Profilaxie

Ce înseamnă profilaxia?

Profilaxia orală cuprinde toate mijloacele și tehnicile utilizate pentru a preveni îmbolnăvirea oro-dentară. Păstrarea unei igiene dentare corecte, aceasta cuprinzând un periaj dentar regulat, de minim două ori pe zi, utilizarea aței dentare, a unei ape de gură corespunzătoare (noi recomandam cu ingrediente naturale), precum și a dușului bucal trebuie corelată cu vizitele regulate în cabinetul stomatologic, deoarece un medic specialist poate observa, în urma unui control de rutină, eventuale debuturi ale unor procese patologice. Astfel, acestea pot fi tratate într-o fază incipientă, eliminând riscul unei posibile agravari ulterioare.

Care sunt procedurile specifice profilaxiei?

Un lucru excelent de remarcat este acela ca procedurile de profilaxie realizate in cabinetul stomatologic sunt NEDUREROASE! Este important de menționat totusi, că deși tratamentul profilactic este unul fără durere, pacienții cu o sensibilitate aparte pot solicita efectuarea unei anestezii locale, însă, de obicei, aceasta nu este necesară.

Profilaxia oro-dentară cuprinde un întreg ansamblu de manopere stomatologice, printre care menționăm:

Detatrajul cu ultrasunete este o procedură în cadrul căreia se îndepărtează, cu ajutorul ultrasunetelor, tartrul acumulat pe suprafața dinților, a lucrărilor protetice fixe sau a aparatelor ortodontice fixe. Acumularea plăcii bacteriene apare în cazul unei igiene bucale deficitare, iar prin mineralizarea acesteia se formează tartrul, un depozit mineral-organic format atât din componente organice provenite din placa bacteriană, cât și din substanțe minerale. Riscul la care pacientul se expune în momentul ignorării depunerii tartrului pentru o perioadă lungă de timp, mai ales în cazul absențelor la vizitele periodice la medicul stomatolog, crește și duce de obicei la inflamarea gingiei (gingivită) sau aparitia cariilor. In gingivita, primele semne care apar sunt sangerarea si inrosirea gingiei, iar, în timp, poate avea loc chiar retracția gingivală. Bineînțeles, oferind o atenție corespunzătoare profilaxiei dentare, atât acasă cât și la cabinetul stomatologic, pacientul poate preveni aceste afecțiuni, evitând, totodată, creșterea riscului de mobilitate și pierdere a dinților.

Retineti ca tartrul si placa bacteriana sunt principalele cauze ale majoritatii afectiunilor dentare, de la carii, la gingivita si parodontoza, si ca indepartarea lor periodica prin detartraj este absolut esentiala pentru o sanatate orala optima.

Tu cand ti-ai facut ultima oara detartraj?

Periaj profesional în cazul acestui tip de tratament, toate resturile de placă dentară, respectiv tartru, aflate pe suprafața dinților sunt îndepărtate utilizând paste abrazive cu diferite granulații, aplicate pe o periuta rotativa cu turație scăzută.

Air-Flow-ul – este o procedura realizata la finalul unei igienizări dentare, respectiv în urma detartrajului și a periajului profesional. Astfel, pentru a completa curățarea de placă bacteriană și tartru de pe suprafața dinților, ultimele resturi rămase în locuri greu accesibile din cavitatea bucală sunt eliminate. În acest mod, tratamentul profilactic capătă o calitate superioară, mai ales datorită tehnologiei dispozitivului ce utilizează bicarbonatul de sodiu și apa, care netezesc suprafețele dentare.
In plus, cu ajutorul air-flow-ului sunt indepartate petele de pe dinti, mai ales cele de cafea si tutun, lasand dintii mai albi si mai stralucitori.

Fluorizarea – desi este o practica binecunoscuta in cabinetele dentare, totusi la Life Dental Spa nu este o procedura recomandata tuturor, la fel cum nici nu recomandam folosirea zilnica a pastelor de dinti fluorurate. Adaugarea fluorului in produsele de igiena dentara este un subiect controversat in prezent, datorita potentialului toxic pe care acesta l-ar putea avea in organism.

