Tratamentul chirurgical laser al parodontozei
blank

Data

Parodontoza afecteaza aproximativ 8 din 10 persoane! Netratata, parodontoza poate avea efecte puternic negative atat asupra sanatatii orale, cat si asupra starii generale de sanatate, cu aparitia complicatiilor la nivel cardio-vascular si nervos! 

Clinica stomatologica Life Dental Spa din Bucuresti nu este un simplu cabinet stomatologic, ci un adevarat dental spa in care pacientii care sufera de parodontoza au parte de tratamente stomatologice moderne, realizate la cel mai inalt nivel de catre echipa de medici profesionisti. 

Principiul pe care se bazeaza tratamentele stomatologice realizate de catre #LifeDentisti consta in folosirea tehnologiei ultramoderne a laserului stomatologic. Laserul dentar permite realizarea unui tratament chirurgical minim-invaziv, folosit in toate stadiile bolii parodontale pentru a o opri din evolutie. 

Ce este parodontoza?

Boala parodontala, cunoscuta sub denumirea de parodontoza, este o afectiune aparuta la nivelul tesutului de sustinere al dintilor, dezvoltata pe baza actiunii nocive a bacteriilor prezente la nivelul placii microbiene si a tartrului dentar dezvoltate la nivelul suprafetelor dentare si gingivale. 

Pe masura ce boala parodontala este ignorata si nu se recurge la un tratament, tesutul care sustine dintii in alveola incepe sa fie afectat pe fondul aparitiei pungilor parodontale si a inflamatiei gingivale intense. 

Odata cu trecerea timpului, retractia gingivala aparuta in cadrul parodontozei si resorbtia osoasa contribuie la aparitia diferitelor grade de mobilitate. 

Nu lasa parodontoza sa evolueze! Uita de posibilitatea pierderii dintilor cu ajutorul echipei Life Dental Spa!

De ce sa alegi tratamentul laser pentru parodontoza?

Tratamentul chirurgical clasic al parodontozei presupune folosirea instrumentarului chirurgical pentru diferite manopere invazive si dureroase pentru pacient. 

Pacientii care aleg tratamentul parodontozei cu laserul dentar se bucura de beneficiile majore ale acestui tip de procedura. #LifeDentistii recomanda tratamentul parodontozei cu laserul pentru ca:

  • Laserul stomatologic este minim-invaziv, actionand la nivelul tesutului afectat si protejand tesuturile sanatoase din jur 
  • Lumina laser nu provoaca nicio durere, motiv pentru care pacientii pot uita de teama de durere resimtita in cadrul sedintelor de terapie laser 
  • Laserul are un efect bactericid, eliminand bacteriile de la nivel local 
  • Lumina laser este sterilizanta, contribuind semnificativ la scaderea riscului de complicatii si infectii post-interventie 
 • Sedintele de terapie laser sunt de scurta durata si confortabile pentru pacient
 • Efectele sunt vizibile inca de la prima sedinta de terapie laser 
 • Laserul stimuleaza imunitatea locala, gingia redobandindu-si aspectul natural si estetic la finalul tratamentului 

Alege clinica stomatologica Life Dental Spa si bucura-te de numeroasele avantaje ale terapiei laser in tratarea parodontozei pe cale chirurgicala!

Chiuretajul in camp deschis asistat laser 

Chiuretajul subgingival realizat cu ajutorul laserului dentar este o manopera chirurgicala minim-invaziva realizata de catre #LifeDentistul specialist in parodontologie. 

Rolul chiuretajului subgingival este acela de a elimina placa bacteriana dezvoltata la nivel subgingival, astfel incat radacinile dintilor afectati sunt curatate de toate microorganismele rezidente. De asemenea, in cadrul unui chiuretaj subgingival se elimina si tesutul de granulatie dezvoltat la acest nivel. 

Chiuretajul subgingival se poate realiza atat in camp deschis, cat si in camp inchis. 

#LifeDentistii recomanda chiuretajul dentar in camp deschis realizat cu ajutorul laserului dentar in cazul pacientilor care sufera de parodontoza, pentru a opti din evolutie temuta afectiune parodontala, atunci cand chiuretajul in camp inchis nu a dat rezultatele scontate.

In ce consta chiuretajul subgingival in camp deschis?

In cabinetul stomatologic din Bucuresti pacientii pot opta pentru chiuretaj subgingival in camp deschis realizat de catre medicul specialist in parodontologie. Aceasta manopera este recomandata in special atunci cand pungile parodontale prezinta minim 4-6 mm adancime. 

Chiuretajul subgingival in camp deschis este o interventie chirugicala in cadrul careia #LifeDentistul realizeaza o incizie la nivelul papilelor interdentare cu scopul de a curata tesutul afectat de necroza. Pungile parodontale adanci pot fi si ele curatate prin crearea unor microlambouri care permit medicului un acces mult mai usor la acest nivel.

In urma eliminarii tesutului afectat si a curatarii radacinii dentare, medicul specialist in parodontologie poate recomanda si aplicarea unor grefe osoase prin procedura de aditie osoasa. 

Regenerarea gingiei in urma interventiei este stimulata prin aplicarea la nivel local a unor substante cu proprietati regenerative, precum si gratie proprietatii laser de a stimula imunitate si regenerarea locala. 

In urma chiuretajului subgingival leziunea persistenta va fi transformata intr-o rana proaspata, care se poate vindeca eficient, gingia dobandind un aspect estetic si placut. 

Aditia de os

Parodontoza avansata poate prezenta resobtie osoasa, diminuandu-se considerabil cantitatea de os alveolar din zona afectata. Astfel, #LifeDentistii recomanda pacientilor cu resorbtie osoasa procedura de aditie de os. 

Grefele osoase pot fi de mai multe tipuri, in functie de provenienta osului: 

 • Autogrefa (cu rata de succes cea mai ridicata): cantitatea de os necesara este recoltata de la pacient, din zona soldului sau a tibiei, aceasta fiind fixata cu ajutorul unor suruburi fine din titan si acoperita cu tesut gingival. 
 • Alogrefa: osul natural este prelevat de la o alta persoana, suportand proceduri de sterilizare si prelucrare la parametrii inalti ai tehnologiei moderne 
 • Xenogrefa: osul este de provenienta animala, urmand ca acesta sa fie sterilizat, prelucrat si testat, astfel incat acesta sa fie compatibil cu organismul pacientului 
 • Aloplastica: presupune o grefa de os artificial, sintetic, din fosfat de calciu, aceasta putand fi atat resorbabila (va fi inlocuita de os natural sintetizat de organism), cat si non-resorbabila.

#LifeDentistii asigura pacientii care aleg clinica stomatologica Life Dental Spa ca aditia de os este o procedura de succes atat timp cat pacientul respecta recomandarile specialistilor: 

 • Respectarea igienei orale 
 • Renuntarea la fumat 
 • Consultul periodic si igienizarile profesionale la dentist

Alege clinica stomatologica Life Dental Spa si beneficiaza de tratamentul chirurgical al parodontozei cu ajutorul echipei de #LifeDentisti!

Mai Multe
articole