Extractii dentare asistate laser
blank

Data

Pacientii care aleg lantul de clinici stomatologice Life Dental Spa din Bucuresti si Iasi pot uita de extractiile dentare invazive, dureroase si greu de suportat realizate prin chirurgia clasica. #LifeDentistii realizeaza extractiile dentare cu ajutorul laserului stomatologic, o inovatie in ceea ce priveste stomatologia si tehnicile de tratament. 

Extractiile realizate prin tehnica clasica implica folosirea instrumentarului chirurgical (bisturiu, etc), astfel incat exista un risc foarte mare de complicatii postinterventie de tipul infectiilor dentare. Laserul stomatologic are proprietatea de a fi bactericid, sterilizand tesuturile la nivelul carora actioneaza, minimizand posibilitatea de aparitie a infectiilor. 

Medicii specialisti Life Dental Spa sunt foarte bine pregatiti din punct de vedere profesional pentru a oferi tratamente moderne, minim-invazive si cu rezultate la cel mai inalt nivel – extractia dentara este o manopera la care #LifeDentistii recurg numai in momentul in care dintele nu mai poate fi salvat prin niciun alt tip de tratament conservator. 

Ce este extractia dentara?

Extractia dentara este o interventie chirurgicala din sfera stomatologiei care consta in indepartarea unui dinte ce nu mai poate fi salvat de la nivelul arcadei dentare, fie ea maxilara sau mandibulara. 

#LifeDentistii aleg extractia dentara in momentul in care dintele este atat de afectat, incat pune in pericol mentinerea sanatatii orale per ansamblu. 

Cum se pot realiza extractiile dentare asistate laser? 

Extractiile dentare sunt proceduri invazive la care specialistii Life Dental Spa recurg numai atunci cand dintele nu mai poate fi salvat printr-un tratament conservator. In functie de situatia in care se afla dintele in cauza, tehnica de extractie poate fi diferita:

 • Extractie simpla – atunci cand dintele afectat este vizibil in cavitatea bucala, acesta poate fi extras printr-o interventie de tipul extractiei simple
 • Extractie prin alveolotomie – dintele afectat este extras in urma realizarii unei incizii la nivelul alveolei 
 • Extractie prin alveoloplastie – in urma extractiei dintelui afectat, osul alveolar are parte de o remodelare 
 • Extractie chirurgicala – realizata in special in cazurile clinice in care dintele se afla inclus in osul alevolar (dintele nu a erupt pe arcada) sau abia este vizibil in cavitatea bucala (fie din pricina faptului ca a fost rupt in urma unui traumatism sau se afla intr-o pozitie vicioasa) 

Cate tipuri de extractii dentare exista? 

Orice dinte de la nivelul arcadei poate fi extras in cazul in care prezinta diferite afectiuni care impun aceasta manopera chirurgicala. Cu toate acestea, exista un tip de extractie dentara aparte, care se efectueaza in momentul in care dintele nu este erupt pe arcada si se afla inclus in osul alveolar. 

Odontectomia reprezinta interventia chirurgicala de extractie a unui dinte care nu este vizibil in cavitatea orala, acesta fiind inclus in grosimea osului alveolar.

Cea mai des intalnita situatie in care #LifeDentistii recomanda odontectomia este molarul de minte inclus in osul alveolar, care nu mai are suficient loc pe arcada pentru a erupe. Din diferite motive, molarii de minte raman inclusi la nivelul osului alveolar, dupa varsta de 18 ani, producand dureri si putand avea un impact negativ asupra sanatatii orale, mai ales din punct de vedere al masticatiei si ocluziei. 

Echipa de medici profesionisti Life Dental Spa recurg la odontectomie in momentul in care situatia clinica impune acest lucru.

Odontectomiile, mai ales in cazul molarilor de minte si nu numai, sunt indicate atunci cand: 

 • Dintele inclus la nivelul arcadei influenteaza posibilitatea de a urma un tratament ortodontic 
 • Dintele inclus in osul alveolar impiedica eruptia altor dinti intr-o pozitie normala la nivelul arcadei dentare maxilara sau mandibulara 
 • Pe arcada dentara nu mai exista spatiu suficient pentru ca dintele inclus sa poata erupe 
 • Dintele nu mai poate erupe pe arcada dentara deoarece se afla intr-o pozitie nepotrivita, fiind oblic sau orizontal. 

Cand sunt indicate extractiile dentare?

Stomatologia holistica este noua viziune asupra medicinii dentare, aceasta fiind implementata si practicata cu succes de catre medicul fondator al clinicii Life Dental Spa, dr. Cristina Obreja, medic specialist in laser stomatologic.

Stomatologia holisica presupune ca intregul nu este redus la partile sale componente, astfel incat pacientul este tratat din punct de vedere al factorilor fizici, psihici si ai stilului de viata. 

