Infectie Dentara

De cele mai multe ori, pacientii ajung in clinica stomatologica Life Dental Spa cu simptomele si semnele unei infectii dentare.

Infectia dentara este deja un stadiu avansat al afectarii dentare, care pune in pericol sanatatea orala, momentul in care se intervine fiind decisiv pentru pastrarea dintelui pe arcada.

Afla acum mai multe despre cum sa previi aparitia unei infectii!

Atunci cand se observa prezenta unui abces in cavitatea orala este esentiala o vizita la medicul stomatolog in cel mai scurt timp!

Cum Apare Infectia Dentara?

Infectia dentara apare in timp, in urma ignorarii diferitelor afectiuni care exista deja in cavitatea orala. Clinica stomatologica Life Dental Spa pune mare accent pe preventie si pe profilaxie, in speranta ca pacientii nostri nu vor ajunge la stadiu de a dezvolta o infectie dentara.

Cu toate acestea, o infectie dentara apare ca o complicatie a diferitelor probleme din cavitatea orala, printre care se numara:

 • Caria dentara

ea mai intalnita afectiune dentara este caria dentara, aceasta aparand initial la nivelul smaltului, extinzandu-se in profunzime, spre nerv, in cazul in care nu se intervine terapeutic.

Caria dentara apare in urma unei igiene orale precare, acompaniate de consumul excesiv de alimente bogate in zahar.

In cavitatea orala exista numeroase specii de bacterii, iar in cazul neglijarii ritualului de igiena orala, acestea pot avea o actiune negativa asupra resturilor alimentare, producand acizi ce demineralizeaza smaltul.

Practic, sub actiunea nociva a bacteriilor hranite cu zaharul din resturile alimentare, smaltul incepe sa fie subtiat, iar nervul dintelui nu mai este la fel de bine protejat. O carie dentara netratata avanseaza din ce in ce mai repede, dinspre smalt spre nervul dentar, ajungand chiar sa produca infectarea acestuia. In acest moment, pacientul simte deja o durere puternica, semn ca vizita la cabinetul stomatologic din Bucuresti este necesara.

 • Plombele prea profunde

Atunci cand o carie profunda, care inca nu a ajuns la nerv, dar este foarte aproape de el, a fost tratata, exista sansa ca tratamentul sa nu fi fost efectuat corespunzator.

Exista multiple materiale de obturatie (plomba) care sunt toxice pentru organism si care pot avea o actiune nociva in timp, ducand la afectarea nervului dentar si chiar a intregului organism.

In cazul in care tratamentul cariei profunde nu a fost efectuat corespunzator, exista sansa ca pe sub plomba sa apara o noua carie, care sa afecteze nervul si sa duca la aparitia unei infectii.

Specialistii Life Dental Spa au gasit solutia pentru o astfel de cauza!

Tehnologia moderna a laserului stomatologic este cea mai sigura in tratarea cariilor dentare profunde si nu numai, gratie efectului sau bactericid, care elimina riscul de aparitie a unei carii pe sub obturatie!

 • Trauma dentara

In diferite cazuri exista posibilitatea ca un traumatism puternic sa duca la afectarea dintelui respectiv, cu toate ca acesta este integru si nu sufera de vreo carie sau alta afectiune. In acest caz, o astfel de lovitura poate duce la moartea nervului (necroza), mediu propice de dezvoltare a bacteriilor care sa duca la aparitia simptomelor unei infectii dentare si la abces.

Care Sunt Primele Semne Ale Infectiei Dentare?

Infectia dentara are cateva semne foarte usor de observat, starea de spirit a pacientului fiind foarte rapid afectata de simptomele resimtite. Printre acestea, se numara:

 • Senzatia de disconfort in timpul meselor (masticatiei) precum si in timpul vorbirii
 • Durere puternica si pulsatii la la nivelul dintelui afectat, in special si la atingerea zonei respective
 • Gingia apare rosie, umflata, calda la atingere

In acest moment, pacientul poate simti un gust neplacut in gura, precum si o respiratie urat mirositoare, iar culoarea dintelui poate fi usor modificata.

Abcesul dentar poate fi de mai multe tipuri, printre care se numara:

 • 1. Abces gingival

In cazul aparitiei si dezvoltarii unui abces gingival, acesta apare doar in tesutul gingival si nu afecteaza nici dintele, nici ligamentul periodontal care sustine dintele in pozitia sa fireasca.

