Chirurgie dentara

Chirurgia dentara este vazuta ca o latura invaziva si dureroasa a stomatologiei clasice, provocandu-le pacientilor o teama profunda de interventiile de acest fel. Stomatologia moderna a adus un suflu nou asupra acestui domeniu, facand ca extractiile, chistectomiile sau alte manopere sa fie mai usor de realizat.

Life Dental Spa este una dintre primele clinici din Romania care aplica principiile moderne, minim invazive, ale medicinii dentare, specialistii nostri practicand chirurgia dentara cu ajutorul laserului stomatologic.

Chirurgia dentara cu laserul ofera siguranta ca manoperele invazive sa fie mult mai usor de suportat de catre pacienti, avand avantajul major de a fi bactericid. Astfel, utilizarea laserului dentar face ca riscul dezvoltarii unor infectii in urma procedurilor chirugicale sa scada considerabil, asigurand protectia pacientilor in acest sens.

Ce este o extractie dentara?

Extractia dentara este o manopera stomatologica de indepartare a unui dinte de la nivelul arcadei dentare.

Fiind o tehnica invaziva, specialistii Life Dental Spa recurg la extractia dintelui doar in cazul in care nu se mai poate realiza un tratament conservator care sa salveze dintele afectat. Pe scurt, cazurile in care se recurge la extractie dentara sunt:

 • distrugeri extinse de la nivelul coroanei la radacina, la nivelul subgingival, ce fac ca dintele sa nu mai poata fi tratat protetic
 • dinti afectat la nivel radicular de complicatii ale parodontitei apicale cronice (granuloame periapicale) unde tratamentul endodontic nu mai poate salva dintele
 • dinti ce afecteaza sinusurile, ducand la intretinerea unei sinuzite maxilare de cauza dentara
 • dinti ce afecteaza sinusurile, ducand la intretinerea unei sinuzite maxilare de cauza dentara

Parodontoza apare pe fondul unei retractii gingivale, scazand stabilitatea dintelui in alveola. Pe langa cariile de colet ce pot aparea pe fondul descoperirii radacinii, este profund afectata si functia masticatorie, producand disconfort pacientului.

De asemenea, exista posibilitatea ca in urma pierderii dintilor, fie din cauza parodontozei sau a extractiilor multiple sa se produca modificari osoase la nivelul crestei dentare. Practic, in cazul in care pacientul a pierdut toti dintii de pe arcada, pentru a realiza o proteza totala este necesara regularizarea crestei alveolare, pentru ca proteza sa se fixeze perfect in cavitatea bucala. Aceasta manopera chirurgicala implica o incizie la nivel gingival si frezarea crestei osoase, urmata de suturarea gingiei.

Extractia dentara si regularizarea crestei alveolare pot fi o proceduri dureroase si traumatizante pentru pacienti, insa specialistii Life Dental Spa au solutia perfecta ca acest lucru sa dispara.

Chirurgia dentara realizata cu laserul asigura o vindecare rapida si fara complicatii, gratie proprietatilor sale de a distruge bacteriile si de a stimula imunitatea la acest nivel.

Ce este odontectomia?

Odontectomia este un tip de extractie dentara realizata atunci cand un dinte este inclus in osul alveolar, si se refera in special la maselele de minte.

Practic, dintele nu a erupt pe arcada, dar este necesar sa fie extras din cauza problemelor pe care le creeaza, precum:

 • pozitia nefireasca in care acestia se afla (pot fi oblici sau orizontalizati), aceasta facand imposibila eruptia, mai ales daca spatiul de pe arcada aferent dintelui respectiv nu mai exista sau este prea mic;
 • dintele inclus, prin pozitia sa, impiedica eruptia dintilor vecini;
 • daca pacientul urmeaza un tratament ortodontic si poarta aparat dentar, procesul de aliniere a dintilor poate fi perturbat de un dinte inclus.

Deseori se recurge la odontectomie atunci cand vorbim despre molarii de minte maxilari si mandibulari. Acestia fie nu pot erupe din cauza lipsei de spatiu, fie au o pozitie ce nu le permite eruperea normala pe arcada, riscand sa apara complicatii septice sau nervoase.

