Terapia laser este folosita pentru reducerea durerii si a edemului postoperator, precum si pentru a grabi vindecarea. Prin biostimularea cu laser, creste rata de integrare a implantului in os si acceptarea lui de catre organism. Cu cat legaturile dintre implant si osul care il sustine sunt mai bine reprezentate si mai puternice, cu atat stabilitatea implantului este mai buna si rata de succes este mai mare pe termen lung. De asemenea, etapa protetica, adica atasarea coroanei la implant, se poate realiza mai rapid, daca stabilitatea implantului este optima.
Un avantaj la fel de mare il reprezinta faptul ca procedura descoperirii implanturilor pentru a primi coroanele protetice (care se intampla de obicei la cateva luni de la inserare) nu necesita incizie cu bisturiul si fire de sutura, deoarece laserul poate fi folosit pentru vaporizarea gingiei de deasupra implanturilor.
LLLT ajuta la grabirea vindecarii, reducerea edemului postoperator, eliminarea durerii dupa extractie.
LLLT reduce durerea care apare in caz de afte bucale, grabeste vindecarea lor si impiedica reaparitia lor in acelasi loc.
Herpesul labial beneficiaza de tratament laser in special in stadiile de inceput ale leziunii, cand reduce durerea, iar veziculele se vindeca in cateva zile.
Se cunoaste faptul ca dupa sedintele de activare ale aparatului dentar, pot aparea dureri si sensibilitate dentara. Pacientii Life Dental Spa beneficiaza insa de tratamentul laser pentru terapia durerii, care diminueaza disconfortul.
Uneori, dupa tratamentul de canal pacientul poate resimti o sensibilitate la nivel local. Pentru diminuarea acesteia se aplica biostimulare laser la nivelul radacinii dentare.
Terapia laser este excelenta pentru regenerare gingivala dupa tratamentele de gingivita si parodontoza. Accelereaza procesul de revascularizare a gingiilor si parodontiului, important in recuperarea dupa tratament. De asemenea, favorizeaza procesul de crestere si proliferare a celulelor gingivale si scade inflamatia locala, pentru gingii sanatoase si bine hranite!
Efectul pozitiv al LLLT in parodontologie se datoreaza actiunii biostimulante a razei laser, ce produce:
Mucozita orala este o inflamatie specifica pacientilor suferinzi de cancer care primesc tratament anticanceros chimioterapic sau radioterapic. Folosirea laserului s-a dovedit a fi eficienta atat pentru tratamentul cat si pentru prevenirea acestui tip de inflamatie.
Este dovedit ca laserul poate diminua durerile aparute in nevralgia de trigemen, o afectiune cu dureri acute, uneori insuportabile, asemanatoare unui curent electric, care apar si dispar brusc. Aceasta durere, resimtita ca o smulgere a tesuturilor regiunii interesate, poate aparea spontan, sau in urma contactului cu apa rece, masticatie, fonatie, etc.
Laserul poate calma durerile si le poate scadea intensitatea si durata.
Uneori, dupa o interventie chirurgicala mai ampla (in special extractia molarilor de minte), ramurile nervoase din apropiere pot fi afectate si pacientul poate avea senzatia de amorteala, intepaturi in zona respectiva. Uneori, astfel de simptome pot aparea si in urma unei anestezii locale, iar pacientul poate avea senzatia ca anestezia nu trece.
De obicei, aceste senzatii sunt tranzitorii si trec de la sine dupa o perioada scurta de timp. Daca insa persista, biostimularea laser este o procedura excelenta pentru remiterea acestora.
Radiatia laser aplicata pe traiectul nervului respectiv ajuta la regenerarea filetelor acestuia, cu diminuarea paresteziei sau disparitia completa a acesteia.
Multi pacienti sufera de hipersensibilitate dentara, cu senzatii neplacute de durere ce apar la contactul cu stimuli reci sau fierbinti, etc. De obicei, aceasta hipersensibilitate se manifesta la pacientii cu retractii gingivale mari, care expun radacinile sensibile ale dintilor la factorii externi.
Prin expunerea la radiatia laser, este stimulata productia interna de dentina de reparatie, ceea ce face mai putin permeabila structura dintelui pentru stimulii externi. In acest fel, sensibilitatea este mult redusa sau chiar anihilata complet.
Prin terapia cu laser, durerile de la nivelul articulatiei temporo-mandibulare, precum si artrozele sau trismusul (limitarea deschiderii gurii), pot fi mult reduse sau chiar eliminate. In principiu, va creste mobilitatea articulatiei si va fi indepartat disconfortul la inchiderea si deschiderea gurii.
Primele aplicatii ale LLLT in medicina au avut loc in anii 1970-1980. De atunci exista numeroase studii clinice si in vitro care confirma efectele sale terapeutice, inclusiv in stomatologie. LLLT este recomandata in multiple circumstante, precum stimularea vindecarii si terapia durerii.
Clinica Life Dental Spa, specializata in tratamente cu laser pentru o gama larga de afectiuni dentare, ofera servicii de inalta calitate folosind ultratehnologia viitorului: laserul dentar.
Programeaza o vizita la Life Dental Spa, completeaza formularul de mai jos si vom reveni pentru a stabili o programare.