Pe langa tratamentul stomatologic realizat la cel mai inalt nivel in clinica stomatologica Life Dental Spa, pacientii se bucura de o buna comunicare medic-pacient, primind recomandari si sfaturi personalizate despre cum sa previna aparitia si recidiva diferitelor afectiuni si despre cum sa isi imbunatateasca sanatatea orala. 

Stomatologia holistica presupune ca manoperele stomatologice sa fie minim-invazive si sa nu produca efecte nocive asupra organismului pe termen lung. Pentru a tine pasul cu evolutia in stomatologie, #LifeDentistii au ales sa foloseasca ultratehnologia moderna a laserului stomatologic, gratie multiplelor sale beneficii. 

Interesul medicilor specialisti Life Dental Spa este sa mentina dintii naturali pe arcada pentru mai mult timp, motiv pentru care pacientii au parte de o gama larga de tratamente profilactice si conservative. Cu toate acestea, exista situatii in care dintele este atat de afectat incat nu mai poate fi salvat prin niciun alt tip de tratament, ba chiar existand riscul de a aparea complicatii daca acesta nu este extras. 

Situatiile in care medicii stomatologi Life Dental Spa recurg la o extractie dentara este: 
 • Afectarea parodontala foarte avansata, pacientul suferind de parodontoza intr-un stadiu mult evoluat, situatie in care dintii si-au pierdut stabilitatea pe arcada 
 • Dintele poate suferi o infectie la nivelul radacinii (parodontita apicala) intr-o stare grava, situatie in care aceasta afectiune nu mai poate beneficia de un tratament conservator 
 • Dintele a avut de suferit pe urma fracturilor la nivelul radacinii sau prezinte distructii intinse, situatie in care nu mai poate beneficia de un tratament restaurator protetic 

De ce sa alegi extractiile dentare laser?

Pacientii care aleg clinica stomatologica Life Dental Spa se bucura de posibilitatea de a opta pentru extractii dentare realizare cu ajutorul tehnologiei moderne a laserului stomatologic. Spre deosebire de extractia dentara clasica, extractia dentara asistata laser beneficiaza de terapia adjuvanta a fasciculului luminos, care aduce multiple avantaje in ceea ce priveste refacerea tesutului. 

Practic, extractia dentara se realizeaza clasic, cu ajutorul instrumentarului chirurgical, insa #LifeDentist-ii au ales sa foloseasca laserul dentar postoperator, pentru a diminua disconfortul si durerea, asigurand o regenerare rapida si lipsita de complicatii. 

Extractiile dentare asistate de laserul stomatologic prezinta o serie de caracteristici demne de luat in considerare, medicii specialisti Life Dental Spa recomandand astfel de proceduri: 

 • Dupa operatie, durerea si edemul sunt mult reduse, iar vindecarea se produce mult mai rapid, gratie proprietatilor biostimulatoare ale laserului dentar 
 • Folosirea laserului stomatologic il ajuta pe medicul specialist in chirurgie orala in timpul interventiei prin diminuarea cantitatii de sange si mentinerea unui camp chirurgical curat 
 • Efectul sterilizant al laserului dentar diminueaza considerabil riscul de aparitie al unei infectii post-interventie 
 • Postoperator, laserul stomatologic este folosit pentru a diminua edemul (umflarea) zonei la nivelul careia s-a realizat extractia 
 • Utilizarea laserului in cadrul alveolotomiilor, in indepartarea osului- procedura realizata mult mai bland cu raza laser decat cu clasica freza! 
 • Utilizarea laserului pentru a indeparta chisturi sau granuloame intraosoase

Laserul stomatologic aduce o serie de avantaje majore in ceea ce priveste folosirea acestuia in cazul extractiilor dentare, acesta avand un rol adjuvant, printre care se numara: 

 • Efectul minim-invaziv 

Laserul stomatologic actioneaza foarte bland si minim-invaziv la nivelul tesutului dentar, motiv pentru care tesuturile vecine sanatoase nu sunt afectate in timpul procedurii. Acesta este folosit mai ales in perioada postoperatorie, pentru o recuperare mai rapida si usoara, diminuand senzatia de durere si disconfort. 

 • Lipsa durerii

Pacientii pot uita de durerea puternica resimtita dupa ce efectul anesteziei locale dispare! Laserul stomatologic este folosit ca un adjuvant in cadrul procedurilor de extractie, pentru a diminua senzatia dureroasa resimtita postoperator. 

 • Efectul bactericid 

Unul dintre avantajele majore ale folosirii laserului dentar pentru extractiile dentare este efectul sau bactericid. Practic, laserul stomatologic distruge bacteriile de la nivel local, diminuand considerabil riscul de aparitie al unei infectii dupa interventie. 

 • Laserul stimuleaza regenerarea

Spre deosebire de instrumentarul clasic, laserul dentar are proprietatea de a stimula imunitatea la nivel local, astfel incat regenerarea tesutului in urma interventiei chirurgicale se va realiza mult mai rapid. 

