Îngrijirea gingiilor este o parte esențială a sănătății bucale, motiv pentru care echipa Life Dental Spa recomandă o atenție deosebită în această direcție.

Trebuie luat în considerare faptul că gingia este suportul dinților, alături de oasele maxilare, iar o îmbolnăvire a acesteia poate duce la gingivită sau parodontoză, iar în final la pierderea dintilor. Dacă doriți să aveți dinți frumoși și sănătoși, trebuie să vă îngrijiți sănătatea bucală, pentru a obține o cavitate orală armonioasă, frumoasă și sănătoasă. 

 

Estetica zâmbetului include gingii sănătoase și frumoase

Pentru a crea o armonie estetică, nu doar dinții trebuie să arate impecabil, ci și gingiile. Din păcate însă, mulți pacienți se confruntă cu probleme la nivel gingival (gingii neuniforme, retracție gingivală) și au nevoie de intervenții chirurgicale pentru a corecta aspectul gingiei. Îmbunătățirea formei și volumului gingiei permite pacienților să aibă un zâmbet mai estetic. Și pentru că nu este posibil ca gingiile să se regenereze sau să se trateze de la sine, fără ajutor, modalitatea de a recâștiga sănătatea orală și de a evita complicațiile este să apelezi la ajutorul medicilor dentiști specialiști.

 

Ce cauzează retracțiile gingivale?

Există o serie de factori care pot duce la retracțiile gingivale, cum ar fi:

 

Cu toate acestea, mulți factori care favorizează retracțiile gingivale sunt direct legate de stilul de viață:

 

A avea o tehnică adecvată de periaj asigură o curățare zilnică optimă și evită anumite probleme! Însă dacă retracția gingivală deja s-a instalat, este necesară adiția de gingie pentru a acoperi din nou rădăcina sau rădăcinile afectate.

 

Ce este adiția de gingie?

Adiția de gingie este o intervenție chirurgicală care are scopul de a „acoperi” literalmente rădăcina dintelui. 

În ce constă adiția de gingie?

Adiția de gingie constă în recoltarea unei grefe de gingie (o porțiune de gingie) din cerul gurii (bolta palatină) sau din zona molarilor de minte, urmând ca această grefă să fie transferată în zona în care este nevoie, respectiv la dinți sau chiar la implanturi. 

După poziționare, grefa este fixată perfect pe niște fire de sutură resorbabile sau neresorbabile, care ajută la poziționarea fixă. 

 

Este dureroasă intervenția?

Intervenția de adiție de gingie este complet nedureroasă. În timpul recoltării și transportării gingiei nu există durere, întrucât totul se practică sub anestezie locală.

 

În cât timp se vindecă gingia?

Gingia se vindecă în aproximativ o săptămână, iar în acest timp, pacientul care a suferit intervenția trebuie să respecte regulile de igienă orală, care constau într-un periaj special, cu niște periuțe foarte moi. 

 

Ce se întâmplă apoi cu locul de unde se recoltează gingia?

Zona de unde se recoltează, adică bolta palatină sau zona molarilor de minte se vindecă complet în maximum două-trei săptămâni. De asemenea, nu rămân semne sau cicatrici post-intervenție.

 

Care este regimul post-intervenție?

Regimul post-intervenție prevede abținerea de la alimentele fierbinți sau picante. Durerea în urma intervenției chirurgicale este ținută sub control prin administrarea de analgezice/ antiinflamatoare. 

 

Cum să evitați retracția gingivală

Nu este imposibil să aveți gingii sănătoase. Pentru acest lucru, factorul decisiv în prevenirea retracției gingivale este o rutină de igienă orală adecvată și mersul la dentist în mod regulat.

Vă oferim o serie de îndrumări, astfel încât să nu vă vedeți în situația în care trebuie să faceți adiție de gingie:

 

Acum că știți totul despre adiția de gingie și că gingiile pot fi regenerate, cu rezultate pozitive, în clinica noastră, Life Dental Spa, nu mai stați pe gânduri! Amânarea acestui tip de intervenție complică diagnosticul și crește prețul intervenției, deoarece este posibilă dezvoltarea altor tipuri de afecțiuni. 

Amintiți-vă că o gingie care se retrage lasă dintele neprotejat și, în cele din urmă, ajunge să provoace căderea acestuia!

Prin urmare, dorim să vă încurajăm să abordați această problemă cât mai curând posibil, apelând la medicii noștri specialiști! Va așteptăm cu drag la Life Dental Spa!