Periaj profesional

Ce este periajul profesional?

În cabinetul stomatologic există o procedură care se realizează în cadrul tratamentului profilactic de curățare și igienizare completă a dinților denumită periaj profesional. Periajul profesional se realizează cu scopul de a înlătura placa bacteriană și tartrul de pe suprafețele dentare, precum și de a corecta discromiile cauzate de consumul în mod repetat al anumitor alimente, al cafelei sau al tutunului, în cazul fumătorilor.

De ce este important periajul profesional?

Fiind un procedeu medical profilactic, periajul profesional vine în completarea efectelor benefice ale detartrajului cu ultrasunete. În cabinetul stomatologic pacientul trebuie să se prezinte cel puțin o data la șase luni pentru un control de rutină în cadrul căruia medicul specialist poate realiza un tratament profilactic complet compus din detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și Air-Flow. Astfel, se obțin rezultate la un standard înalt calitativ și de lungă durată, oferindu-i pacientului atât confortul resimțit odată cu igienizarea întregii cavități bucale, cât și siguranța sănătății dinților și gingiilor.

În urma eliminării celei mai mari cantități de tartru acumulate pe suprafața dentară, prin detartrarea dinților, se recomandă realizarea unui periaj profesional în scopul netezirii suprafețelor dentare, completată de un tratament cu Air-Flow pentru a elimina și ultimele resturi de placă bacteriană rămase în spațiile interdentare greu accesibile. În acest mod, pacientul are parte de o igienizare completă a cavității bucale.

Care sunt prețurile pentru periajul dentar?

În cadrul clinicii Life Dental Spa specialiștii noștri pun mare accent pe profilaxia realizată corect și responsabil de către pacient. Astfel, avem grijă să îi atragem acestuia atenția în ceea ce privește importanța realizării unui periaj dentar profesional, prezentând beneficiile acestui tip de tratament profilactic și recomandând, de asemenea, ca acesta să fie realizat la cel puțin șase luni. La Life Dental Spa tratamentele profilactice ce includ periajul dentar au costuri incepand cu 97 de lei. De obicei, periajul dentar urmeaza unui detartraj cu ultrasunete, însă există si posibilitatea optării pentru un pachet complet de igienizare ce cuprinde: detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și tratament cu Air-Flow.

Ce se întamplă dacă nu realizezi periajul profesional periodic?

Responsabilitatea față de menținerea statusul dentar prin păstrarea unei igiene dentare și gingivale corespunzătoare îi revine pacientului. Pe lângă periajul dentar realizat de cel puțin două ori pe zi în intimitatea locuinței, pacientul trebuie să se prezinte la un interval de șase luni la cabinetul stomatologic pentru o consultație de rutină și un tratament profilactic profesional.

În cazul în care vizitele la stomatolog sunt mai rare de atât, riscurile la care se expune pacientul datorate acumulării de placă bacteriană și de tartru sunt numeroase. În primul rând, în cavitatea bucală există o flora bacteriană bogată care, în cazul retenției de alimente, se transformă în placă bacteriană. Ulterior au loc procese biochimice de mineralizare, substanțele organice din placa bacteriană intrând în contact cu substanțele minerale din salivă, rezultând tartrul, acel depozit ce o duritate crescută aderent pe suprafața dinților, care nu mai poate fi înlăturat prin simplul periaj realizat acasă, indiferent dacă este utilizată o periuță manuala sau una electrică.

În acest moment este ideal ca pacientul să se prezinte la cabinetul stomatologic în scopul realizării profilaxiei specifice, respectiv a detartrajului cu ultrasunete, a periajului profesional și a tratamentului cu Air-Flow.

În cazul în care tartrul nu este eliminat, acumularea sa va duce la inflamarea gingiei (afecțiune denumită gingivită), manifestată prin dureri și sângerări care produc disconfortul pacientului. Afectarea gingiei va duce în timp la retracția acesteia, afectând stabilitatea dintelui în alveolă. Mobilitatea dintelui poartă numele de parodontoză, iar în lipsa unui tratament efectuat la timp în cabinetul stomatologic se poate ajunge la pierderea dintilor afectati.

