiv, în clinicile noastre stomatologice Life Dental Spa avem o cameră intraorală de înaltă definiție de la unul dintre cele mai importante branduri la nivel mondial.

 

Ce este camera intraorală și cum te poate ajuta?

Camera intraorală este o tehnologie de ultimă generație care permite o înregistrare detaliată a cavității bucale în timp real, astfel încât pacientul să poată vedea, pe un ecran, problemele dentare împreună cu medicul stomatolog. De asemenea, ajută la o mai bună înțelegere a stării dentare a pacientului și a planului său de tratament.

De cele mai multe ori, pacientul nu este conștient de situația dinților săi, deoarece în zona laterală nu poate vedea direct și are nevoie de ajutor. Aici intervine camera intraorala, care are capacitatea de a arăta imagini cu zone greu accesibile. Pentru majoritatea pacienților, imaginile au un impact mult mai mare decât orice explicație verbală și tocmai din acest motiv este utilizat în toate clinicile stomatologice laser Life Dental Spa.

 

Camera intraorală este un dispozitiv sigur pentru pacient și nu provoacă durere sau disconfort

Camera intraorală arată ca un stilou pe care se aplică o folie de protecție de unică folosință și care este manevrat pe toți dinții pacientului, pe gingii și nu numai. Ea este conectată la un monitor printr-un cablu sau poate fi wireless, acesta fiind așezat chiar pe scaunul pacientului, el putând să înțeleagă mai eficient situația în care se află dinții săi.

 

Fiind de dimensiuni mici, camera intraorală poate fi manevrată foarte ușor de către medicul stomatolog. El mărește imaginile și astfel se pot vedea detaliile pe care ochiul liber nu le poate percepe. Totul se întâmplă în timp ce pacientul stă confortabil pe scaun.

 

Avantaje pentru consultatia cu camera intraorala:

Cel mai bun lucru despre utilizarea camerei intraorale îl reprezintă faptul că implică pacientul în procesul de diagnosticare, oferindu-i, așa cum am evidențiat mai sus, o mai bună înțelegere a problemelor dentare și a planului de tratament.

Pe lângă eficiența și reducerea timpilor de lucru, consultatia cu camera intraorala oferă o altă serie de avantaje:

  • Identificarea precoce a problemelor dentare. Camera intraorală este perfectă pentru depistarea precoce și, prin urmare, tratamentul este fără îndoială minim invaziv și mai ales nedureros.
  • Camera intraorală ajută la îmbunătățirea relației medic-pacient. Camera intraorală nu este doar un dispozitiv care ajută la diagnosticare, ci ajută foarte mult și în ceea ce privește educația stomatologică. În trecut, pacientul trebuia să aibă încredere în medic, fără să vadă exact gravitatea situației. Acum, odată cu utilizarea camerei intraorale, pacientul poate vedea exact problemele orale, le înțelege și este conștient de de tratamentul de care are nevoie. De asemenea, pacientul îi poate adresa medicului stomatolog întrebări despre problemele sau afecțiunile sale, iar acesta îi oferă răspunsurile folosind imagini. În orice tratament dentar realizat în clinicile Life Dental Spa este extrem de important ca pacientul să înțeleagă tot ce i se explică, astfel încât să nu existe probleme în realizarea planului de tratament.
  • Camera intraorală este un mijloc de informare în ceea ce privește afecțiunile sau problemele dentare. Camera intraorală ajută la documentarea cazurilor cu fotografii înainte și după tratament, pentru ca pacientul să poată observa evoluția planului său de tratament.
  • Pacientul va simți că face parte în mod activ în proces. Unul dintre pilonii fundamentali ai clinicilor stomatologice Life Dental Spa este utilizarea tehnologiei. Acesta este și motivul folosirii camera intraorală, întrucât îi oferă pacientului o cunoaștere mai ușor de înțeles a situației lui orale.

 

La Life Dental Spa te putem ajuta cu tot ce ai nevoie. Solicită o programare și te vom informa despre tratamentul care se potrivește cel mai bine cazului tău specific.

 

Mai Multe
articole