Instructajul personalizat în igienă orală – La finalul fiecărei ședințe de profilaxie realizată în cabinetul stomatologic, medicul specialist va recomanda periajul regulat a suprafețelor dentare, de cel puțin două ori pe zi, împreună cu periajul obrajilor și a limbii, în scopul eliminării a cât mai multe bacterii existente în cavitatea bucală. O importanță deosebită o are cunoașterea, de către pacient, a tehnicilor corespunzătoare de periaj, astfel că acesta să fie realizat în mod corect acasă, indiferent că este utilizată o periuță manuală sau una electrică.
De asemenea, trebuie insistat pe faptul că o atenție sporită trebuie acordată periajului dentar în cazul pacienților ce au optat pentru implanturi dentare, a celor ce au tratamente cu lucrări protetice fixe și, îndeosebi, în ortodonție (tratamente cu aparate ortodontice fixe sau mobile), deoarece există riscul acumulării de resturi alimentare la nivelul brackeților fixați, prin adezivi speciali, pe suprafața dentară.

Laser Mouth Disinfection – o ultimă noutate în materie de tehnologie stomatologică inovatoare o reprezintă laserul, recunoscut atât pentru aplicațiile, cât și beneficiile sale deosebite, care, prin absorbția fasciculului în țesuturi, poate produce modificări la acest nivel. Protocolul Laser Mouth Disinfection este o procedura speciala realizata in clinica Life Dental Spa, care asigura o igienizare extrem de eficienta a cavitatii bucale, cu sterilizarea laser a zonelor subgingivale.
Cu ajutorul Laser Mouth Disinfection sunt eliminate bacteriile subgingivale, in acest mod putand fi prevenite in mod eficient gingivita si parodontoza. De asemenea, o astfel de procedura poate preveni aparitia recidivelor in cazul unei parodontoze sau gingivite ce au beneficiat deja de tratament.

Tratament de remineralizare a smaltului – este o procedura ce presupune mai multe sedinte, in care se aplica substante speciale pe baza de calciu pe suprafata smaltului, pentru a ajuta la remineralizarea acestuia. Smaltul dintilor este in permanenta solicitat de dieta omului modern, bogata in zahar si alimente acide, si de aceea sedintele de remineralizare pot fi foarte utile pentru intarirea rezistentei acestuia.

<span class="bt_bb_before_after_image_before_text">Inainte</span><span class="bt_bb_before_after_image_after_text">Dupa</span>
Inainte
Dupa

De ce este indicat să parcurgi toți pașii în tratamentul de profilaxie?

În scopul obținerii unui rezultat cât mai calitativ și de durată, se recomandă parcurgerea tuturor pașilor în cadrul tratamentului profilactic. Medicul stomatolog recomandă toate aceste manopere profesionale, precum și păstrarea unei igiene bucale corespunzătoare acasă, pentru a preveni atât acumularea de placă bacteriană și de tartru, cât și pentru păstrarea unui status dentar adecvat. În lipsa profilaxiei, probabilitatea apariției afecțiunilor datorate acumulării de tartru cresc, printre acestea numărându-se, cel mai adesea, inflamația gingiei (gingivita). Gingivita se manifestă prin dureri și, mai ales, sângerări la nivelul gingiei. Disconfortul pacientului devine din ce în ce mai crescut, la fel și riscul de apariție a unei mobilități a dinților, putând, în timp, să ducă la dezvoltarea unei parodontoze prin iritarea gingiei care se retrage.

Un alt risc la care se expune pacientul ce nu respectă periodic vizitele la medicul stomatolog pentru profilaxie și neglijează periajul realizat acasă este reprezentat de apariția cariilor dentare, care, în timp, în lipsa unui tratament, pot duce la afectarea pulpei dentare. Acest țesut din interiorul dintelui este protejat, în mod normal, de smalțul dentar, care, în cazul apariției unei carii, este afectat și începe să se subțieze, crescând riscul contaminării pulpei cu agenți patologici de natură microbiană aflați în cavitatea bucală. Pe lângă durerea specifică resimțită de pacient, aceasta având o intensitate crescută, dintele este afectat și la nivel radicular, fiind necesar un tratament endodontic, pe canalul radicular, pentru a elimina întreaga infecție dentară. Deseori acest tip de afecțiune este întâlnită la adulți. În scopul tratării unei astfel de patologii, denumită general, parodontită apicală, trebuie să se realizeze o radiografie dentară pe care se va vedea infecția dentară a adultului respectiv, aceasta fiind analizată de un medic specialist endodont și tratată corespunzător, manoperă ce poate atinge costuri considerabil mai crescute în comparație cu un cele ale unui tratament profilactic complet realizat de către medicul specialist în cabinetul stomatologic, periodic, la fiecare vizită, odată la șase luni.

