Tratamente stomatologice in lunile de iarna

Data

Luna decembrie este de cele mai multe ori o luna plina de cadouri si bucurie. Si in cabinet intalnesc bucuria pacientilor de a începe tratamente ce le vor reda zambetul sau de a-si finaliza ceea ce deja aveau in plan.

Pacinet zambeste la medicul dentist

Tot ceea ce tine de estetica primeaza in luna decembrie.

Am observat de-a lungul timpului, cum inainte de sarbatori foarte multi pacienti isi reamintesc de propria persoana, vor sa aiba un zambet perfect si sanatos. Mi-ar placea sa regasesc aceasta grija, pe tot parcursul anului, de aceea le recomand de fiecare data controalele periodice, ce pot salva dinti, bani si timp!

Albirea dentara

Albirile si igienizarile sunt primele pe lista tratamentelor. In clinica noastra albirea se poate realiza cu ajutorul laserului, oferind un procedeu non-invaziv, bland cu smaltul dentar si cu o eficienta crescuta. Se realizeaza intr-o singura sedinta, fara durere sau disconfort, fara a produce sensibilitate dentara. Efectul se poate mentine chiar si 2-3 ani, in functie de obiceiurile alimentare si  de modul de igienizare. La un fumător, consumator de cafea sau ceai (in cantitati mai mari), efectul albirii va fi diminuat. 

Air-flow-ul

Air flowul – este o alta modalitate de curatare si albire (prin indepartarea petelor de pe suprafata dinților). Senzația de prospetime si curatare profunda, date de perlele de bicarbonat, surprind placut de fiecare data pacientii – putand fi facut ori de cate ori este necesar. 

Lucrarile protetice

Lucrarile protetice – sunt o alta categorie ce tin de estetica dentara si de o functionalitate optima, in acelasi timp. Fatetele dentare, reprezentand o modalitate sigura si eficienta in corectarea defectelor de smalt, discromiilor dentare sau chiar ușoarelor  mal-pozitionari (rotatii dentare). Sunt minim invazive si nu necesita „ scoatere nervului” – dintele rămânând vital. Dureaza 2 sedinte in principal, prima de preparare a dintilor, amprentare, iar cea de-a doua de cimentare si finalizare a tratamentului. 

Cariile profunde

O alta categorie de pacienti ai acestor luni, sunt cei cu carii profunde,  constienti de urgenta acestora, vin in cabinet sa le trateze, pentru a nu avea surprize neplacute de sarbatori. Orice carie, cu atat mai mult cele profunde, nu ar trebui amanate, in orice perioada a anului, fiind oricand o sursa de infectie si de durere in acelasi timp. 

Laserul dentar – este cel ce ii poate ajuta prin simplificarea si eficientizarea priocedurii de curatare si decontaminare a dintelui cariat. Procedura ce nu necesita anestezie, de cele mai multe ori chiar si in cazul unei carii profunde. 

Pacientii cu gingivite acute, sunt de cele mai multe ori interesati sa isi rezolve aceste afectiuni inaintea sarbatorilor, pentru a nu se agrava, atunci cand majoritatea clinicilor sunt inchise. 

O gingivita netratata duce la sangerari tot mai abundente, durere la periaj si senzatia de prurit gingival (o mancarime a gingiei). Laserul venind in ajutorul lor si de aceasta data, fara sa existe interventii chirurgicale, fara anestezie si durere. Poate dura 2 sau 3 sedinte in functie de stadiul bolii si de ritmul de vindecare al fiecarui pacient in parte.

Gingivita

Netratata, gingivita trece la un stadiu mai grav – boala parodontala! Din fericire, si cazul acestor pacienti putem veni in ajutor cu protocoale speciale asistate laser, cu o eficienta crescuta si grad de vindecare ridicat. 

Tratamente pedodontice

Copiii sunt o alta categorie a celor mai frecventi pacienti in lunile decembrie – ianuarie. Majoritatea parintilor se tem sa nu se agraveze ceva ceva netratat si sa se ajunga la urgenta. Ceea ce este un lucru bun, insa de multe ori se intampla ca tratamentul sa nu poata fi finalizat atat de rapid. 

Asa ca cea mai sigura varianta este sa se trateze toate cariile, nu doar inainte de concedii, vacante sau sarbatori. 

Clinica este specializata pe tratamentele cu laserul dentar, cam orice manopera poate fi realizata in intregime cu ajutorul laserului sau asistata laser. Chiar si procedurile chirurgicale, ce tin de inserarea unui implant, extractii mai complicate sau aditii de os (acolo unde este cazul) devin mai usoare, cu o vindecare mai rapida si mai facila, datorita proprietatilor antibactericide si de regenerare tisulara a laserelor. 

Globulet cu best dentist

Va asteptam cu drag in clinicile LifeDentalSpa pentru a beneficia de tratamente sigure, eficiente si comfortabile.

 

Mai Multe
articole