Vesti bune pentru mamici: Laserul dentar poate fi folosit in sarcina!

StomatologiaSOS

Cuprins

Laserul in stomatologie reprezinta o inovatie deoarece el ofera un confort sporit pacientilor in realizarea anumitor interventii care anterior erau destul de greu de suportat. Mai ales femeile insarcinate au teama de a nu se supune unui stres atunci cand vin la stomatolog pentru a-si realiza diverse probleme si au tendinta de a evita chiar si rezolvarea urgentelor.

Orice problema amanata pana dupa nastere sau in multe dintre cazuri chiar dupa incetarea perioadei de alaptare duce la agravarea acelei probleme uneori intr-un ritm mai accelerat doarece proaspetele mamici, ocupate fiind cu grija micutilor, au tendinta de a neglija igiena orala.

Un alt factor care se suprapune este uneori si imunitatea mai scazuta a femeilor insarcinate sau a femeilor care au nascut recent, astfel ca bacteriile cauzatoare de carii sau probleme gingivale se dezvolta mai bine si mai rapid pe un teren tarat. Orice problema de sanatate, fie ea dentara, poate avea repercusiuni asupra fatului si chiar asupra nou-nascutului de aceea este recomandat ca viitoarele mamici sa isi intretina sanatatea dentara prin vizite regulate in cabinetul stomatologic si depistarea si rezolvarea diverselor afectiuni in stadii precoce, chiar si pe perioada sarcinii.

Acum acest lucru este foarte realizabil intr-un mod foarte confortabil, fara durere si fara a provoca niciun fel de stres emotional, prin utilizarea laserului dentar. Femeile insarcinate trec acum cu drag pragul clinicii noastre si isi rezolva carii (chiar si profunde!), gingivite de sarcina fara niciun fel de durere de dinte si fara necesitatea utilizarii substantelor anestezice.

Avantajele tratament cu laserul – tratarea cariilor cu laser:

  • lipsa durerii – laserul curata caria printr-un proces de microablatie care nu provoaca stres asupra pulpei dentare si astfel nu apare durerea
  • nu este necesara utilizarea anesteziei- multe dintre substantele anestezice sunt toxice pentru fat si sunt contraindicate in sarcina. tratarea cariilor cu laser nu necesita anestezie
  • nu exista risc de contaminare- terapia cariei cu laserul dentar este o terapie non contact
  • timpul mai scurt de lucru- prin precizie si rapiditate se scurteaza durata unei sedinte, aspect foarte important pentru o femeie insarcinata
  • nu prezinta niciun risc pentru mama sau copil- raza laser are actiune pe o distanta de 6 cm
  • timp mai scurt de recuperare- in special in cazul tratamentelor parodontale
  • rezultate mai bune pe termen lung

Prin utilizarea laserului in stomatologie reusim sa oferim tratamente dentare si pacientilor care in trecut aveau restrictii in acest sens si in aceasta categorie intra in special femeile gravide si mamicile care au nascut de curand si alapteaza. Prin aceasta metoda de tratament minim-invaziva si lipsita de durere, ele pot beneficia linistite de tratamente confortabile si isi pot rezolva problemele dentare fara sa le amane luni uneori chiar ani de zile.

Gingivita de sarcina. Ce este si de ce este important sa o tratam?

Termenul de gingivita inseamna in sine inflamatia gingiei, iar in acest caz specific este o inflamatie provocata de bacteriile din placa bacteriana. Atunci cand placa dentara nu este inlaturata regulat sau eficient si acest lucru se asociaza si cu o imunitate locala mai scazuta provocata de schimbarile hormonale, rezultatul este colonizarea santului gingival cu niste specii bacteriene cu o agresivitate deosebita. Pe langa inflamatia gingiei ele pot distruge chiar ligamentele care tin dintele in alveola si pot ataca chiar si osul din jurul dintelui, in anumite cazuri, mai rar, se poate asocia cu pierderea anumitor dinti. Gingivita are cu siguranta efecte pe termen lung asupra osului si ligamentelor dentare si astfel influenteaza speranta de viata a anumitor dinti pentru ca foarte multe dintre aceste stadii incipiente de boala se transforma in boala parodontala.

Este important sa tratam aceasta afectiune in primul rand pentru ca reprezinta un mare disconfort pentru mama, prezentand de multe ori sangerari gingivale, prurit chiar si durere si sensibilitate dentara asociata.

Tratamentul cu laserul pentru aceasta afectiune poate fi efectuat in orice moment al sarcinii deoarece nu reprezinta niciun risc atat pentru mama cat si pentru copil. Laserul reprezinta cea mai minim-invaziva terapie de acest gen, dar ofera rezultate remarcabile pentru ca obtine o decontaminare foarte eficienta si recuperarea este foarte rapida.
Tratamentele clasice implicau un chiuretaj subgingival mecanic si utilizarea unor substante antimicrobiene sau chiar antibiotice.

De ce este important sa nu amanam rezolvarea problemelor dentare pana dupa nastere sau pana dupa incetarea alaptarii la san?

  • probleme se vor agrava si vor necesita tratamente mai extinse, poate mai invazive, cu sanse mai mici de reusita si cu costuri mai mari
  • disconfortul creeat de o problema dentara nu justifica amanarea vizitei la stomatolog- acum cu ajutorul laserului se poate rezolva fara anestezie si fara durere in orice moment al sarcinii
  • dupa nastere, proaspetele mamici au tendinta de a-si neglija si mai mult propriile probleme, asa ca perioada sarcinii a devenit acum un moment propice de a te asigura ca ai o sanatate dentara foarte buna printr-o programare stomatolog

Mitul ca o femeie insarcinata nu poate efectua tratamente stomatologice a fost spulberat odata cu aparitia tratamentelor minim-invazive, nedureroase fara anestezie cu ajutorul laserului dentar.

Te asteptam cu drag sa ne treci pragul clinicii noastre pentru o consultatie si un plan de tratament minim-invaziv!

blank

Autor:

Life Dental Spa

Mai Multe
articole