Bineînțeles, aceste afecțiuni dentare pornite de la lipsa unei igiene bucale corespunzătoare pot afecta sistemul digestiv al pacientului, deoarece alimentele nu mai pot fi mestecate corespunzător. Durerile gingivale și mobilitatea dinților împiedică realizarea unei masticații corespunzătoare, și implicit, la realizarea unui bol alimentar, afectând, în timp, întregul proces fiziologic al digestiei.

Nu în ultimul rând, este important să urmăm toate etapele tratamentului profilactic pentru că, în urma realizării de cercetări, s-a demonstrat că aceleași bacterii aflate în placa dentară se regăsesc și în plăcile aterosclerotice formate la nivelul vaselor de sânge. Numeroase boli de natură cardiovasculară, printre care, cel mai des, amintim hipertensiunea arterială, infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral au ca factor favorizant patologii dentare asociate cu atenția scăzută oferită de pacient asupra procesului profilactic.

Cât de des trebuie să mergi la stomatolog pentru tratamente profilactice?

Pentru a menține o igiena orala corespunzătoare, medicul specialist recomandă ca vizita în cabinetul stomatologic să fie realizată cel puțin o dată la șase luni, în cadrul căreia se va face o consultație și se vor urma toți pașii necesari unei profilaxii oro-dentare de calitate. Oferind o atenție sporită tratamentului profilactic, pacientul beneficiază nu doar de un control periodic și, astfel, de o preîntâmpinare a afecțiunilor dentare, cât și de o igienizare completă și minuțioasă care va contribui la sanatatea dentara.

Sănătatea dinților și a gingiilor este un element important ce influenteaza bunăstarea întregului organism, precum și menținerea esteticii faciale, si de aceea ingrijirea oro-dentara ar trebui sa ne preocupe pe fiecare dintre noi.

Cât costă tratamentul de profilaxie?

Pretul tratamentelor de profilaxie, in general, pornesc de la suma de 150 lei/procedura, variind in functie de pachetele profilactice pentru care opteaza pacientul, sau sunt recomandate de medicul dentist. In cadrul clinicii Life Dental Spa exista posibilitatea de a opta pentru un pachet de igienizare profesională, ce cuprinde un detartraj cu ultrasunete, urmat de un periaj profesional și încheiat, pentru cele mai bune rezultate, cu un tratament fără durere cu Air-Flow. Bineînțeles, există și alte manopere profilactice ce pot fi realizate în clinica noastra, printre acestea numărându-se Laser Mouth Disinfection, tratamentele de remineralizare a smaltului, sigilarile dentare la copii si altele.

De ce să alegi Life Dental Spa pentru procedurile profilactice?

Procedurile profilactice realizate în clinica Life Dental Spa prezinta un raport excelent calitate-pret. Este important ca pacientul să ia in considerare importanța calității unui tratament, aceasta fiind atinsă la nivel maxim atunci când, pe lângă utilizarea unor echipamente de ultimă generație, personalul medical este specializat și cât mai bine pregătit, la un nivel profesional superior.

La clinica Life Dental Spa punem accentul pe o abordare 100% preventivă. Este deosebit de important să prevenim, și de aceea toate tratamentele noastre profilactice sunt realizate la cel mai înalt nivel, în scopul de a minimiza intervențiile invazive asupra pacienților. Astfel, invităm regulat pacienții la control, în cadrul căruia se recomandă realizarea unui tratament profilactic complet, tratând gingivitele incipiente datorate acumulării de placă dentară și tartru, precum și cariile aflate într-un prim stadiu de dezvoltare. În acest mod, prin tratarea inflamației gingiei prevenim apariția parodontozei, și, implicit, pierderea dinților.

Tratând afecțiunile dentare cât mai devreme și nelăsându-le să avanseze, putem preveni nu doar afectiuni mai grave, dar si cheltuieli pe masura.

În clinica Life Dental Spa prevenția este considerata foarte importanta, nu doar pentru ca ne protejeaza de suferinte inutile, ci si petru ca ne ajuta sa economisim bani. Stim cu totii ca manoperele de preventie au costuri mult mai mici decat cele platite pentru serviicile tratamentelor complexe. Este mult mai simplu si mai putin costisitor sa investim in doua detartraje pe an, de exemplu, decat sa platim costul unui tratament pentru parodontoza, sau, si mai mult, costul unor implanturi dentare.

