Una dintre problemele de sănătate orală care îi îngrijorează pe mulți pacienți este halitoza (respirația urât mirositoare)Halitoza este o problemă care constă în a avea un miros neplăcut în cavitatea bucală și care afectează mai mult de 30% din populație. După carii și parodontoză, halitoza este al treilea cel mai frecvent motiv pentru care pacienții vizitează dentistul. Dar cum te lupți cu respirația urât mirositoare?

 

Ce cauzează halitoza?

Cauzele respirației urât mirositoare sau ale halitozei pot avea originea în cavitatea bucală sau extraorală, adică apar în altă parte a corpului:

 

Cauzele orale ale halitozei:

Peste 90% din cazurile de halitoză își au originea în cavitatea bucală și mai mult de jumătate dintre ele sunt strâns legate de bolile parodontale, iar obiceiurile de igienă sunt un factor important de luat în considerare. Iată câteva dintre aceste cauze:

 

Cauze extraorale ale halitozei:

Deși majoritatea cauzelor respirației urât mirositoare trebuie căutate la nivelul cavității bucale, pot exista și probleme care nu au legătură cu cavitatea orală, ci cu afecțiuni sau probleme în alte părți ale corpului.

 

Cum poate fi eliminată respirația urât mirositoare?

Odată ce cauza a fost identificată, soluția va fi oferită de către medicul dentist specialist. Așadar, ar trebui să mergeți la un consult stomatologic pentru a face o evaluare și a aplica tratamentul adecvat.

La Life Dental Spa avem o echipă de profesioniști care vă vor ajuta în orice moment să vă îngrijiți sănătatea bucală. În plus, vă vom dezvălui în acest articol câteva sfaturi pentru a preveni respirația urât mirositoare și a preveni ca aceasta să fie o problemă în viața voastră:

 

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta și, dacă doriți să aflați mai multe, nu ezitați să ne contactați. Vă stăm la dispoziție, vă vom evalua cazul și vă vom ajuta. Poți uita de respirația urât mirositoare pentru totdeauna!