Pe lista de dorinte a fiecaruia dintre noi gasim mentionat un zambet sanatos si alb. Sunt multe motive din cauza carora dintii nostri isi pierd culoarea: unele pe care nu le putem controla: varsta, unele accidente de la varste fragede, care pot afecta dezvoltarea smaltului;

 

In ultima vreme, tot mai multi pacienti sunt preocupati de zambetul lor deoarece este CARTEA NOASTRA DE VIZITA. Ne dorim un zambet alb, stralucior si sanatos. Daca te gandesti sa iti “albesti” dintii, este necesar sa stii ca exista metode pentru toate bugetele. 

 

Ce optiuni de tratament avem pentru a avea un zambet alb, stralucitor si sanatos?

Exista mai multe variante de tratament. Ce trebuie sa stim e ca nu oricine este candidatul ideal pentru albirea dentara. 

Albirea dentara profesionala se efectueaza in cabinet , de medicul stomatolog, care foloseste produse de albire speciale care grabesc procesul de albire din cabinet. Solutia de albire pe care o folosim in cabinet, este o substanta pe baza de peroxid de hidrogen. In clinica noastra, noi efectuam albirea dentara cu laserul, aceasta albire fiind minim-invaziva. 

Fatetele dentare sunt concepute pentru a acoperi partea din fata a dintelui pentru a imbunatatii atat culoarea , cat si forma dintilor . Ele au dimensiunea si grosimea unei unghii false. Avantajul fatetelor este ca putem sa le facem cat de albe isi doreste pacientul, in acest fel putea crea un zambet alb, stralucitor si sanatos. 

 

Ce putem face pentru a ne mentine zambetul alb si sanatos?

  1. Periaza-ti dintii de minim 2 ori pe zi (minim 2 minute de fiecare data);
  2. Foloseste mijloace de igienizare interdentara : ata dentara, dus bucal in fiecare zi;
  3. Renunta sau limiteaza consumul alimentele care pot duce la ingalbenirea dintilor (cola, cafea, vin rosu);
  4. Foloseste un pai pentru a bea lichidele colorate; 
  5. Bea apa si clateste-ti cavitatea orala dupa ce consumi bauturi care contin acid sau pot colora dintii : sucuri, limonade, cafea, vin rosu. 
  6. Renunta la fumat, pentru a evita sa ai pete pe dinti.