Asemeni unei extractii dentare normale, specialistii Life Dental Spa recurg la odontectomie doar in cazurile in care este absolut necesar, luand in calcul avantajele si dezavantajele acestei proceduri chirurgicale invazive. Cu toate acestea, daca odontectomia este necesara, specialistii nostri practica chirurgia dentara cu laserul pentru descoperirea intraosoasa a acestor molari de minte inclusi.

Nu doar ca sangerarea va fi diminuata si durerea va fi aproape absenta, dar va scadea riscul de contaminare, laserul avand un puternic efect sterilizant, ce va duce la micsorarea riscului de aparitie a unor complicatii.

Ce presupune chistectomia?

Chistectomia reprezinta manopera chirurgicala prin care este extirpat un chist. Chistul este o cavitate dezvoltata patologic, limitata total sau partial de o membrana, avand in interior un continut fluid, bacterian.

Acestea pot fi de mai multe feluri, precum:

 • chisturi aparute in timpul dezvoltarii, de cauza dentara sau nu;
 • chisturi de natura inflamatorie, precum chistul periapical, dezvoltat la radacina unui dinte afectat.

Chistul aparut la nivelul radacinii dintelui este frecvent intalnit in cabinetul stomatologic. Acesta apare in urma dezvoltarii unei carii dentare care a ajuns la nerv, bacteriile ducand la necrozarea sa (moartea nervului). Infectia produsa se intinde pana la varful radacinii, unde incepe sa se formeze, initial, un proces acut, ce poate evolua spre unul cronic, de tipul chistului.

Specialistii Life Dental Spa recurg la chistectomie numai in cazul in care dintele nu mai poate fi tratat endodontic pe canal, fiind necesara o manopera invaziva pentru a trata afectiunea. Chistectomia implica o incizie la nivelul gingiei, pentru a putea extirpa continutul chistului si membrana sa, in scopul tratarii infectiei dentare.

Metoda moderna ce foloseste laserul dentar elimina aproape complet necesitatea extirparii chirurgicale ale granuloamelor si chisturilor, deoarece se obtin rezultate excelente doar prin tratamente de canal asistate laser. Practic, raza laser sterilizeaza canalul radicular si elimina bacteriile si infectia din zona, pentru ca apoi osul sa se remineralizeze intr-un interval de cateva luni. Fantastic, nu?

Cum se realizeaza operatia de sinus lifting?

Sinusul maxilar este o cavitate situata in osul maxilar plina de aer, peretii sai fiind destul de apropiati cu radacinile dintilor laterali superiori (premolari, molari). In cazul in care pacientul prezinta edentatii la acest nivel, peretele inferior al sinusului incepe sa se extinda, urmand conturul spatiului in care a fost dintele. Practic, daca pacientul a suferit extractia unui molar, exista sanse ca la acel nivel sa se ,,prabuseasca” peretele sinusului.

De ce este periculos acest lucru? Raspunsul este simplu: in cazul in care pacientul decide, la un moment dat, sa recurga la un implant dentar in locul dintelui extras, peretele sinusal coborat va reprezenta o problema. Implantul dentar este inserat in os, fiind esential ca acesta sa nu interfereze cu sinusul maxilar pentru a nu aparea complicatii majore. In cazul unui perete sinusal prabusit, cand osul nu este suficient pentru a sustine implantul, se poate recurge la operatia de augumentare osoasa si de sinus lifting.

Sinus liftingul este o manopera chirurgicala in cadrul careia se face aditie osoasa pe sub membrana sinusala, fara ca aceasta sa fie perforata, reducandu-se astfel volumul sinusului coborat la nivelul edentatiei. In acest fel, se asigura cantitatea de os necesara pentru a suporta implantul dentar, pentru ca acesta sa aiba stabilitate.

Sunt doua moduri prin care se poate face operatia de sinus lifting:

Sinus lifting extern, cu fereastra laterala

Se recurge atunci cand este necesara o aditie de os in cantitate mare, procedura fiind frecvent utilizata si constand in incizia gingiei si crearea unei ferestre la nivelul osului, pana la membrana sinusala.

