Tratament de canal

Un tratament de canal devine necesar atunci cand caria dentara a avansat foarte mult si a afectat nervul dintelui. De multe ori, durerile care apar atunci cand nervul dentar sufera, sunt extrem de acute si greu de suportat, iar de la un anumit nivel, nu mai raspund la niciun fel de medicatie antialgica. Din acest motiv, se impune o interventie de tratament de canal, cu “scoaterea nervului” (devitalizare), curatarea canalului si decontaminarea lui cu laser, urmate de o obturatie de canal cu gutaperca. 

tratament de canal la microscop

Cand este recomandat?

In unele cazuri, apare necesitatea unui tratament de canal atunci cand nervul dentar se mortifica fara simptomatologie. Acest lucru poate fi diagnosticat de catre medicul stomatolog, dupa examenul clinic si radiologic. Alteori, pe radiografie pot fi identificate formatiuni chistice, granuloame, atasate radacinii, care pot fi abordate tot prin retratament endodontic.

Avantajele tratamentului de canal asistat laser in clinicile noastre

blank

Ce rol are microscopul?

Microscopul este un instrument modern si extrem de util pentru un tratament endodontic, deoarece permite o vizibilitate mult mai buna a zonei de lucru pentru medicul endodont, identificarea tuturor canalelor radiculare si prelucrarea corespunzatoare a acestora.

rolul microscopului intr-un tratament de canal

Magnificatia ofera detalii despre anatomia dintelui si ajuta la realizarea unui tratament endodontic corect, sub inspectie vizuala, ceea ce este mult mai dificil de obtinut printr-un tratament clasic, bazat mai mult pe simtul tactil al medicului decat pe vizibilitate. De asemenea, sub microscop pot fi identificate eventuale fracturi, fisuri ale radacinii dintelui, corpi straini, instrumente fracturate pe canal, etc.

Ce rol are laserul dentar intr-un tratament de canal?

Laserul dentar este un adjuvant excelent intr-un tratament de canal, atat in cazul devitalizarii, cat si in cazul retratamentului (refacerea unor tratamente mai vechi de canal, necorespunzatoare). Raza laser decontamineaza canalele radiculare prin efectul bactericid, eliminand microorganismele patogene care, daca nu sunt inlaturate, pot determina infectii locale ulterioare (granuloame, chisturi, abcese, etc.). Din acest motiv, clinicile Life Dental Spa au introdus in protocolul de tratament endodontic folosirea obligatorie a laserului dentar si a microscopului, pentru un serviciu de inalta calitate, ce garanteaza rezultate excelente pe termen lung.

blank

Pret tratament de canal la microscop

Cu totii stim ca aspectul financiar este important pentru fiecare pacient si, de aceea, clinica noastra ofera si posibilitatea platii in rate fixe fara dobanda (detalii se pot obtine la receptia clinicii).

Pretul pentru un tratament de canal il vei stabili impreuna cu medicul specialist dupa crearea planului de tratament. Planul de tratament este complet personalizat in functie de nevoile fiecarui pacient.

Daca doresti sa afli costul estimativ pentru un tratament de canal, poti consulta lista de preturi orientative de mai jos.

TRATAMENT DE CANAL LA MICROSCOP CU LASER

Clinica Life Dental Spa primeste pacienti atât din Bucuresti, cat si din alte orase ale Romaniei ori din afara tarii. Niciun drum nu este prea lung, comparativ cu redarea bucuriei de a zambi intr-un timp record!

Life Dental Spa iti garanteaza calitatea procedurii si iti asigura asistenta medicala pe termen lung, pentru a intretine rezultatele obtinute.

Ai nevoie de un tratament de canal?

De Acord Termeni si Conditii