Tratamentul parodontozei: antibioticele nu te pot vindeca!
blank

Data

Tratarea parodontozei: se poate trata? Medicamentele pot fi de ajutor?

Una dintre întrebările care ni se pun cel mai frecvent este dacă există un medicament capabil să vindece acea afecțiune care duce la pierderea dinților, temuta parodontoză sau pioree. Ei bine, răspunsul este da. 

După cum bine știți, parodontoza este a șasea boală din lume și numai în România 8 din 10 persoane cu vârsta de peste 35 de ani suferă de probleme gingivale, 8 milioane de români au parodontită și 3 milioane prezintă un risc serios de pierdere a dinților.

De asemenea, știți până acum că parodontoza poate fi prevenită, ușor diagnosticată și tratată cu succes în clinicile Life Dental Spa, în special în stadiile incipiente ale debutului ei. Dar știți și că este cauzată de bacteriile prezente în placa bacteriană și tartrul care aderă în jurul dintelui. Aceste bacterii, pe lângă faptul că provoacă o inflamație severă, provoacă distrugerea gingiei și a tuturor acelor țesuturi care susțin dintele (osul și ligamentul).

Odată cu progresia acestei infecții, dintele va fi din ce în ce mai puțin susținut de țesuturile din jur, prin urmare va deveni din ce în ce mai mobil până când va cădea.

 

Terapia principală pentru prevenirea și tratarea parodontozei este igiena orală, alimentația și managementul stresului.

Terapia principală a parodontitei se bazează așadar pe îndepărtarea mecanică a plăcii și a tartrului deasupra și subgingival; exact ce face medicul dentist atunci când faci o ședință de profilaxie orală. Se poate întâmpla ca anumite situații legate de infecția actuală să necesite prescrierea de antibiotice.

Dar trebuie să știți că antibioticele singure nu pot face nimic. Zero! Și știți de ce? Pentru că nu pot ajunge eficient la bacteriile care se află în interiorul plăcii bacteriene. Ele nu pot pătrunde acolo!

 

Acum înțelegeți?

Aceste medicamente (care necesită neapărat prescripție medicală pentru a fi vândute) trebuie întotdeauna asociate cu terapia mecanică, cea pe care o face doar medicul dentist.

Laserul dentar, folosit împreună cu terapia mecanică, este de mare ajutor în eradicarea acestor bacterii care cauzează parodontoza. Deci, pe scurt, nu trebuie să vă gândiți că există o terapie miraculoasă și nu trebuie să folosiți la întâmplare antibiotice sau să începeți să le luați doar pentru că v-a spus vreun prieten.

 

Dacă doriți să preveniți și să tratați eficient parodontoza, programați-vă acum în clinicile noastre! Life Dental Spa este prezentă în 7 orașe mari din România: București, Cluj, Iași, Sibiu, Brașov, Oradea, Arad. În curând în Pitești, Timișoara și Ploiești!

 

Sună-ne acum și fă o programare.

Mai Multe
articole