Aceasta va fi cu grija ridicata, urmand ca materialul osos sa fie introdus dedesubt, urmand ca fereastra si gingia sa fie atent inchise. Dupa aproximativ 7-9 luni, se poate evalua reusita operatiei si se poate introduce implantul dentar.

Sinus lifting intern, cu orificiu la nivelul crestei

Se realizeaza pentru aditiile osoase mici: aceasta presupune crearea unui orificiu in os, pana la nivelul sinusului dar fara perforarea membranei, ce va fi ridicata usor, adaugandu-se material osos sub aceasta.

Ulterior, se va inchide orificiul si se va sutura gingia, urmand ca in 7-9 luni sa se poata insera implantul pentru a avea rezultate excelente

Un aspect esential este acela ca orice manopera ce implica sinusurile maxilare vor fi efectuate in urma unor investigatii radiografice 2D, precum si a unui computer tomograf 3D, pentru a evalua corect dimensiunile sinusului si ale peretilor sai.

Implantologia asistata laser – exponentul chirurgiei dentare moderne

Chirurgia dentara a oferit posibilitatea inlocuirii unui dinte pierdut de pe arcada dentara fara a afecta dintii laterali, cu ajutorul implantului dentar. Pentru a nu mai acoperi protetic cu punti dentare spatiile goale de pe arcada, ce implica slefuirea invaziva a dintilor stalpi limitanti, specialistii Life Dental Spa ofera posibilitatea insertiei implanturilor dentare asistate laser. Acesta este practic o radacina artificiala ce se insera la nivelul dintelui lipsa, fiind necesara o cantitate suficienta de os care sa asigure stabilitate. Ulterior, dupa ce implantul a fost integrat si acceptat de organism, acestuia i se poate adauga un bont peste care sa vina o coronita dentara, restaurand in totalitate edentatia.

Implantologia asigura restaurarea morfologiei cu ajutorul unui singur implant, daca lipseste un singur dinte, sau a puntilor pe implanturi, in cazul in care lipsesc mai multi dinti.

Chirurgia dentara laser si stomatologia holistica

Life Dental Spa urmeaza principiile stomatologiei holistice, specialistii nostri fiind adeptii tratamentelor minim invazive si cat mai usor de urmat de catre pacienti. Este foarte important pentru noi sa existe o armonie intre factorii fizici si cei psihologici, si de aceea oferim foarte mare atentie asupra informarii pacientilor nostri cu privire la toate procedurile necesare.

Pacientii nostri cunosc dinainte tot ce urmeaza, creandu-se astfel o buna colaborare medic-pacient, ceea ce va duce la un mediu mai placut si mai confortabil din punct de vedere psihologic.

De asemenea, atunci cand primim un pacient in tratament, evaluam cu atentie starea sa generala de sanatate, deoarece aceasta are o importanta covarsitoare in reusita tratamentului chirurgical stomatologic. Daca exista dezechilibre, afectiuni decompensate, este absolut necesar ca acestea sa fie rezolvate inainte de interventia chirurgicala dentara.

Laserul stomatologic a revolutionat stomatologia clasica gratie multiplelor sale avantaje minim-invazive, aducand beneficii imediate, vizibile inca de la prima sedinta, precum:

 • lipsa durerii, pacientii nu mai au nevoie de anestezie decat in cazuri de chirurgie complexa
 • efectul sau antibacterian, sterilizant, care face ca fiecare manopera sa aiba risc scazut de infectie
 • proprietatile sale de biostimulare, tesuturile fiind stimulate sa se regenereze
 • scaderea edemului si durerii postoperator
 • sangerare scazuta

Astfel, chirurgia dentara cu laserul realizata de catre LifeDentistii nostri a devenit mai putin infricosatoare pentru pacienti, gratie atat specialistilor care sunt foarte bine pregatiti in domeniu, cat si laserului in sine, utilizat corect si eficient pentru ca manoperele sa fie mult mai usor de urmat de catre pacienti.

De ce sa alegi chirurgia dentara laser in clinica Life Dental Spa?

Life Dental Spa dispune de cei mai bine pregatiti medici, acestia urmand o continua perfectionare in strainatate, asigurand efectuarea tratamentelor stomatologice la un nivel cat mai inalt de calitate.