Totodată, un alt risc la care se expune pacientul care nu respectă periodicitatea efectuării tratamentului profilactic în cabinetul stomatologic de către medicul specialist, și implicit, a periajului dentar profesional, este reprezentat de apariția cariilor.

În cazul efectuării profilaxiei afecțiunile patologice de tipul cariilor pot fi identificate într-o fază incipientă și tratate la timp, evitând posibilitatea apariției complicațiilor. O carie dentară netratată afectează în mod considerabil smalțul dentar, producând subțierea acestuia. În timp, se poate ajunge la contaminarea pulpei dentare (țesutul aflat în interiorul dintelui, sub straturile de smalț și dentină), crescând considerabil șansele de afectare la nivelul rădăcinii dintelui. Dacă are loc un astfel de proces infecțios, pacientul resimte dureri acute, semn al instalării unei afecțiuni patologice denumite pulpita. Gravitatea infecției aflate pe canalu rădăcinii dintelui afectat poate fi evaluată în cabinetul stomatologic, pacientul prezentându-se și cu o radiografie dentară corespunzătoare. În urma consultației, se poate inverveni pe canalul radicular, tratându-se astfel infecția cu ajutorul Laserului dentar.. O astfel de procedură stomatologică este realizată de către medicul specialist endodont care va închide definitiv canalele, utilizând în acest sens un dispozitiv special denumit microscop.

Ultimele studii de specialitate au arătat că, în lipsa realizării unui tratament profilactic periodic care să cuprindă și un periaj dentar profesional, există riscuri considerabile în afectarea sistemului digestiv. Tartrul acumulat în cantități mari pe suprafața dentară afectează procesul masticator, pacientul consumând alimentele incomplet mestecate, ceea ce poate duce la afectarea procesului digestiv. În plus, substanțele organice de natură bacteriană prezente în compoziția tartrului s-au găsit în în structura plăcilor aterosclerotice formate pe traseul vaselor de sânge. Astfel, tartrul reprezintă un factor favorizant al instalării, și mai ales a agravării bolilor de natură cardio-vasculară, printre care se numără infarctul miocardic sau hipertensiunea arterială.

Cum să-ți periezi corect dinții?

Un zâmbet radiant și atrăgător reprezintă un aspect deosebit important în viața noastră cotidiană, oferindu-ne încredere în sine. Oamenii din jurul nostru au o reacție pozitivă când le este oferit un zâmbet prietenos ce ușurează crearea de conexiuni sociale.

Medicul specialist are responsabilitatea de a-i oferi pacientului informațiile necesare despre cum se efectuează corect un astfel de periaj dentar. Cu toate că ideal ar fi să periem dinții după fiecare masă, acest lucru nu este întotdeauna realizabil. Periajul dentar este obligatoriu să fie realizat de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, pe o durată de minimum două minute, cuprinzând mișcări dinspre gingii spre vârful dinților.

Periuța de dinți trebuie să fie aleasă cu grijă, fiind indicat ca perii acesteia să fie de duritate medie și flexibili. În cazul utilizării unei periuțe cu perii de duritată ridicată se poate produce fenomenul de retracție gingivală, iar spațiile greu accesibile sunt mult mai greu de curățat, crescând riscul de a acumula resturi alimentare. Periuța de dinți ar trebui schimbată o dată la trei luni sau chiar mai des, depinzând de starea de degradare a periilor săi.

Pasta de dinți este imperios necesară. În compoziția majorității pastelor de dinți fluorul este principala substanță activă, deși, în ultimul timp, acesta a devenit o substanță controversată. Unii specialiști susțin că fluorura de sodiu nu este tocmai sănătoasă pentru organism, având un potențial toxic, recomandând, ca și alternativă, folosirea unei paste de dinți organice lipsite de fluor sau o pasta de dinți realizată acasă din ingrediente naturale.

Recomandarea specialistilor Life Dental Spa: alegeti o pasta de dinti fara fluor, cu ingrediente naturale, atat pentru voi cat si pentru copiii vostri. Aceste paste de dinti contin de obicei argila, carbonat de calciu, extracte naturale din plante si flori, si pot fi cumparate de la magazinele naturiste sau pot fi preparate acasa, dupa retete speciale.