 • 2. Abces periodontal

Abcesul periodontal afecteaza structura de suport a dintelui (ligamentul periodontal, de sustinere) putand duce la afectarea mentinerii dintelui in alveola. Daca nu se intervine la timp, dintele poata capata mobilitate si poate chiar sa se ajunga in situatia dramatica in care acesta trebuie extras.

 • 3. Abcesul periapical

Cand vine vorba despre un abces periapical, acesta este localizat in pulpa dintelui, afectand continutul camerei pulpare (nervul dintelui).

Toate aceste semne indica aparitia unei infectii, fiind esentiala o vizita in cel mai scurt timp la echipa de #LifeDentisti, pentru a nu exista riscul unor complicatii si mai grave, ce pot duce la pierderea dintelui!

Cum Sa Prevenim Aparitia Infectiei Dentare?

Stomatologia holistica reprezinta un nou suflu adus stomatologiei clasice, fiind noua perspectiva adoptata de specialistii Life Dental Spa.

Clinica noastra este prima din Romania care a ales sa trateze pacientii holistic, urmand cateva principii de baza ce fac ca tratamentul stomatologic sa vizeze intregul organism, luand in calcul si factoriii psihologici, comportamentali, ai stilului de viata, pe langa cei fizici.

Stomatologia holistica pune mare accent pe preventie, ceea ce face ca profilaxia sa fie un subiect bine dezbatut de catre #LifeDentist-ii nostri cu pacientii.

Pacientii Life Dental Spa sunt foarte bine informati cu privire la cum pot preveni aparitia infectiilor si cum sa mentina sanatatea orala pe termen lung. Iata doar cateva dintre recomandarile specialistilor:

 • Respectarea ritualului de igiena orala – spalatul pe dinti de minimum doua ori pe zi, dimineata si seara, utilizandu-se apa de gura si dusul bucal pentru o igienizare completa.
 • Evitarea consumului exagerat de alimente dulci, bogate in zahar rafinat – pentru a minimiza riscul de aparitie a cariilor dentare.
 • Controlul periodic la medicul stomatolog – o consultatie de rutina efectuata o data la 6 luni este esentiala pentru depistarea afectiunilor dentare intr-un stadiu incipient, cand pot fi tratate mult mai usor, precum si pentru efectuarea unui pachet complet de igienizare profesionala (detartraj cu ultrasunete, periaj profesional si Air-Flow) pentru o curatare in profunzime.

Tratamentul Infectiei Dentare

Tratamentul unei infectii dentare este influentat si de gravitatea acesteia. In cazul aparitiei unui abces, dimensiunea sa poate impune tehnica de tratament – un abces mic este eliminat fara a afecta dintele, insa un abces mai voluminos poate impune o incizie la nivelul zonei umflate.

De cele mai multe ori, o infectie dentara impune un tratament de canal, pentru a curata si a elimina toate microorganismele ce au dus la aparitia si la dezvoltarea infectiei in sine. #LifeDentist-ul specialist in endodontie este cel care se ocupa de tratamentul infectiilor dentare.

Ultratehnologia prezenta in clinica stomatologica Life Dental Spa utilizeaza laserul stomatologic – acesta asigura un tratament holistic, in concordanta cu principiile clinicii, specialistii nostri utilizand laserul gratie beneficiilor sale, printre care se numara:

 • Caracterul minim-invaziv – laserul actioneaza doar pe tesuturile lezate, protejandu-le pe cele sanatoase si neafectate
 • Lipsa durerii in timpul tratamentului
 • Caracterul bactericid – bacteriile de la nivelul canalelor dentare sunt eliminate complet, fiind eliminat riscul de recidiva, canalele fiind sterilizate
 • Stimularea imunitatii si a regenerarii locale – o infectie dentara tinde sa se extinda la nivelul radacinii, in osul maxilar, ducand la disparitia tesutului de sustinere; laserul dentar stimuleaza refacerea tesutului afectat.

In urma curatarii canalelor dentare si a eliminarii infectiei, exista posibilitatea ca medicul specialist sa prescrie antibiotice pentru cateva zile, pentru a elimina riscul de reaparitie a infectiei.

Avantajele Tratarii Infectiei Dentare In Clinica Life Dental Spa

In cadrul clinicii Life Dental Spa, protocolul holistic implementat cu succes de catre medicul fondator, dr. Cristina Obreja, specialist in laserul stomatologic, presupune sa tratam OAMENI, nu doar DINTI.