 • Sangerarea este minima 

Laserul stomatologic folosite in timpul extractiei dentare diminueaza considerabil pierderile de sange, astfel incat medicul specialist are parte de un camp chirurgical curat, diminuandu-se sansele de complicatii. 

Uita de teama de medicul stomatolog! 

Foarte multi pacienti care pasesc pragul clinicii stomatologice Life Dental Spa au un grad ridicat de anxietate si de teama. Toate acestea se datoreaza esecurilor resimtite in urma unor interventii chirurgicale anterioare sau a unor tratamente stomatologice realizate in trecut. 

#LifeDentistii ii asigura pe pacienti ca nu au motiv sa se teama de tratamentele stomatologice, clinica stomatologica Life Dental Spa utilizand tehnologia de ultima generatie a laserului stomatologic, impreuna cu materiale dentare biocompatibile si prietenoase cu organismul uman.

Toate tratamentele stomatologice Life Dental Spa sunt efectuate de catre medici specialisti foarte bine pregatiti din punct de vedere profesional, care participa periodic la congrese si la conferinte internationale. 

Scopul nostru este acela de a fi la curent cu toate noutatile si inovatiile in domeniul stomatologiei, motiv pentru care in clinica stomatologica Life Dental Spa pacientii au parte de cele mai moderne tratamente dentare.

Astfel, pacientii sunt incurajati sa uite de teama de extractii dentare si de manopere stomatologice de orice natura, acest lucru fiind realizat printr-o comunicare deschisa medic-pacient. 

Pacientii care aleg clinica stomatologica Life Dental Spa sunt informati clar si complet de fiecare data cand se incepe un tratament stomatologic. In urma unei consultatii realizate cu ajutorul camerei intraorale, medicii Life Dental Spa realizeaza un plan de tratament ce cuprinde toate manoperele care urmeaza a fi realizate. 

In acest fel, pacientul are parte de informatii complete cu privire la interventii, fiindu-i prezentate atat avantajele, cat si dezavantajele. Astfel, pacientii uita de frica de dentist care se datora: 

 • Durerii – in trecut, foarte multi pacienti au avut de suferit pe seama durerii resimtite atat in timpul sedintelor de tratament in cabinetul stomatologic, cat si dupa interventii diverse 
 • Complicatiilor – multi pacienti au avut parte de complicatii sau de recidive in urma tratamentelor stomatologice esuate 
 • Disconfortului din timpul sedintelor de tratament – stomatologia clasica foloseste freze si instrumentar rotativ care implica vibratii si sunete dificil de suportat de catre pacient, care creeaza un mediu inconfortabil 
 • Anesteziei – pacientilor le este teama de anestezie, atat din pricina unor posibile reactii alergice, cat si din cauza disconfortului resimtit ulterior timp de cateva ore

 

”Tratam oameni, nu doar dinti!” 

Una dintre deviza medicilor specialisti Life Dental Spa este aceea ca in cabinetul stomatologic din Bucuresti se trateaza oameni, nu doar dinti. 

Cu alte cuvinte, pacientii care aleg clinica stomatologica Life Dental Spa se bucura de cele mai bune tratamente stomatologice, minim-invazive, nedureroase si prietenoase cu intregul organism. Fie ca este vorba de carii dentare, afectiuni gingivale de tipul gingivitei sau parodontozei, sau de probleme de natura chirurgicala, #LifeDentistii sunt inarmati cu foarte multa rabdare si cu foarte mult profesionalism pentru a veni in sprijinul pacientilor. 

 #LifeDentistii aleg interventiile chirurgicale  doar atunci cand este strict necesar, pentru ca pacientii sa se poata bucura de mentinerea dintilor naturali pe arcada pentru cat mai mult timp.

Astfel, extractiile dentare asistate laser sunt realizate numai atunci cand dintele nu mai poate fi salvat in niciun fel, si niciun tratament conservator nu mai poate fi efectuat. 

In urma unei interventii chirurgicale de tipul extractiei dentare, #LifeDentistii recomanda inserarea unui implant dentar, pentru ca pacientul sa nu aiba de suferit pe seama afectarii functionale (masticatia sa fie afectata) sau pe seama fizionomiei (extractia dentara sa afecteze estetica zambetului). 

Clinica stomatologica Life Dental Spa pune la dispozitia pacientilor o gama larga de tratamente stomatologice de tipul:

 • Tratarea cariilor cu laserul dentar 
 • Tratarea gingivitei cu ajutorul laserului
 • Tratamentul laser al parodontozei 
 • Interventii chirurgicale de extractie sau de inserarea a implanturilor dentare asistate laser 

Alege clinica stomatologica Life Dental Spa si bucura-te de cele mai moderne tratamente stomatologice realizate de echipa de #LifeDentisti!

Mai Multe
articole