Pacientii uita de durere si de stresul vizitei la stomatolog, caci totul se desfasoara intr-o atmosfera prietenoasa si calda, ce ofera un confort psihic.

De ce sa alegi chirurgia dentara laser in clinica Life Dental Spa?

Intra in Legatura cu noi

Telefon
0318 282 274
Email
office@lifedentalspa.ro

Programeaza-te!

Programeaza o vizita la Life Dental Spa, completeaza formularul de mai jos si vom reveni pentru a stabili o programare.

  Nume

  Prenume

  Adresa de E-Mail

  Numar Telefon

  Selecteaza orasul Oras

  Tratament solicitat

  Excelenta in Stomatologie Laser

  Laser Dentar

  Laser dentar

  Tehnologie de ultima generatie folosita in diverse proceduri stomatologice

  Implant Dentar Laser

  Implanturi dentare laser

  Implant dentar rapid si eficient asistat laser

  Stomatologie Holistica

  Stomatologie holistica

  Tehnici conservative si minim invazive utilizate in stomatologie

  Testimoniale

  Testimonial Catalin Maruta
  Catalin Maruta

  Am fost prima dată cu David, a doua oară cu Eva, iar a treia oară am venit aici, la prietenii noștri, cu Mateo (nepotul meu), pentru că a trebuit să își sigileze măselele și să aibă o dantură perfectă. Iar Ana a fost de nota 10! Așa că…David a fost, Eva a fost, Mateo a fost, dar mai avem treabă! Multumim mult de tot!

  Tavi Clonda Testimonial
  Tavi Clonda

  Salutare! Sunt Tavi Clonda si vreau sa spun ca sunt foarte bucuros ca am descoperit Life Dental Spa.
  Pentru ca de cand am venit la Life Dental Spa am uitat ce inseamna durere la dentist.
  Mi-am invins teama care m-a tinut cam 3 ani, de cand am fetitele, sa vin la dentist.
  Am scapat de acele care faceau anestezie, ceea ce este un lucru minunat si orice manopera, orice lucrare se face cu laserul. De la tratarea cariilor pana la albirea laser.
  Diferenta de bani este foarte mica, eu va recomand Life Dental Spa, uitati de frica la dentist, aveti grija de dintii dumneavostra si fiti sanatosi si la minte si la corp Life Dental Spa!

  Gabriela Cristea Testimonial
  Gabriela Cristea

  Dupa o perioada lunga, m-am hotarat sa vin la dentist si bine am facut, pentru ca in ciuda faptului ca aparent nu aveam nici o problema, pentru ca din pacate probleme, atunci cand vine vorba de dantura, pot aparea fara simptome.
  Lucru care s-a intamplat si la mine si sunt foarte fericita ca am ales Life dental Spa, pentru ca aici lucrurile se intampla fara durere, fara frica si e foarte relaxat.
  Toti oamenii sunt extrem de relaxati, pentru ca dispun de aparatura foarte buna care ii face pe medici sa transmita.

  Dr Cristina Obreja

  Dr. Cristina Obreja

  Specialist Laser Dentar

  Dr. Cristina Obreja este medic dentist cu experienta de peste 14 ani, fondator al clinicii LIFE DENTAL SPA- primul dental spa din Romania si clinica dentara laser.

  Dr Felicia Paduraru

  Dr. Felicia Paduraru

  Specialist Implantologie Orala

  Va așteaptă in cadrul clinicii noastre pentru rezolvarea oricăror probleme chirurgicale, de la extracția molarilor de minte și pana la intervenții complexe de chirurgie asistata laser și implanturi dentare.

  Dr Cazimir Vlasie

  Dr. Cazimir Vlasie

  Specialist Protetica

  Appropriately empower dynamic leadership skills after business portals. Globally myocardinate interactive supply chains with quality.

  Partenerii Nostri

  Logo Aeroporturi Bucuresti
  Logo Stefanini
  Logo GarantiBank
  Logo Banca Transilvania
  Dr Cristina Obreja

  Programeaza-te acum!

   Nume

   Prenume

   Adresa de E-Mail

   Numar Telefon

   Selecteaza orasul Oras

   Tratament solicitat

   Dr Cristina Obreja
   Suna
   Programeaza-te