In acest sens, stomatologia holistica vizeaza ca tratamentele stomatologice sa urmareasca intregul organism, pornind de la aspectele fizice ale afectarii sanatatii orale, pana la cele psihologice, ale stilului de viata si ale comportamentului in ceea ce priveste stare de sanatate.

Specialistii Life Dental Spa sunt pregatiti profesional la cel mai inalt standard international, in Germania si Italia, pentru a efectua tratamente stomatologice de cea mai buna calitate si durabile cu ajutorul ultratehnologiei moderne a laserului stomatologic.

Uita de durerea tratamentului, de riscurile de recidiva si de complicatiile existente in urma tratamentului! Laserul dentar este solutia pentru tratamente stomatologice prietenoase cu organismul si usor de suportat de pacient!

De asemenea, specialistii Life Dental Spa sunt pregatiti sa consilieze pacientii cu privire la stilul de viata. Este esential ca pacientii sa inteleaga ca o sanatate orala corespunzatoare ajuta la imbunatatirea si la mentinerea sanatatii intregului organism.

Afectiunile dentare pot duce la complicatii in intregul organism, cariile dentare netratate fiind punctul de plecare al infectiilor, gingivita netratata evoluand in parodontoza, iar neefectuarea tratamentului parodontozei poate duce la afectarea sistemul cardiovascular si nervos.

Mentinuta la un nivel optim, sanatatea orala imbunatateste starea de spirit si reda increderea de sine, imbunatatind calitatea vietii.

Cum Sa Tratam Problemele Dentare In Clinica Life Dental Spa

Clinica stomatologica Life Dental Spa din Bucuresti dispune de cei mai bine pregatiti specialisti in domeniul stomatologiei holistice, oferind tratamente la cel mai inalt nivel calitativ cu ajutorul tehnologiei ultramoderne a laserului stomatologic.

Laserul stomatologic este cel care asigura tratamente stomatologice moderne, mult mai avantajoase decat procedurile stomatologice clasice, printre care se numara:

 • Lipsa completa a durerii, nici macar anestezia nu mai este necesara
 • Eliminarea riscului de aparitia a recidivelor si a complicatiilor – efectul bactericid al laserului face ca posibilitatea de aparitie a efectelor negative in urma realizarii unui tratament cu ajutorul terapiei laser sa fie zero
 • Confortul psihic al pacientului – pacientii nu mai trebuie sa fie stresati cu privire la senzatia si sunetul frezei pe dinte, caci laserul este silentios si nici macar nu atinge dintele!

Comunicarea medic-pacient

este un pilon foarte important in cadrul clinicii Life Dental Spa, specialistii nostri fiind de parere ca pentru o reusita completa, din toate punctele de vedere, a tratamentelor stomatologice, pacientul trebuie foarte bine informat cu privire la toate manoperele ce urmeaza a fi efectuate in cadrul clinicii.

Orice tratament stomatologic efectuat de catre specialistii Life Dental Spa implica, in primul rand, un pachet complet de igienizare profesionala, ce cuprinde:

 • Un detartraj cu ultrasunele care elimina depunerile de tartru de pe suprafata dintilor
 • Un periaj profesional care sa netezeasca suprafetele dentare
 • O procedura de Air-Flow care inlatura si ultimele resturi de alimente ramase in spatiile greu accesibile (spatii interdentare, greu accesibile periajului efectuat in cadrul ristulului de igiena orala practicat acasa de catre pacient)

In urma igienizarii profesionale, medicul specialist al clinicii Life Dental Spa evalueaza statusul oral al pacientului, realizandu-se un plan de tratament ce cuprinde toate procedurile terapeutice care urmeaza a fi efectuate, pentru a imbunatati sanatatea orala.

Pe langa caria dentara, o alta afectiune foarte des intalnita in cadrul clinicii Life Dental Spa este gingivita.

Gingivita reprezinta inflamatia gingiei, ce apare mai ales in urma nerespectarii igienei orale.

In cazul gingivitei, gingia apare rosie, umflata, sangeranda si cu un aspect estetic neplacut.

Remediul gingivitei pe care specialistii Life Dental Spa il aduc in atentia pacientilor este laserul stomatologic, in doar cateva sedinte pacientul redobandindu-si aspectul placut si sanatos al gingiei.

Netratata, gingivita evolueaza in parodontoza, boala care afecteaza nu doar stabilitatea dintilor in alveola, si implicit sanatatea orala a pacientului, ci si calitatea vietii acestuia. Din pacate, parodontoza afecteaza 8 din 10 persoane, specialistii Life Dental Spa tragand un semnal de alarma cu privire la prevenirea aparitiei acestei temute afectiuni orale.

