Consultul cu camera intraorala

Clinicile stomatologice Life Dental Spa sunt situate in zonele de interes ale Bucurestiului – Piata Universitatii si Piata Victoriei, dar si in Iasi (zona Fundatiei). Cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie a laserului stomatologic, echipele de medici profesionisti Life Dental Spa vin in ajutorul pacientilor cu diferite probleme dentare.

Cand stii ca este timpul pentru o consultatie la medicul specialist?

De foarte multe ori, pacientii se prezinta la cabinetul stomatologic din Bucuresti sau Iasi cu probleme dentare complexe, ce necesita o analiza atenta si un plan de tratament corect realizat.

#LifeDentist-ii nostri informeaza pacientii cu privire la importanta respectarii vizitelor periodice la medicul stomatolog, pentru evaluarea statusului oral, procedura ce se poate realiza foarte usor si eficient in cadrul unei consultatii cu ajutorul camerei intraorale. 

Ideal, pentru a mentine sanatatea dentara la un nivel optim, aceste consultatii ar trebui sa fie realizate de doua ori pe an (din sase in sase luni).

Cu toate acestea, ori de cate ori apar semne ale unei probleme aflate intr-o stare incipienta, #LifeDentist-ii recomanda efectuarea unei consultatii cu camera intraorala, pentru a putea depista cauzele si pentru a stabili un tratament optim care sa opreasca evolutia afectiunilor. 

Iata care sunt semnele si simptomele afectiunilor incipiente, care indica faptul ca o consultatie este necesara:

 • → Sangerari gingivale, care apar in timpul periajului dentar, semn ca gingia a devenit mai sensibila din diferite motive.
 • Gingia isi modifica aspectul estetic, devenind umflata, rosie-violacee si lucioasa, semn ca incepe sa se instaleze gingivita.
 • → In timpul consumului de alimente prea dulci sau prea reci, pacientul resimte o sensibilitate aparte, semn ca exista o carie dentara.
 • Probleme estetice, precum depunerile masive de tartru dentar si de placa microbiana, semn ca este timpul pentru o igienizare profesionala in cabinetul stomatologic din Bucuresti sau Iasi.

De asemenea, consultatia efectuata cu ajutorul camerei intraorale este foarte utila la prima prezentare a pacientului, pentru a evalua statusul oral si pentru a depista toate problemele dentare. In acest fel, pacientul este complet informat cu privire la eventualele afectiuni, si se poate intocmi un plan de tratament adecvat situatiei clinice.

Alege clinicile stomatologice Life Dental Spa si beneficiaza de consultatii cu ajutorul camerei intraorale realizate de specialistii #LifeDentisti!

Ce este o camera intraorala?

Scaunul stomatologic poate prezenta diferite accesorii necesare pentru ca medicul stomatolog sa realizeze manoperele potrivite pentru fiecare pacient in parte. In clinicile Life Dental Spa, scaunele stomatologice prezinta cate o camera intra-orala, un dispozitiv atasat care ajuta la vizualizarea in timp real a cavitatii orale a pacientului. 

Imaginea este conectata la un ecran montat in cabinet, astfel incat pacientul poate sa vada fiecare zona a cavitatii bucale, in timp ce aceasta este examinata de #LifeDentist-ul specialist in stomatologie. 

Camera intraorala are o forma similara cu cea a unui stilou sau a unui pix, fiind conectata cu un ecran. Aceasta preia imaginile din cavitatea orala, astfel incat pacientul poate vedea foarte clar gingiile si dintii, precum si celelalte zone examinate (mucoasa labiala, jugala, etc) pe parcursul intregii consultatii realizate in cabinetul stomatologic din Bucuresti sau Iasi.

Care sunt beneficiile unei consultatii cu ajutorul camerei intraorale?

De foarte multe ori, pacientii nu sunt complet informati cu privire la starea sanatatii orale. O consultatie realizata cu ajutorul camerei intraorale vine in ajutorul pacientilor, astfel incat acestia au parte de o investigatie foarte utila, care aduce multiple avantaje:

 • → Pacientul intelege mai bine explicatiile medicului specialist Life Dental Spa, putand sa vada fiecare dinte in parte pe ecran, pe masura ce acestia sunt evaluati.
 • → Pacientul este complet informat cu privire la planul de tratament, primind informatii cu privire la fiecare manopera ce trebuie realizata .
 • → Camera intraorala nu produce disconfort in timp ce este folosita si se manevreaza foarte usor. 
 • → Capacitatea de zoom-in a camerei este superioara, aceasta putand sa mareasca imaginea, astfel incat medicul si pacientul pot observa, pe ecran, detalii greu de observat cu ochiul liber. 
 • → Nu iradiaza, nu produce durere in timp ce este folosita si nu cauzeaza niciun disconfort.

Astfel, camera intra-orala reprezinta un real ajutor pentru #LifeDentist-ii care sunt foarte dornici sa informeze pacientii cu privire la starea de sanatate orala. Pacientii inteleg mult mai bine si mai usor toate problemele dentare, iar suportul vizual ajuta la intelegerea planului de tratament.

Ce se poate vedea mai bine cu ajutorul camerei intraorale?

