Trateaza parodontoza non-chirurgical la Life Dental Spa

Data

Cuprins

Clinicile stomatologice Life Dental Spa din Bucuresti sunt situate in zonele de interes ale capitalei: Piata Victoriei si Piata Universitatii, iar in Iasi in zona centrala Fundatie. Echipele de #LifeDentisti sunt pregatite la cel mai inalt nivel pentru a veni in ajutorul pacientilor care sufera de temuta boala parodontala cu ajutorul laserului dentar! 

Ce este parodontoza?

Parodontoza este o boala larg raspandita in Romania, aceasta afectand aproximativ 8 din 10 romani. Din pacate, foarte multi pacienti nu cunosc faptul ca sufera de parodontoza si ignora simptomele, ajungand in cabinetul stomatologic din Bucuresti sau Iasi cu o forma avansata a bolii.

Parodontoza se manifesta prin aparitia mobilitatii dintilor, aceasta fiind din ce in ce mai evidenta pe masura ce tesutul care sustine dintele in alveola este distrus de pungile parodontale pline de resturi alimentare si bacterii daunatoare. 

Initial, inainte de aparitia parodontozei, gingia incepe sa se umfle si sa capete un aspect diferit, semn ca se instaleaza gingivita. O gingivita netratata duce la aparitia parodontozei, semnele acesteia fiind:

  • Umflarea gingiei, aceasta devenind lucioasa si inestetica si de culoare rosie sau rosie-violacee
  • Sangerarile gingivale apar initial in timpul periajelor dentare, urmand sa fie din ce in ce mai accentuate
  • Dureri gingivale
  • Retractie gingivala, radacina dintilor devenind expusa
  • Miros neplacut al cavitatii orale, cauzat de prezenta bacteriilor  

 

 

Cauza principala care duce la aparitia gingivitei si la evolutia ei spre parodontoza este igiena orala precara. Neglijarea periajului dentar zilnic si ignorarea vizitelor periodice la cabinetul stomatologic din Bucuresti si Iasi contribuie la retentia resturilor alimentare in cavitatea orala. 

Resturile alimentare reprezinta un substrat excelent pentru bacteriile prezente in cavitatea orala, astfel aparand placa microbiana. Sub influenta salivei, placa se mineralizeaza si se formeaza tartrul dentar (piatra dentara), care nu mai poate fi curatat decat cu ajutorul medicului specialist in cabinetul stomatologic. 

Tartrul dentar este un factor iritant pentru gingie, care duce la inflamarea si la retractia acesteia, slabindu-se tesutul de sustinere al dintelui din ce in ce mai tare. 

Protocol holistic unic de tratare a parodontozei cu ajutorul laserului stomatologic

Pentru a veni in ajutorul pacientilor care sufera de boala parodontala in diferite stadii, Dr. Cristina Obreja, medic fondator al clinicilor Life Dental Spa, a elaborat Protocolul holistic unic in Romania de tratare a parodontozei, care cuprinde:

 

 • Eliminarea cauzelor care duc la aparitia bolii

 

Initial, pacientul va avea parte de un consult cu ajutorul camerei intraorale, in urma caruia #LifeDentist-ul va evalua starea de sanatate orala si va elabora un plan de tratament. Vor fi decelate cauzele care au dus la imbolnavire si eliminate, in masura in care acest lucru este posibil. Cele mai multe dintre cauze rezida in stilul de viata al pacientului, iar acesta trebuie sa le constientizeze si sa le corecteze pentru a obtine cele mai bune rezultate in urma tratamentului si de asemenea sa previna recidiva.

De asemenea, este foarte important sa se realizeze o igienizare profesionala, pentru a elimina depozitele de tartru care irita gingia, care cuprinde trei manopere ce se realizeaza intr-o singura sedinta:

 • Detartraj cu ultrasunete
 • Periaj profesional
 • Air-Flow
 • Tratament stomatologic local realizat cu ajutorul laserului dentar

 

Laserul stomatologic este o inovatie in domeniul stomatologiei, care asigura rezultate uimitoare, vizibile inca de la primele sedinte. Tratamentul stomatologic cu laserul are multiple avantaje, printre care se numara:

 • Procedura non-chirurgicala minim-invaziva prin care se curata zona subgingivala
 • Manopera este lipsita de durere, rapida si blanda
 • Laserul are efect bactericid, distrugand bacteriile si sterilizand tesuturile
 • Efect biostimulator, care ajuta la regenerarea intr-un timp record a tesuturilor
 • Educarea pacientului cu privire la prevenirea recidivei

 

#LifeDentist-ii pun foare mare pret pe consilierea pacientului care a suferit de parodontoza, cu scopul de a reduce riscul de recidiva a bolii si de mentinere a starii de sanatate orala timp indelungat. Aceasta consiliere cuprinde sfaturi legate de igiena, alimentatie, proceduri stomatologice destinate intretinerii rezultatului excelent in urma tratamentului din cabinet.

Programeaza-te ACUM si beneficiaza de Protocolul holistic unic de tratament al parodontozei!

Mai Multe
articole