Biostimulare Dentara Laser

Ce este procedura de biostimulare dentara laser?

Exista numeroase studii care demonstreaza efectul terapeutic al folosirii laserelor in stomatologie, sub forma laserelor “calde” sau “reci”. Spre deosebire de laserele “calde”, care in mod uzual sunt folosite pentru ablatie, taiere de tesut si coagulare, laserele “reci” sunt puternic terapeutice, si sunt utilizate pentru biostimulare sau low-level laser therapy (LLLT).

Biostimularea laser presupune expunerea celulelor si tesuturilor la nivele de intensitate scazuta de lumina laser, ceea ce produce un raspuns biologic. In principiu, la nivel de celula, metabolismul creste prin stimularea productiei de ATP (combustibilul celular) si intensificarea respiratiei celulare. Prin accelerarea metabolismului este normalizata functia celulara si favorizata vindecarea tisulara.

Prin biostimulare laser este de asemenea favorizata sinteza de colagen, redus edemul (postoperator) prin intensificarea drenajului limfatic si crescuta productia locala de endorfine. Efectul antiinflamator apare datorita scaderii sintezei de histamina.

Practic, principiul de baza al biostimularii sau LLLT este biomodularea ce consta in faptul ca raza laser influenteaza lantul respirator mitocondrial din celula sau canalele de calciu membranare. Aceasta actiune determina crestere celulara si proliferare.

Datorita acestei proprietati de biomodulare, LLLT sau procedura de biostimulare are multiple aplicatii in stomatologie, de la terapia durerii pana la vindecarea rapida dupa implanturi sau extractii dentare.

Clinica Life Dental Spa trateaza cu eficienta pacientii care sufera de parodontoza, print-o metoda pe placul acestora non-invaziva. Solutia pentru afectiunile tesuturilor moi, recomandata de clinica Life Dental Spa pacientilor pentru tratamente eficiente, fara durere si non invazive este LASER-ul DENTAR. Acum pacientii au posibilitatea sa trateze problemele legate de afectiunile dentare direct in cabinetul stomatologic din Bucuresti, fara sangerari, durere, disconfort sau alte efecte neplacute realizate de bisturiu.

In cadrul clinicii Life Dental Spa, terapia laser are drept scop tratarea pacientilor efectiv, cu rezultate sigure si pe termen lung. In urma terapiei cu laser, pacientii nostri sunt mai fericiti si multumiti pe deplin. Tratamentele cu LASER-ul dentar le asigura pacientilor confort in timpul procedurilor, deoarece spre deosebire de freza, nu atinge dintele si nu provoaca complicatii asupra nervului. Nu necesita anestezie, iar durerea este inexistenta pentru ca aparatul se va regla in functie de sensibilitatea pacientului.

LASER-ul dentar este recomandat in utilizarea tratamentelor dentare atat la copii, cat si la femeile insarcinate, incat acesta nu are efecte negative asupra sanatatii si nu afecteaza sarcina, deoarece nu provoaca durere in timp si dupa procedura.

Cand este indicata procedura de biostimulare laser?

 • Dupa inserarea implanturilor dentare
 • Tratamentul aftelor bucale
 • Tratamentul herpesului labial
 • Dupa extractii dentare
 • In endodontie
 • In parodontologie
 • In ortodontie
 • Sinuzita
 • Mucozita orala
 • Parestezii
 • Afectiuni ale articulatiei temporomandibulare
 • Hipersensibilitate dentinara
 • Nevralgia trigeminala

Biostimulare dupa inserarea implantului dentar:

Terapia laser este folosita pentru reducerea durerii si a edemului postoperator, precum si pentru a grabi vindecarea. Prin biostimularea cu laser, creste rata de integrare a implantului in os si acceptarea lui de catre organism. Cu cat legaturile dintre implant si osul care il sustine sunt mai bine reprezentate si mai puternice, cu atat stabilitatea implantului este mai buna si rata de succes este mai mare pe termen lung. De asemenea, etapa protetica, adica atasarea coroanei la implant, se poate realiza mai rapid, daca stabilitatea implantului este optima.