Prin intermediul imaginii proiectate pe ecran, camera intraorala are proprietatea de a face vizibile detaliile greu de observat cu ochiul liber. Astfel, cu ajutorul acestui dispozitiv montat la scaunul stomatologic, pacientul si medicul pot vedea foarte clar:

 • → Cariile superficiale, medii si profunde.
 • → Statusul gingival- prezenta inflamatiei, a sangerarii, modificarile de volum si culoare.
 • → Adaptarea lucrarilor dentare existente si corectitudinea realizarii lor.
 • → Liniile de fractura la nivelul dintilor, atunci cand pacientul a suferit un traumatism. 
 • Depozitele de tartru si de placa microbiana de la nivelul dintilor posteriori, in zonele greu accesibile. 
 • → Obturatii (plombe) care s-au colorat in timp, precum si a cariilor care s-au format marginal.
 • → Afectiunile de la nivelul dintilor posteriori, in zonele mai greu vizibile, inclusiv molarii de minte.
 • → Eventuale leziuni la nivelul mucoasei limbii, obrajilor, buzelor.
 • → Resturile de radacini dentare, ce necesita extractie.

Etapele consultului cu camera intraorala la Life Dental Spa:

Prin intermediul imaginii proiectate pe ecran, camera intraorala are proprietatea de a face vizibile detaliile greu de observat cu ochiul liber. Astfel, cu ajutorul acestui dispozitiv montat la scaunul stomatologic, pacientul si medicul pot vedea foarte clar:

 • → se vizualizeaza rand pe rand, fiecare dinte, pe toate suprafetele sale, in ordinea cadranelor dentare, pentru a identifica orice fel de afectiune existenta si a verifica corectitudinea lucrarilor prezente;
 • → se vizualizeaza statusul gingiei;
 • → se vizualizeaza statusul mucoasei limbii, obrajilor, buzelor, etc.;
  → medicul stomatolog face apoi un rezumat al situatiei clinice a pacientului si coroboreaza informatiile primite prin intermediul camerei intraorale cu cele de pe radiografii, computer tomograf, etc.;
 • in urma acestora se stabileste diagnosticul;
 • conform diagnosticului, se stabileste un plan de tratament cu manoperele si costurile aferente, pe care pacientul il primeste in scris la finalul consultatiei.

Alege clinicile stomatologice Life Dental Spa!

Clinicile Life Dental Spa din Bucuresti s-au facut remarcate gratie tehnologiei moderne a laserului stomatologic folosite in tratamentele stomatologice BIOCOMPATIBILE si NEDUREROASE pentru carii dentare, gingivita, parodontoza, etc. 

De asemenea, #LifeDentist-ii nostri sunt foarte dornici sa vina in ajutorul pacientilor, alegand intotdeauna metoda minim-invaziva si potrivita pentru pacient, astfel incat dintii sa fie mentinuti pe arcada pentru cat mai mult timp.

Cu alte cuvinte, echipa de medici stomatologi Life Dental Spa pune  accent pe informarea si pe educarea pacientului, deviza noastra fiind „trateaza cauza, nu doar efectul!”. Consultatiile realizate cu ajutorul camerei intraorale sunt un real avantaj in ceea ce priveste imbunatatirea relatiei medic-pacient, astfel incat:

 • → Imaginile pot fi stocate, iar pacientul beneficiaza de o documentare a cazului, putand vedea la final comparatii de tipul: „Inainte de tratament – dupa tratament”.
 • → Educarea pacientului – consultatia cu ajutorul camerei intraorale este interactiva, iar pacientii pot intelege mult mai usor explicatiile medicului, acceptand mai usor solutiile propuse in planul de tratament.
 • → Pacientul capata incredere in medicul stomatolog.
 • → Pacientul vede direct pe ecran imagini din cavitarea orala, atat inainte de tratament, cat si dupa, putand sa se bucure de rezultatul final. 

Programeaza-te ACUM in clinicile stomatologice Life Dental Spa si beneficiaza de tratamente ultramoderne realizate cu ajutorul laserului stomatologic de catre specialistii nostri #LifeDentisti!

Intra in Legatura cu noi

Telefon
0318 282 274
Email
office@lifedentalspa.ro

Programeaza-te!

Programeaza o vizita la Life Dental Spa, completeaza formularul de mai jos si vom reveni pentru a stabili o programare.

  Nume

  Prenume

  Adresa de E-Mail

  Numar Telefon

  Selecteaza orasul Oras

  Tratament solicitat

  Excelenta in Stomatologie Laser

  Albire Dentara Laser

  Laser Dentar

  Una dintre cele mai inovatoare metode in stomatologie pe care clinica LIFE DENTAL SPA o practica este LASER-ul DENTAR.

  Oferta detartraj

  Profilaxie

  Profilaxia orală cuprinde toate mijloacele și tehnicile utilizate pentru a preveni îmbolnăvirea oro-dentară.

  Radiografie dentara

  Radiografie Dentara

  Radiografia dentara este o imagine bidimensionala ce ofera medicului specialist in stomatologie multiple detalii despre dinti si despre oasele maxilare.

  Dr Cristina Obreja

  Dr. Cristina Obreja

  Specialist Laser Dentar
  Dr Felicia Paduraru

  Dr. Felicia Paduraru

  Specialist Implantologie Orala
  Dr Cazimir Vlasie

  Dr. Cazimir Vlasie

  Specialist Protetica

  Partenerii Nostri

  Logo Aeroporturi Bucuresti
  Logo Stefanini
  Logo GarantiBank
  Logo Banca Transilvania
  Dr Cristina Obreja

  Programeaza-te acum!

   Nume

   Prenume

   Adresa de E-Mail

   Numar Telefon

   Selecteaza orasul Oras

   Tratament solicitat

   Dr Cristina Obreja
   Suna
   Programeaza-te