Tratament carii cu laser dentar – mai precis, mai eficient și mai confortabil

Tratament carii cu laser dentar

Cuprins

Unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii se tem să meargă la dentist este durerea asociată cu tratamentul cariilor. Însă netratate, cariile dentare pot duce la dureri severe, infecții și chiar pierderea dinților. Datorită tehnologiei moderne, acum există o soluție  mai eficientă pentru tratarea acestora: tratament carii cu laser. Acesta poate oferi o alternativă mai bună la tratamentele tradiționale, eliminând disconfortul și reducând la minimum durerea asociată cu procedurile dentare. 

 

Laserul dentar – o inovație eficientă în tratarea cariilor

 

Pe o piață stomatologică încă dominată de tratamentele clasice cu freza, laserul dentar este o inovație care vine în întâmpinarea pacienților care se tem de procedurile stomatologice dureroase. Tratamentul cariilor cu laserul este mai precis și mai eficient, ceea ce îl face o opțiune mai atractivă pentru pacienți.

De asemenea, s-a demonstrat că este o opțiune excelentă pentru pacienții anxioși, pentru copiii sensibili sau pentru femeile însărcinate sau care alăptează. Odată ce experimentează tratamentul cu laser, majoritatea pacienților noștri sunt atât de mulțumiți încât nu mai doresc să se întoarcă la vechile metode tradiționale cu freza. 

Una dintre cele mai mari temeri ale pacienților în ceea ce privește tratamentul cariilor dentare este durerea asociată cu folosirea frezei dentare tradiționale. Din fericire, cu ajutorul tehnologiei laser pe care o utilizăm în clinicile Life Dental Spa, procesul de tratare a cariilor este mult mai confortabil și mai precis decât în trecut.

 

Cum acționează laserul în tratamentul cariilor?

 

Procedura de tratament carii cu laser începe prin eliminarea țesutului cariat, urmată de umplerea cavității dentare. Utilizarea razelor laser “vaporizează” țesutul cariat fără a afecta dinții sănătoși din jurul zonei tratate, iar procedura este non-contact, astfel încât nu există nicio presiune aplicată pe dinte.

În plus, laserul produce o reducere semnificativă a incidenței bacteriilor în zona tratată, reducând astfel riscul de infecție. Deoarece nu există contact direct cu dintele, nervul dentar nu este afectat nici pe termen scurt, nici pe termen lung. Aceasta este o diferență importantă în comparație cu instrumentele rotative, cum ar fi freza dentară, care poate supraîncalzi dinte, provocând durere.

Laserul dentar este un instrument selectiv și minim invaziv care se concentrează doar pe zona afectată de carie, lăsând zona sănătoasă a dintelui intactă. Acest lucru face ca procesul de tratare a cariilor cu laser să fie mult mai precis și mai puțin invaziv decât metodele tradiționale de tratament. 

 

Care sunt beneficiile in urma unui tratament carii cu laser?

 

Tratamentul cariilor cu laser aduce o serie de beneficii pentru pacienți:

 • Confort sporit – Deoarece poate fi adaptat la sensibilitatea pacientului, procedura este mult mai confortabilă decât metodele tradiționale.
 • Bactericid – De asemenea, este bactericid, reducând riscul de apariție a unei carii secundare în jurul noii plombe.
 • Formarea de dentină – Un alt beneficiu important este formarea de dentină de reparare sub plombă, ceea ce protejează vitalitatea dintelui pe termen lung.
 • 400% mai puține vibrații – De asemenea, nivelul de vibrație este mult mai scăzut decât în cazul frezei, ceea ce face ca procedura să fie mult mai confortabilă pentru pacienți.
 • Procedură rapidă – În plus, tratamentul poate fi realizat într-un timp mult mai scurt și fără durere, permițând tratarea mai multor carii în aceeași ședință.
 • Predictibil și zgomot redus – Intervenția este și foarte predictibilă, iar nivelul de zgomot este mult mai mic decât în cazul frezei, reducând astfel disconfortul pacientului din acest punct de vedere.
 • Efecte biologice pozitive – Tratamentul cu laser poate avea și efecte biologice pozitive prin activarea unei enzime numite alcalin-fosfataza, care stimulează regenerarea dentină și a altor țesuturi dure.
 • Crește retenția plombei la cavitate – În plus, tratamentul cu laser crește retenția plombei la cavitate, reducând astfel riscul ca aceasta să se desprindă.
 • Procedură minim invazivă și biocompatibilă – Procedura este minim invazivă și biocompatibilă, ceea ce face ca pacienții să se poată bucura de un tratament mai confortabil și mai eficient.

 

Cu tratamentul cu laser pentru cariile dentare, poți să zâmbești mai relaxat! Descoperă, în clinicile Life Dental Spa, cum acest tratament modern poate face toată experiența la dentist mult mai confortabilă și eficientă!

 

Dacă ești una dintre persoanele care evită să meargă la dentist din cauza fricii de durere, atunci este timpul să vii într-una dintre clinicile stomatologice Life Dental Spa și să afli despre această tehnologie modernă care poate face experiența la dentist mult mai plăcută și mai eficientă.

Dacă ești interesat de tratamentul cu laser pentru cariile dentare, fă-ți o programare într-una dintre clinicile noastre din București sau din țară. Îngrijirea sănătății dentare poate fi o experiență mai confortabilă cu ajutorul tehnologiei moderne!

 

Alege una dintre clinicile stomatologice laser Life Dental Spa din toată țara:

 • București (Victoriei, Magheru sau Unirii);
 • Cluj-Napoca;
 • Iași;
 • Sibiu;
 • Oradea;
 • Brașov;
 • Constanța;
 • Pitești;
 • Arad.

Mai Multe
articole