Un avantaj la fel de mare il reprezinta faptul ca procedura descoperirii implanturilor pentru a primi coroanele protetice (care se intampla de obicei la cateva luni de la inserare) nu necesita incizie cu bisturiul si fire de sutura, deoarece laserul poate fi folosit pentru vaporizarea gingiei de deasupra implanturilor.

Cum actioneaza raza laser dupa insertia unui implant dentar?

 • prin terapie cu laser este stimulata osteointegrarea implantului prin cresterea numarului de osteoblaste
 • are efect analgezic asupra nervilor si scade incidenta si durata paresteziilor (amortelilor) in zona operatorie
 • creste drenajul limfatic si scade edemul postoperator
 • creste vascularizatia locala si intensifica oxigenarea tesuturilor, ajutand la eliminarea toxinelor in zona operata
 • stimuleaza vindecarea gingiei prin crestere celulara
 • ajuta la detensionarea articulatiei temporo-mandibulare, in special dupa interventii chirurgicale de durata care au suprasolicitat-o, ori in caz de laxitate ligamentara mare sau artrite preexistente

Biostimulare cu laser dupa extractii dentare

LLLT ajuta la grabirea vindecarii, reducerea edemului postoperator, eliminarea durerii dupa extractie.

Biostimulare pentru afte bucale

LLLT reduce durerea care apare in caz de afte bucale, grabeste vindecarea lor si impiedica reaparitia lor in acelasi loc.

Biostimulare pentru herpes labial

Herpesul labial beneficiaza de tratament laser in special in stadiile de inceput ale leziunii, cand reduce durerea, iar veziculele se vindeca in cateva zile.

Biostimulare la activarea aparatului dentar

Se cunoaste faptul ca dupa sedintele de activare ale aparatului dentar, pot aparea dureri si sensibilitate dentara. Pacientii Life Dental Spa beneficiaza insa de tratamentul laser pentru terapia durerii, care diminueaza disconfortul.

Biostimulare dupa tratamentul de canal

Uneori, dupa tratamentul de canal pacientul poate resimti o sensibilitate la nivel local. Pentru diminuarea acesteia se aplica biostimulare laser la nivelul radacinii dentare.

Biostimulare pentru gingii

Terapia laser este excelenta pentru regenerare gingivala dupa tratamentele de gingivita si parodontoza. Accelereaza procesul de revascularizare a gingiilor si parodontiului, important in recuperarea dupa tratament. De asemenea, favorizeaza procesul de crestere si proliferare a celulelor gingivale si scade inflamatia locala, pentru gingii sanatoase si bine hranite!

Efectul pozitiv al LLLT in parodontologie se datoreaza actiunii biostimulante a razei laser, ce produce:

 • cresterea productiei de colagen
 • cresterea activitatii enzimatice
 • cresterea micro-circulatiei locale
 • cresterea drenajului limfatic local
 • efect antiinflamator
 • reducerea durerii
 • scaderea hipoxiei locale

Biostimulare in mucozita orala

Mucozita orala este o inflamatie specifica pacientilor suferinzi de cancer care primesc tratament anticanceros chimioterapic sau radioterapic. Folosirea laserului s-a dovedit a fi eficienta atat pentru tratamentul cat si pentru prevenirea acestui tip de inflamatie.

Biostimulare in nevralgia de trigemen

Este dovedit ca laserul poate diminua durerile aparute in nevralgia de trigemen, o afectiune cu dureri acute, uneori insuportabile, asemanatoare unui curent electric, care apar si dispar brusc. Aceasta durere, resimtita ca o smulgere a tesuturilor regiunii interesate, poate aparea spontan, sau in urma contactului cu apa rece, masticatie, fonatie, etc.

Laserul poate calma durerile si le poate scadea intensitatea si durata.

Biostimulare in caz de parestezii

Uneori, dupa o interventie chirurgicala mai ampla (in special extractia molarilor de minte), ramurile nervoase din apropiere pot fi afectate si pacientul poate avea senzatia de amorteala, intepaturi in zona respectiva. Uneori, astfel de simptome pot aparea si in urma unei anestezii locale, iar pacientul poate avea senzatia ca anestezia nu trece.