Apa de gură completează acțiunea mecanică a periuței de dinți prin proprietățile antibacteriene și antiseptice pe care le are, îndepărtând bacteriile printr-o acțiune chimică. Este important de reținut că un criteriul de alegere al apei de gură este acela de a nu conține alcool, deoarece acesta are un efect deshidratant și creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor.

Recomandarea specialistilor Life Dental Spa: folositi o apa de gura cu ingrediente naturale, precum uleiurile esentiale (menta, salvie, cuisoare, oregano, busioc, etc), extracte de plante sau propolis, cu efect dezinfectant, antiinflamator, dezodorizant.

Dușul bucal funcționează prin pulsarea de jeturi de apă cu viteză foarte mare, în acest fel având loc dizlocarea de resturi alimentare din zonele inaccesibile periuței de dinți sau aței dentare. Este recomandată folosirea unui duș bucal cu o capacitate mare de stocare a apei și cu mai multe trepte de viteză.

Recomandarea specialistilor Life Dental Spa: folositi dusul bucal obligatoriu, cel putin o data pe zi, ideal seara, dupa periajul dentar obisnuit. Alegeti un dus bucal portabil, pe care sa il puteti lua cu voi in vacanta si in deplasari.

În ceea ce privește periajul dentar profesional realizat în timpul unui tratament profilactic de igienizare completă în cabinetul stomatologic, pentru a îl realiza în mod corect trebuie utilizată o periuță montată pe un dispozitiv special conceput să producă mișcări circulare. În funcție de gradul de pigmentare, medicul specialist va alege tipul de pasta special pentru a fi utilizată. Aceste paste profesionale prezintă granulații medii sau crescute, adaptate în acest fel pentru a asigura o igienizare mult mai profundă a suprafețelor dentare.

Un astfel de tratament profilactic ce implică un periaj dentar profesional oferă pacientului o curățare la cele mai înalte standarde, acesta beneficiind de un confort sporit odată cu senzația de respirație proaspătă și menținerea sănătății bucale.

Alege curatarea la cele mai inalte standarde cu ajutorul periajului profesional!

De asemenea, este important ca pacientul să cunoască importanța realizării periajului profesional periodic, și implicit a tratamentului profilactic. Între două astfel de ședinte de profilaxie realizate în cabinetul stomatologic de către medicul specialist nu ar trebui să treacă un interval de timp mai mare de șase luni.

Recomandarea Life Dental Spa: programeaza-ti deja cele doua detartraje din acest an, astfel incat sa fii sigur ca nu vei uita de ele. Life Dental Spa te poate include in programul de monitorizare si preventie al pacientilor, si poti alege sa fii contactat la fiecare 6 luni pentru a confirma programarile deja stabilite.
In plus, poti opta pentru abonamente stomatologice Life Dental Spa, care iti ofera posibilitatea sa beneficiezi de servicii de profilaxie (si nu numai) la pret redus!

Pacienților cu un teren atipic, consumatori de alimente care au putea cauza discromii, sau de cafea, de asemeni si celor fumători, li se poate recomanda un astfel de tratament profilactic ce cuprinde și un periaj profesional la un interval mai mic de timp, respectiv o data la trei luni, în scopul menținerii esteticii, cât și a sănătății orale.

Totodată, pacienții care au în istoricul medical intervenții stomatologice ce au implicat implanturi dentare sau lucrări protetice fixe li se indică să se prezinte mai des la cabinetul stomatologic pentru a efectua un astfel de tratament de profilaxie.

De menționat sunt și pacienții care urmează un tratament ortodontic cu aparat dentar fix, acestora fiindu-le recomandat să realizeze profilaxia la interval mai mici și regulate. Din cauza brackeților fixați cu adezivi speciali pe suprafețele dentare, resturile alimentare sunt mult mai dificil de îndepărtat prin periajul realizat acasă. În acest sens, o igienizare completă cu detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și Air-Flow are nenumărate avantaje, ajutând considerabil la menținerea unei sănătăți orale, precum și la rezultate de o calitate cât mai ridicată a tratamentului ortodontic.

De ce sa alegi periajul dentar la Life Dental Spa?

La clinica Life Dental Spa punem accentul pe o abordare 100% preventivă si minim invaziva.

