Turismul medical – beneficiile tratamentului cu laser

Cuprins

In general pacientii se prezinta cu teama de durere in cabinetul stomatologic sau amana vizita periodica pana la aparitia unor complicatii majore. Toate aceste aspecte pot fi evitate cu ajutorul laserului.

Laserul dentar este minim invaziv, nu doare, are efect bactericid ceea ce inseamna ca va curata strict tesutul bolnav din dinte, afectat de carie si nimic mai mult, nu necesita efectuarea unei anestezii deoarece puterea de lucru a acestuia se regleaza in functie de sensibilitatea pacientului. Laserul nu supraincalzeste dintele si nervul dentar cum se poate intampla atunci cand efectuam tratamentul unei carii cu freza, deci nu exista riscul inflamatiei nervului dupa un tratamentul cu laser ci dimpotriva acesta dezinfecteaza si curata in proportie de peste 95% astfel, riscul producerii unei noi carii sub plomba fiind eliminat aproape in totalitate. Turismul medical in Bucuresti este o practica destul de comuna datorita preturilor mici fata de restul tarilor europene. Pacientii se prezinta in clinica stomatologica cu dorinta de a trata cat mai repede si fara durere majoritatea problemelor dentare pe care le au.

O buna parte din tratamentele stomatologice efectuate cu laserul sunt legate de gingii.

Printre acestea se numără :

  • Tulburări dureroase articulare
  • Tratarea cariilor cu laser
  • Tratarea infecțiilor canalului radicular
  • Tratamentul paradontozei
  • Tratamentul inflamatiei gingivale
  • Biopsiile
  • Decapusonarea molarilor de minte pentru facilitarea eruptiei acestora
  • Regenerarea nervilor deteriorați
  • Îndepărtarea tumorilor orale benigne
  • Albirea dentara

Anumite operaţii nu mai au nevoie de anestezie. Mulţi pacienţi nu se simt confortabil în prezenţa turbinei dentare. De aceea, laserul poate reduce anxietatea acestora, făcând tratamentele mai uşor de suportat. Unul din marile avantaje ale laserului este reducerea sângerării în timpul intervenţiilor chirurgicale datorită efectului de cauterizare instantanee asupra vaselor de sânge. Operaţiile executate cu ajutorul laserului au un timp de recuperare mult mai scurt iar durerea şi inflamaţia post-operatorie este mult mai mică. Precizia operaţiilor este mai ridicată; astfel, se reduce riscul lezării accidentale a ţesuturilor învecinate. Laserul are capacitatea de a steriliza câmpul operator datorită fasciculului puternic de energie pe care îl emite. În acest fel, riscul infecţiilor bacteriene este mai redus iar prognosticul anumitor tratamente.

In cadrul turismului medical pacientii se prezinta pentru o perioada limitata de timp, medicul trebuind sa rezolve cat mai multe probleme intr-un timp scurt. Datorita numeroaselor avantaje pe care le prezinta laserul, se pot efectua cu succes mai multe manopere in aceeasi sedinta fara efectuarea anesteziei si fara durere. Instrumentul in sine nu atinge pacientul, fiind o manopera non-contact, excluzand astfel, riscul contaminarii intre pacienti. Se poate utiliza cu succes si in cazul femeilor insarcinate, tratamentelor stomatologice la copii, pacienti imunosupresati, diabet sau pacienti cu boli cronice.

Stomatologia laser ofera progrese majore fata de vechiile freze dentare, eliminand multe din plangerile si nemultumirile despre stomatologie. Cu toate acestea, ca in cazul oricarei tehnologii exista si anumite limitari. Laserul dentar nu poate fi folosit pentru indepartarea plombelor vechi metalice, din amalgam, nici nu poate efectua lustruirea sau modelarea obturatiei aceasta efectuandu se cu freza.

In ciuda limitarilor, aceasta tehnologie avasata este mult mai buna si creeaza un confort sporit pacientului , reducand anxietatea si teama acestuia de a se prezenta la medicul stomatolog prin tratamentul fara durere , mult mai rapid si cu rezultate mult mai bune fata de celelalte optiuni.

Raza laser are avantajul selectivitatii in cadrul tratamentul cariei dentare : ea indeparteaza preponderent tesuturile afectate, lasand integre zonele de smalt sanatos. De asemenea, daca setarea este corespunzatoare actiunii asupra tesuturilor dure (smalt si dentina), raza laser nu poate leza accidental tesuturile moi din jur (gingie, buze, obraji, limba etc.), ceea ce adauga un plus de siguranta manoperei.

Cavitatea preparata in dinte cu ajutorul laserului este perfect sterila, deoarece acesta are un efect bactericid puternic nu doar la suprafata, ci si in interiorul canaliculilor dentinari, ceea ce scade posibilitatea aparitiei cariilor marginale si secundare (pe langa si sub plomba).

Avand in vedere toate aceste aspecte prezentate mai sus, va invitam sa efectuati un tratament stomatologic fara durere si cu un disconfort cat mai redus.

Programeaza ACUM o consultatie in cadrul clinicii noastre!
Life Dental Spa – Magheru One!

blank

Autor:

Dr. Laura Mircea

Medic dentist

Mai Multe
articole