Tratament de canal

Tratamentul de canal devine necesar atunci cand caria dentara a avansat foarte mult si a afectat nervul dintelui. De multe ori, durerile care apar atunci cand nervul dentar sufera sunt extrem de acute si greu de suportat, iar de la un anumit nivel, nu mai raspund la niciun fel de medicatie antialgica. Din acest motiv, se impune o interventie de tratament de canal, cu <scoaterea nervului> (devitalizare), curatarea canalului si decontaminarea lui cu laser, urmate de o obturatie de canal cu gutaperca. 

tratament de canal

Cand se recomandă un tratament endodontic?

In unele cazuri, nervul dentar se mortifica fara simptomatologie si acest lucru poate fi diagnosticat de catre medicul stomatolog, dupa examenul clinic si radiologic. Alteori, pe radiografie pot fi identificate formatiuni chistice, granuloame, atasate radacinii, care pot fi abordate tot prin retratament de canal.

TRATAMENT DE CANAL LA MICROSCOP

De ce se foloseste microscopul in tratamentul de canal?

Microscopul este un instrument modern si extrem de util medicului specialist endodont, deoarece permite o vizibilitate mult mai buna a zonei de lucru, identificarea tuturor canalelor radiculare si prelucrarea corespunzatoare a acestora.

tratament de canal la microscop

Este eficienta folosirea microscopului?

Magnificatia ofera detalii despre anatomia dintelui si ajuta la realizarea unui tratament endodontic corect, sub inspectie vizuala, ceea ce este mult mai dificil de obtinut printr-un tratament clasic, bazat mai mult pe simtul tactil al medicului decat pe vizibilitate. De asemenea, sub microscop pot fi identificate eventuale fracturi, fisuri ale radacinii dintelui, corpi straini, instrumente fracturate pe canal, etc.

Endodontie

De ce se foloseste laserul dentar in tratamentul de canal la microscop?

Laserul dentar este un adjuvant excelent in tratamentele de canal, atat in cazul devitalizarilor, cat si in cazul retratamentelor (refacerea unor tratamente mai vechi de canal, necorespunzatoare). Raza laser decontamineaza canalele radiculare prin efectul bactericid, eliminand microorganismele patogene care, daca nu sunt inlaturate, pot determina infectii locale ulterioare (granuloame, chisturi, abcese, etc.). Din acest motiv, clinicile Life Dental Spa au introdus in protocolul de tratament de canal folosirea obligatorie a laserului dentar si a microscopului, pentru un serviciu de inalta calitate, ce garanteaza rezultate excelente pe termen lung.

blank

TRATAMENT DE CANAL LA MICROSCOP CU LASER

Clinica Life Dental Spa primește pacienți atât din București, cât și din alte orașe ale României ori din afara țării. Niciun drum nu este prea lung, comparativ cu redarea bucuriei de a zâmbi într-un timp record!

Life Dental Spa vă garantează calitatea procedurii și vă asigură asistență medicală pe termen lung, pentru a întreține rezultatele obținute.

Ai nevoie de un tratament de canal?

De Acord Termeni si Conditii