De obicei, aceste senzatii sunt tranzitorii si trec de la sine dupa o perioada scurta de timp. Daca insa persista, biostimularea laser este o procedura excelenta pentru remiterea acestora.

Radiatia laser aplicata pe traiectul nervului respectiv ajuta la regenerarea filetelor acestuia, cu diminuarea paresteziei sau disparitia completa a acesteia.

Biostimulare pentru hipersensibilitate dentara

Multi pacienti sufera de hipersensibilitate dentara, cu senzatii neplacute de durere ce apar la contactul cu stimuli reci sau fierbinti, etc. De obicei, aceasta hipersensibilitate se manifesta la pacientii cu retractii gingivale mari, care expun radacinile sensibile ale dintilor la factorii externi.

Prin expunerea la radiatia laser, este stimulata productia interna de dentina de reparatie, ceea ce face mai putin permeabila structura dintelui pentru stimulii externi. In acest fel, sensibilitatea este mult redusa sau chiar anihilata complet.

Biostimulare pentru articulatia temporo-mandibulara

Prin terapia cu laser, durerile de la nivelul articulatiei temporo-mandibulare, precum si artrozele sau trismusul (limitarea deschiderii gurii), pot fi mult reduse sau chiar eliminate. In principiu, va creste mobilitatea articulatiei si va fi indepartat disconfortul la inchiderea si deschiderea gurii.

Primele aplicatii ale LLLT in medicina au avut loc in anii 1970-1980. De atunci exista numeroase studii clinice si in vitro care confirma efectele sale terapeutice, inclusiv in stomatologie. LLLT este recomandata in multiple circumstante, precum stimularea vindecarii si terapia durerii.

Clinica Life Dental Spa, specializata in tratamente cu laser pentru o gama larga de afectiuni dentare, ofera servicii de inalta calitate folosind ultratehnologia viitorului: laserul dentar.

Programeaza ACUM o consultatie in cadrul clinicii noastre

Intra in Legatura cu noi

Telefon
0318 282 274
Email
office@lifedentalspa.ro

Programeaza-te!

Programeaza o vizita la Life Dental Spa, completeaza formularul de mai jos si vom reveni pentru a stabili o programare.

  Nume

  Prenume

  Adresa de E-Mail

  Numar Telefon

  Selecteaza orasul Oras

  Tratament solicitat

  Excelenta in
  Stomatologie Laser

  All on 4 Nobel Biocare

  Nobel Biocare All-On-4

  Gratie sistemului Nobel All-on-4 (sau All-on-6), pacientii pot beneficia de o restaurare completa a arcadei cu ajutorul implanturilor dentare!

  Fast And Fixed Sky

  Fast & Fixed Bredent

  Este un sistem inovator care permite pacientilor care si-au pierdut complet dintii sa zambeasca din nou, cu ajutorul unor lucrari fixe, in doar o zi!

  Blue Sky Bredent

  Blue Sky Bredent

  Din titan, implantul dentar Bredent Blue Sky este conceput sa poata fi inserat izocrestal, si la nivelul crestelor alveolare augumentate.

  Dr. Cristina Obreja

  Specialist Laser Dentar

  Dr. Cristina Obreja este medic dentist cu experienta de peste 14 ani, fondator al clinicii LIFE DENTAL SPA- primul dental spa din Romania si clinica dentara laser.

  Dr. Felicia Paduraru

  Specialist Implantologie Orala

  Va așteaptă in cadrul clinicii noastre pentru rezolvarea oricăror probleme chirurgicale, de la extracția molarilor de minte și pana la intervenții complexe de chirurgie asistata laser și implanturi dentare.

  Dr. Cazimir Vlasie

  Specialist Implantologie si Protetica

  Appropriately empower dynamic leadership skills after business portals. Globally myocardinate interactive supply chains with quality.

  Partenerii Nostri

  Logo Aeroporturi Bucuresti
  Logo Stefanini
  Logo GarantiBank
  Logo Banca Transilvania
  Dr Cristina Obreja

  Programeaza-te acum!

   Nume

   Prenume

   Adresa de E-Mail

   Numar Telefon

   Selecteaza orasul Oras

   Tratament solicitat

   Dr Cristina Obreja
   Suna
   Programeaza-te