În acest mod, pacientul economisește banii pe care i-ar oferi în schimbul rezolvării tuturor patologiilor dentare și gingivale care pot apărea în lipsa menținerii unei igiene corespunzătoare realizate acasă și periodic în cabinetul dentar.

Programează-te ACUM la clinica Life Dental Spa și medicii noștri specialiști se vor asigura de realizarea unui tratament profilactic la cele mai înalte standarde. Scapă de placa dentară și de carii în cabinetele noastre!

Intra in Legatura cu noi

Telefon
0318 282 274
Email
office@lifedentalspa.ro

Programeaza-te!

Programeaza o vizita la Life Dental Spa, completeaza formularul de mai jos si vom reveni pentru a stabili o programare.

  Nume

  Prenume

  Adresa de E-Mail

  Numar Telefon

  Selecteaza orasul Oras

  Tratament solicitat

  Excelenta in
  Stomatologie Laser

  Detartraj si Sterilizare Laser

  Detartraj si sterilizare laser

  Protocol de preventie a gingivitei, parodontozei si pentru impiedicarea recidivelor dupa tratamentul acestora
  Afla mai multe…

  Detartraj cu ultrasunete

  Detartraj cu ultrasunete

  Inlatura placa bacteriana si tartrul cu ajurotul ultrasunetelor
  Afla mai multe…

  Periaj Profesional

  Periaj profesional

  Inlatura placa bacteriana si tartrul cu ajutorul ultrasunetelor
  Afla mai multe…

  Testimoniale

  Testimonial Catalin Maruta
  Catalin Maruta

  Am fost prima dată cu David, a doua oară cu Eva, iar a treia oară am venit aici, la prietenii noștri, cu Mateo (nepotul meu), pentru că a trebuit să își sigileze măselele și să aibă o dantură perfectă. Iar Ana a fost de nota 10! Așa că…David a fost, Eva a fost, Mateo a fost, dar mai avem treabă! Multumim mult de tot!

  Tavi Clonda Testimonial
  Tavi Clonda

  Salutare! Sunt Tavi Clonda si vreau sa spun ca sunt foarte bucuros ca am descoperit Life Dental Spa.
  Pentru ca de cand am venit la Life Dental Spa am uitat ce inseamna durere la dentist.
  Mi-am invins teama care m-a tinut cam 3 ani, de cand am fetitele, sa vin la dentist.
  Am scapat de acele care faceau anestezie, ceea ce este un lucru minunat si orice manopera, orice lucrare se face cu laserul. De la tratarea cariilor pana la albirea laser.
  Diferenta de bani este foarte mica, eu va recomand Life Dental Spa, uitati de frica la dentist, aveti grija de dintii dumneavostra si fiti sanatosi si la minte si la corp Life Dental Spa!

  Gabriela Cristea Testimonial
  Gabriela Cristea

  Dupa o perioada lunga, m-am hotarat sa vin la dentist si bine am facut, pentru ca in ciuda faptului ca aparent nu aveam nici o problema, pentru ca din pacate probleme, atunci cand vine vorba de dantura, pot aparea fara simptome.
  Lucru care s-a intamplat si la mine si sunt foarte fericita ca am ales Life dental Spa, pentru ca aici lucrurile se intampla fara durere, fara frica si e foarte relaxat.
  Toti oamenii sunt extrem de relaxati, pentru ca dispun de aparatura foarte buna care ii face pe medici sa transmita.

  Dr. Cristina Obreja

  Specialist Laser Dentar

  Dr. Cristina Obreja este medic dentist cu experienta de peste 14 ani, fondator al clinicii LIFE DENTAL SPA- primul dental spa din Romania si clinica dentara laser.

  Dr. Felicia Paduraru

  Specialist Implantologie Orala

  Va așteaptă in cadrul clinicii noastre pentru rezolvarea oricăror probleme chirurgicale, de la extracția molarilor de minte și pana la intervenții complexe de chirurgie asistata laser și implanturi dentare.

  Dr. Cazimir Vlasie

  Specialist Implantologie si Protetica

  Appropriately empower dynamic leadership skills after business portals. Globally myocardinate interactive supply chains with quality.

  Partenerii Nostri

  Logo Aeroporturi Bucuresti
  Logo Stefanini
  Logo GarantiBank
  Logo Banca Transilvania
  Dr Cristina Obreja

  Programeaza-te acum!

   Nume

   Prenume

   Adresa de E-Mail

   Numar Telefon

   Selecteaza orasul Oras

   Tratament solicitat

   Dr Cristina Obreja
   Suna
   Programeaza-te