Totul despre parodontita. Cristina-Obreja – medicul dentist care trateaza oameni, nu DOAR dinti

Data

Cuprins

Totul despre parodontita. Cristina-Obreja – medicul dentist care trateaza oameni, nu DOAR dinti

Principiile stomatologiei holistice aduc un suflu nou vechii perspective adoptate in stomatologia clasica, Life Dental Spa fiind prima clinica din Romania care respecta pilonii acestui refresh medical.

Stomatologia holistica aduce noi abordari in ceea ce priveste procedurile medicale efectuate in orice cabinet stomatologic. 

Importanta tratamentelor minim-invazive si utilizarea materialelor biocompatibile sunt la fel de importante ca si consilierea pacientilor cu privire la motivele pentru care este esential sa pastram sanatatea orala la un standard optim.

Intreaga echipa a clinicii stomatologice Life Dental Spa este inspirata si motivata sa aplice ideile stomatologiei holistice de catre medicul fondator Dr. Cristina Obreja, specialist in laserul stomatologic. Laserul stomatologic este noua inovatie in domeniul tehnologiei dentare, ce asigura tratamente foarte eficiente, precum tratamentul gingivitei sau al parodontozei. Iata doar cateva beneficii ale laserului dentar: 

efect minim-invaziv – nu afecteaza tesuturile invecinate sanatoase;

lipsa durerii – anestezia nu mai este necesara, nici in cazul tratamentelor pentru carii, nici in cel al gingivitei sau parodontozei;

efectul bactericid – bacteriile sunt complet eliminate, scazand riscul aparitiei complicatiilor, infectiilor, cariilor secundare pe sub sau pe langa plomba;

stimularea regenerarii tesuturilor- inclusiv productia de dentina de reparatie a dintelui.

 

Care sunt principalele afectiuni gingivale?

Una dintre cele mai temute afectiuni dentare este boala parodontala. Parodontita se manifesta prin aparitia anumitor grade de mobilitate la nivelul dintilor, dezvoltandu-se in timp si in lipsa unui tratament. Pe masura ce retractia gingivala datorata gingivitei ignorate se amplifica, tesutul de sustinere al dintilor devine din ce in ce mai afectat, pana la pierderea definitiva a acestora.

Gingivita defineste inflamatia gingivala manifestata pe fondul iritarii tesutului de catre depozitele de tartru, aceasta precedand aparitia parodontozei. 

Piatra dentara se acumuleaza in timp, in cazul unui igiene orale precare, acesta fiind factorul principal de aparitie al afectiunilor gingivale si nu numai. In cazul neglijarii periajului dentar, resturile alimentare vor suferi un proces de mineralizare, ce va duce la formarea de tartru dentar.

 

Gingivita nu mai este acum o problema! 

Dr. Cristina Obreja asigura recuperarea completa in urma tratamentului gingivitei cu laserul, care poate readuce aspectul estetic placut al gingiei. Totul fara pic de durere, eficient, rapid si minim-invaziv. Suna bine, nu?

Dar cel mai important beneficiu este acela ca tratamentul gingivitei previne instalarea unei boli mult mai grave, numite parodontoza.

 

Care sunt semnele ca suferi de parodontoza?

Ignorarea gingivitei duce la aparitia gradelor de mobilitate dintilor, in cavitatea orala petrecandu-se schimbari ce pot semnala aparitia parodontozei, precum:

 • Aparitia sangerarilor gingivale;
 • Aparitia durerilor gingivale;
 • Schimbarea culorii gingiei din roz-pal in rosu-violaceu;
 • Aparitia pungilor parodontale la nivelul tesutului de sustinere;
 • Sensibilitate dentara crescuta, pe fondul retractiei gingivale;
 • Aparitia mobilitatii dintilor;
 • Pierderea dintilor in ultima faza.

Care este solutia?

#LifeDentist-ii nostri pun mare pret pe consilierea pacientului, acesta fiind un ansamblu de factori fizici, psihici si emotionali, fiind esential ca tratamentele stomatologice sa fie realizate privind efectul asupra intregului organism.

O sanatate orala asigura si o sanatate generala. Stomatologia holistica sustine existenta consecintelor pe care afectiunile dentare netratate le pot aduce asupra intregului organism. 

De exemplu, bacteriile implicate in parodontoza sunt punctul de plecare al afectiunilor cardio-vasculare de tipul infarctului sau accidentului vascular cerebral, precum si al celor nervoase de tip Alzheimer. O parodontoza netratata poate avea consecinte grave!

Fondatoarea clinicii Life Dental Spa, dr. Cristina Obreja, a ales sa trateze si oamenii, nu doar dintii, fiind pasionata si de medicina alternativa, reusind cu succes, in cei peste 14 ani de cariera, se aplice principiile stomatologiei holistice in practica clinica zilnica.

In cazul pacientului care sufera de parodontoza, tratamentul stomatologic este unul conservator, care minimizeaza efectele bolii si prelungeste durata de viata a dintilor pe arcada. 

Totodata, alaturi de tratamentul cu laserul dentar minim-invaziv, pacientii pot folosi si alte remedii naturale ce atenueaza efectele bolii parodontale, precum:

 • Bicarbonat si apa oxigenata
 • vitaminele A, C, D, E, K2
 • Gel de aloe vera
 • Propolis
 • Arborele de ceai

Este deosebit de important ca orice afectiune sa fie privita in perspectiva, tratamentul putand fi abordat din multiple puncte de vedere, pentru a asigura o reusita la cel mai inalt nivel. 

Dr. Cristina Obreja sustine necesitatea informarii pacientilor cu privire la toate etapele tratamentului gingivitei cu laserul, precum si pentru cel al parodontozei, alaturi de importanta adoptarii unui stil de viata sanatos si cat mai putin nociv pentru dintii afectati.

Programeaza-te ACUM si beneficiaza de ultimele sfaturi cu privire la sanatatea ta!

Mai Multe
articole