Tratamentul stomatologic cu laser

Data

Cuprins

Sunt o persoana careia ii place sa zambeasca, mult si sa ofere ajutor celor din jur.

In cabinet, reusesc zilnic sa impletesc zambete si stari de bine. Sa redau bucuria oamenilor de a zambi si increderea in ei insisi, fiindca pana la urma prima impresie conteaza, iar sanatatea si aspectul dintilor ocupa un rol important in viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi. 

Recent, o pacienta tanara a ajuns in cabinet cu o tristete ce i se citea pe chip, dar pe care incerca sa nu o afiseze. Insa atunci cand incerci sa zambesti doar in coltul gurii, fara a lasa prea multi dinti sa se iveasca, acela nu e un zambet plin… 

In urma discutiilor , tanara mi-a povestit cum renuntase la o parte din ea, din personalitatea ei, infatisarea  dintilor ei stirbindui-o . Ea insasi fiind un om caruia ii placea sa rada, sa aduca bucurie in jurul ei.

Incisivul lateral dreapta avea nevoie de o coroana, si obturatiile de pe ceilalti dinti trebuia schimbate. 

I-am explicat planul de tratament si am inceput sa construim. 😁😊 

Tratamentele au fost efectuate sau asistate de laser, o tehnologie non-invaziva, fara durere si fara anestezie, ceea ce a facut-o pe pacienta sa uite de emotia negativa de a veni la dentist. 

Indepartarea obturatiilor vechi a putut fi făcuta tot cu ajutorul laserului, astfel protejand nervul de vibratiile produse de efectul frezarii unui dinte. Avantajele tratamentelor efectuate cu laserul sunt multiple: 

  • Lipsa durerii, chiar si pentru tratarea  unei carii profunde.
  • Fara anestezie, nemaiexistand tensiunea si vibratiile produse de freza, sensibilitatea dintelui scade considerabil in timpul manoperei.
  • Non-contact, laserul curatand efectiv caria cu ajutorul radiatiilor luminoase si a apei. 
  • Neinvaziv, nu provoaca acel stress mecanic produs de freza, si microfisuri in smalt. 

Am refacut tratamentul de canal al incisivului lateral, laserul ajutand la sterlizare si avand si efect biostimulator. Urmand sa „imbracam” dintele cu o coroana de zirconiu. 

Coroanele dentare sunt sisteme ce ajuta la redarea aspectului natural al dintelui, rezistenta si refacerea functiei masticatorii. Majoritatea dintilor ce au fost supusi unui tratament de canal ( indepartarea nervului), au ca si recomandare invelirea cu o coroana dentara, din cauza riscului crrscut de fractura. Un dinte „mort” fara nerv, devine mult mai casant, iar daca distructia lui este masiva rezistenta va fi foarte scazuta. 

coroane dentare

Am ales impreuna cu pacienta materialul coroanei ca fiind zirconiu, material biocompatibil, de ultima generatie cu o rezistenta si estetica crescuta. 

Albirea dintilor a facut si ea parte din plan, albire efectuata tot cu laserul dentar, ce a definitivat aspectul final al noului zambet.  

Albirea facuta cu ajutorul laserului, este metoda cea mai putin invaziva, cu eo eficienta crescuta si o durata mai scazuta ca si manopera. 

dantura pacient dupa tratament

Tratamentul a durat aproximativ 3 saptamani, in urma caruia pacienta si-a recapatat increderea si bucuria de a zambi. Va asteptam cu drag!

Dr. Comsina Maftei cu pacientul

Mai Multe
articole