Albirea dintilor acasa: pericole si riscuri

albirea dintilor acasa si riscurile acesteia

Cuprins

Dacă îți pasă de estetica dinților tăi, cu siguranță ți-a trecut prin minte albirea dintilor acasa. Dar vrem sa te avertizam ca prin aplicarea unor produse neautorizate de medicul dentist ai putea deteriora singurul țesut uman care nu se reproduce: smalțul dinților.

Se spune ca albul perfect al dinților este echivalent cu albul ochilor tăi, dar adevărul este că fiecare persoană are diferite nuanțe de alb în ceea ce privește dantura și nu este o nuanță stabilă și unică, dar poate varia foarte mult în funcție de mai mulți factori. Ceea ce există este tonul natural al smalțului dinților tăi, iar acesta poate avea tonuri gălbui sau cenușii. Cel mai sănătos lucru este să ai grijă de dinții tăi și să ai o igienă care să-ți permită să arăți albul natural al smalțului tău.

 

Pot obtine dinti albi in siguranta, acasa?

 

In ziua de azi sunt tot mai multe cazuri de pacienți care vin la consultație în clinici cu gingii umflate, răni, hipersensibilitate dentară și chiar smalț deteriorat, cauzate de încercări improvizate pentru albirea dintilor acasa. De aceea dorim să te avertizăm asupra pericolului pe care îl pot prezenta aceste practici fără supraveghere medicală.

Pe Internet putem găsi o mare varietate de „tutoriale” despre albirea dintilor acasa. În majoritatea cazurilor, o pastă cu diferite ingrediente se aplică și se lasă pe dinți timp îndelungat, chiar ore, fără nicio logică, iar rezultatele reale nu sunt garantate. În general, dinții sunt acoperiți cu folie de aluminiu pentru a permite amestecului să acționeze, care, pe lângă faptul că este incomod, poate fi foarte daunator . 

 

Care sunt pericolele asociate cu albirea dintilor acasa?

Folosirea a tot felul de produse care la prima vedere pot părea inofensive, dar amestecate sau aplicate prea mult timp pot deveni agresive pentru pH-ul cavității orale, precum: bicarbonat de sodiu, lămâie, oțet, peroxid de hidrogen, turmeric, cărbune activ.

În plus, adevărul este că nici unul dintre aceste ingrediente nu s-a dovedit a avea efect de albire asupra dinților, dar ceea ce știm este că sunt abrazive pentru smalțul dinților. Peroxidul de hidrogen nu este potrivit pentru uz oral, astfel încât poate irita mucoasa gingivală și poate provoca leziuni în zonele moi ale cavității bucale. În clinicile Life Dental Spa sfătuim toți pacienții să nu folosească această tehnică pentru albirea dintilor acasa, deoarece dacă substanta este ingerată, poate provoca embolii și chiar distruge pereții intestinali.

Nici bicarbonatul de sodiu nu este aprobat de specialiști, consistența sa aspră poate zgâria dinții și automat dacă se întâmplă acest lucru, dinții vor avea diferite nuanțe. La fel se întâmplă și în cazul lămâii aplicate pe dinți.

Expunerea prelungită și frecventă a dinților la aceste produse poate provoca multiple patologii dentare și chiar declanșa probleme care ajung să provoace pierderea dinților. 

 

Albirea dintilor in clinicile stomatologice Life Dental Spa

 

Numai produsele de cea mai bună calitate și aplicarea lor cu tehnici relevante de către medici dentisti profesioniști instruiți pot garanta cele mai bune rezultate. 

În clinicile noastre știm că din cauza anumitor obiceiuri și alimente, nuanta smalțului poate varia. Din acest motiv, îți oferim diferite soluții pentru a o îmbunătăți, întotdeauna cu garanția de a face acest lucru într-un mediu de sănătate supravegheat și asigurându-ți sănătatea bucală. Poti să afli mai multe despre tratamentele noastre și despre cum să obții dinți albi încă de la prima vizita, facand click aici.

 

Dacă vrei totuși să îți îmbunătățești nuanța dinților, nu ezita sa ne vizitezi intr-una dintre clinicile stomatologice Life Dental Spa sau programeaza-te online. Impreuna vom studia cazul tău specific pentru a-ți oferi cele mai bune alternative și tratamente specifice zâmbetului tău și, cel mai important, minim invazive.

Mai Multe
articole