Tratamentul non-invaziv in stomatologie. Cum se realizeaza?
blank

Data

Cum sa invingi teama de dentist

Sunetul frezei dentare face ca vizita la stomatolog să fie asociată cu o amintire neplăcută, dar astăzi, datorită utilizării laserului în tratamentele dentare, nu mai este necesar să avem frică de stomatolog, pentru că laserul dentar oferă un confort ridicat pentru pacienți.

Deși pot suna ca lucrurile științifico-fantastice, laserele sunt de fapt un instrument foarte practic în stomatologie, oferind multe beneficii față de instrumentele tradiționale în anumite situații. Pe măsură ce stomatologia a evoluat, am evoluat odată cu aceasta pentru a aduce pacienților noștri  ultimele noutăți în domeniul stomatologiei care îmbunătățesc rezultatele și reduc timpul de vindecare, reducând în același timp durerea și anxietatea în timpul vizitelor lor. 

Stomatologia cu laser

Folosim stomatologia cu laser pentru a ajută la îmbunătățirea sănătății dentare generale a pacienților, stomatologia cu laser poate ajuta pacienții să se vindece mai repede și să îi ajute să aibă o experiență generală mai bună.

În ziua de astăzi tehnologia a ajuns la un nivel foarte ridicat iar laserul se utilizează în foarte multe ramuri medicale datorită avantajelor pe care le prezintă . 

La baza, stomatologia non-invazivă reprezintă: protejarea dinților sănătoși, a smalțului și a țesutului din jur în timpul unei proceduri. 

Stomatologia minim invazivă este  o procedură în care medicul alege cel mai bun și corect tratament pentru a proteja țesuturile dentare.

Stomatologia minim invazivă permite medicilor stomatologi să adopte o abordare mai conservatoare asupra dinților.

Parodontoza

Parodontoza este o boală multifactorială  care afectează 80% din populație. Cercetări recente sugerează că bacteriile asociate cu boală parodontală au fost legate de o risc crescut de boli de inima, diabet, accident vascular cerebral, naștere prematură și infecții respiratorii la persoanele susceptibile.

Deși parodontoza ar trebui să fie una dintre cele mai frecvent tratate afecțiuni din stomatologie, terapiile tradiționale au fost slab primite, chiar temute și văzute de mulți pacienți ca „experiențe proaste”.

Pacienții sunt reticenți să urmeze tratamentul parodontal inițial și sunt și mai reticenți să aibă un tratament suplimentar atunci când apare progresia bolii. 

Cu ajutorul laserului putem efectua tratamente non-invazive pentru diferite afecțiuni datorită beneficiilor acestuia. 

Tratamentul cu laserul oferă cele mai bune rezultate pe termen lung datorită:

  1. NU DOARE .
  2. Este bactericid-omoară toate bacteriile în zona în care acționează, datorită efectelor sterilizante ale fasciculului de energie mare al laserului.
  3. Este biostimulator-țesuturile se vor regenera mult mai rapid.
  4. Este antiinflamator-elimina inflamatia, gingia va redeveni roz, sănătoasă și nu va mai sângera .
  1. Laserele sunt în esență impulsuri de lumină care furnizează energie într-o locație precisă din cavitatea bucală. Acestea oferă o metodă rapidă și eficientă pentru gestionarea țesuturilor, permițând un succes dentar mai mare. 
  2. În unele proceduri care implică țesutul moale al gurii, laserele pot diminua sau elimina nevoia de utilizare a bisturiului .
  3. De asemenea, laserele pot elimina necesitatea anesteziei în unele tratamente. Laserele dentare reduc, de asemenea, sângerarea, deoarece fasciculul ajută la coagularea sângelui la locul vaselor de sânge expuse. Acest lucru reduce de asemenea deteriorarea țesuturilor moi înconjurătoare și promovează vindecarea mai rapidă a rănilor și a țesuturilor din apropiere. 
  4. Utilizările lor specifice sunt nesfârșite.

Mai Multe
articole