Tratamentul endodontic

Data

Cuprins

De ce este necesar sa mergi la un dentist specializat pe tratamentul de canal?

Tratamentul endodontic, privit in contextual unui plan de tratament ce vizeaza o reabilitare orala complexa si nu numai, reprezinta o etapa de lucru complexa cu rasunet general.

Un tratament endodontic efectuat necorespunzator poate duce pe termen lung la pierderea dintelui si inlocuirea acestuia cu un implant sau o proteza, fapt ce va induce un discomfort pacientului.

Bineinteles ca noi toti ne intrebam de ce trebuie sa mergem la un tratament canalar neaparat la un specialist, cand in trecut stomatologul le facea pe toate?!

Acum o sa aflati raspunsul… odata cu trecerea anilor si medicina dentara a evoluat, antrenand totodata si specializarile. Medicul specialist in tratament de canal va oferi un tratament net superior, deoarece de-a lungul timpul s-a specializat in aceasta ramura prin participarea la diverse cursuri/ congrese ce vizau endodontia, si totodata confruntandu-se cu diverse cazuri, acumuland experienta si stiind cum poate evolua fiecare patologie in parte. 

Un tratament canalar de success mai ales in cazul celor ce opteaza dupa pentru o protezare fixa, aceasta fiind indicatia de electie a unui dinte tratat endodontic, va conduce catre conservarea dintelui pe o perioada lunga de timp, toate acestea fiind in beneficiul pacientului ce va avea un dinte functional fara implant si la un cost satisfacator pentru el.

Mai Multe
articole