Probabil ca veti fi putin contrariati sau uimiti de faptul ca specialistii nostri au alta abordare a preventiei dentare, diferita de cea conventionala. Incepand cu faptul ca nu recomandam utilizarea produselor de igiena dentara ce contin substante chimice si fluor si terminand cu faptul ca utilizam materiale cu grad inalt de biocompatibilitate, evitam restaurarile metalice si obturatiile ce contin BPA, in clinica noastra veti primi, poate pentru prima oara, un set de sfaturi pentru ingrijirea naturala a dintilor.

Preventie nu inseamna doar sa ne spalam corect pe dinti si sa beneficiem de detartraj bianual, ci si tratamente stomatologice minim invazive, conservative si cu grad inalt de compatibilitate, care sa previna sacrificiu inutil de substanta dentara.

Asadar, tratamentele laser minim invazive ne ajuta sa tratam si cele mai superficiale carii, fara sa afectam smaltul sanatos din jur, asa cum se intampla in cazul frezei clasice. In cazul cariilor profunde, lucrul cu laserul ne ajuta sa curatam bland dentina cariata, reusind sa conservam vitalitatea dintelui.

De asemenea, laserul dentar poate tratata cu succes granuloamele sau chisturile formate la varful radacinilor, fara sa mai fie necesara clasica rezectie apicala, o interventie chirurgicala care acum nu isi mai gaseste justificarea in clinica noastra.

Este posibil sa vii la noi pentru un simplu periaj dentar profesional si sa pleci cu solutii excelente de tratament pentru alte probleme dentare pe care le ai si pentru care ai evitat pana acum tratamentul.

Este deosebit de important să prevenim, și de aceea toate tratamentele noastre profilactice sunt realizate la cel mai înalt nivel, în scopul de a minimiza intervențiile invazive. Astfel, le recomandăm pacienților să vină la consultațiile periodice, în cadrul cărora se poate realiza un tratament profilactic complet, tratând inflamațiile gingivale incipiente ce se datorează acumulării de tartru, precum și cariile aflate într-un stadiu initial de dezvoltare.

Programeaza-te acum pentru o consultatie!

Intra in Legatura cu noi

Telefon
0318 282 274
Email
office@lifedentalspa.ro

Programeaza-te!

Programeaza o vizita la Life Dental Spa, completeaza formularul de mai jos si vom reveni pentru a stabili o programare.

  Nume

  Prenume

  Adresa de E-Mail

  Numar Telefon

  Selecteaza orasul Oras

  Tratament solicitat

  Excelenta in Stomatologie Laser

  Detartraj cu Ultrasunete Serviciu

  Detartraj cu ultrasunete

  Inlatura placa bacteriana si tartrul cu ajutorul ultrasunetelor

  Air-Flow

  Air-flow

  Airflow-ul curata dintii eficient, ceea ce ii face sa para mai albi si mai stralucitori

  Periaj Profesional

  Pachet de igienizare profesionala

  Pachetul cuprinde detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow.

  Dr Cristina Obreja

  Dr. Cristina Obreja

  Specialist Laser Dentar

  Dr. Cristina Obreja este medic dentist cu experienta de peste 14 ani, fondator al clinicii LIFE DENTAL SPA- primul dental spa din Romania si clinica dentara laser.

  Dr Felicia Paduraru

  Dr. Felicia Paduraru

  Specialist Implantologie Orala

  Va așteaptă in cadrul clinicii noastre pentru rezolvarea oricăror probleme chirurgicale, de la extracția molarilor de minte și pana la intervenții complexe de chirurgie asistata laser și implanturi dentare.

  Dr Cazimir Vlasie

  Dr. Cazimir Vlasie

  Specialist Protetica

  Appropriately empower dynamic leadership skills after business portals. Globally myocardinate interactive supply chains with quality.

  Partenerii Nostri

  Logo Aeroporturi Bucuresti
  Logo Stefanini
  Logo GarantiBank
  Logo Banca Transilvania
  Dr Cristina Obreja

  Programeaza-te acum!

   Nume

   Prenume

   Adresa de E-Mail

   Numar Telefon

   Selecteaza orasul Oras

   Tratament solicitat

   Dr Cristina Obreja
   Suna
   Programeaza-te