Intra in Legatura cu noi

Telefon
0318 282 274
Email
office@lifedentalspa.ro

Programeaza-te!

Programeaza o vizita la Life Dental Spa, completeaza formularul de mai jos si vom reveni pentru a stabili o programare.

  Nume

  Prenume

  Adresa de E-Mail

  Numar Telefon

  Selecteaza orasul Oras

  Tratament solicitat

  Excelenta in Stomatologie Laser

  Tratamentul cariilor cu laserul

  Tratamentul cariilor cu laserul

  Trateaza-ti cariile prin metode minim invazive si complet nedureroase cu ajutorul laserului dentar.

  Tratamentul parodontozei cu laser

  Tratarea paradontozei cu laser

  Tratamentul paradontozei prin metode de ultima generatie cu ajutorul laserului dentar

  https://www.lifedentalspa.ro/wp-content/uploads/2021/03/Tratamentul-gingivitei-cu-laserul-serviciu-1.png

  Tratamentul gingivitei cu laserul

  Tratamentul gingivitei cu ajutorul laserului

  Testimoniale

  Testimonial Catalin Maruta
  Catalin Maruta

  Fata de alte vedete de la noi, Catalin Măruță este un om cu o energie frumoasa, calda, cu care iti face placere sa comunici.
  Ne-am bucurat sa ii primim in clinica, și pe el și pe familia lui-Andra și cei doi copii minunați pe care ii au impreuna.
  Tratamentele dentare cu laser devin din ce in ce mai cunoscute și mai apreciate.
  Va așteptăm și pe voi la clinica!

  Tavi Clonda Testimonial
  Tavi Clonda

  Salutare! Sunt Tavi Clonda si vreau sa spun ca sunt foarte bucuros ca am descoperit Life Dental Spa.
  Pentru ca de cand am venit la Life Dental Spa am uitat ce inseamna durere la dentist.
  Mi-am invins teama care m-a tinut cam 3 ani, de cand am fetitele, sa vin la dentist.
  Am scapat de acele care faceau anestezie, ceea ce este un lucru minunat si orice manopera, orice lucrare se face cu laserul. De la tratarea cariilor pana la albirea laser.
  Diferenta de bani este foarte mica, eu va recomand Life Dental Spa, uitati de frica la dentist, aveti grija de dintii dumneavostra si fiti sanatosi si la minte si la corp Life Dental Spa!

  Gabriela Cristea Testimonial
  Gabriela Cristea

  Dupa o perioada lunga, m-am hotarat sa vin la dentist si bine am facut, pentru ca in ciuda faptului ca aparent nu aveam nici o problema, pentru ca din pacate probleme, atunci cand vine vorba de dantura, pot aparea fara simptome.
  Lucru care s-a intamplat si la mine si sunt foarte fericita ca am ales Life dental Spa, pentru ca aici lucrurile se intampla fara durere, fara frica si e foarte relaxat.
  Toti oamenii sunt extrem de relaxati, pentru ca dispun de aparatura foarte buna care ii face pe medici sa transmita.

  Dr Cristina Obreja

  Dr. Cristina Obreja

  Specialist Laser Dentar

  Dr. Cristina Obreja este medic dentist cu experienta de peste 14 ani, fondator al clinicii LIFE DENTAL SPA- primul dental spa din Romania si clinica dentara laser.

  Dr Felicia Paduraru

  Dr. Felicia Paduraru

  Specialist Implantologie Orala

  Va așteaptă in cadrul clinicii noastre pentru rezolvarea oricăror probleme chirurgicale, de la extracția molarilor de minte și pana la intervenții complexe de chirurgie asistata laser și implanturi dentare.

  Dr Cazimir Vlasie

  Dr. Cazimir Vlasie

  Specialist Protetica

  Appropriately empower dynamic leadership skills after business portals. Globally myocardinate interactive supply chains with quality.

  Partenerii Nostri

  Logo Aeroporturi Bucuresti
  Logo Stefanini
  Logo GarantiBank
  Logo Banca Transilvania
  Dr Cristina Obreja

  Programeaza-te acum!

   Nume

   Prenume

   Adresa de E-Mail

   Numar Telefon

   Selecteaza orasul Oras

   Tratament solicitat

   Dr Cristina Obreja
   Suna
   Programeaza-te