Top 5 mituri despre implantul dentar
blank

Data

Mitul #1: Chirurgia implantului dentar este invazivă și dureroasă 

Mulți pacienți susțin că durerea este cel mai mare motiv pentru evitarea îngrijirii dentare. Din fericire, majoritatea pacienților se simt confortabil pe tot parcursul procedurii de implant dentar, datorită anesteziei.

După procedură, unii pacienți raportează senzația de disconfort minor. Cu toate acestea, această durere minoră dispare de obicei în primele câteva săptămâni. Dacă ar fi să vorbim despre cele mai simple practici de autoîngrijire, clătirile cu apă sărată, medicamentele pentru durere și antiinflamatoarele sunt adesea necesare pentru evitarea acestui disconfort.

Fiecare intervenție chirurgicală implică un anumit risc, dar operația de implant dentar are o rată generală de succes de 95% până la 98%. Cu excepția cazurilor rare, implanturile nu cad și nu se pot pierde. Puține lucruri în viață au o rată de succes atât de mare, iar majoritatea pacienților sunt încântați de noii lor dinți.

 

Mitul #2: Implanturile dentare vor face ca zâmbetul meu să pară fals 

Implanturile sunt realizate meticulos din materiale biocompatibile pentru a completa trăsăturile feței și pentru a se potrivi cu forma, nuanța și luciul oricăror dinți naturali rămași. Cu o îngrijire adecvată, implantul dentar îți poate oferi un zâmbet de lungă durată, care arată și se simte complet natural. În multe cazuri, implanturile dentare sunt nedetectabile chiar și pentru persoana care le poartă.

Unii oameni susțin că pot vedea baza metalică a implanturilor dentare lângă linia gingiilor. Aici se percepe o confuzie, aceste persoane observă probabil o coroană dentară care este realizată din porțelan și îmbinată cu baza metalică. De fapt, majoritatea implanturilor dentare nu folosesc deloc metalul. Implanturile dentare folosesc porțelan translucid care arată foarte natural.

 

Mitul #3: Implanturile dentare sunt doar pentru persoanele în vârstă 

Deși prevalența pierderii dinților crește odată cu vârsta (30% dintre adulții între 65 și 74 de ani nu au dinți naturali), se estimează că 178 de milioane de adulți americani au lipsă cel puțin un dinte, iar 40 de milioane suferă de edentație totală. Deși implanturile dentare nu sunt, în general, o opțiune pentru dezvoltarea maxilarului copiilor și adolescenților, ele pot oferi o opțiune de înlocuire a dinților de lungă durată pentru adulții de orice vârstă.

În al doilea rând, oasele maxilare sunt pe deplin dezvoltate până la vârsta de aproximativ 20 de ani. Așadar, pacienții cu vârsta de peste 20 ani sunt în mod normal apți pentru a beneficia de implanturi dentare.

 

Mitul #4: Implanturile nu durează mult 

Fals! Fiecare pacient este diferit și nu există garanții, dar implanturile pot dura o viață dacă sunt întreținute corespunzător. Aceasta implică periajul, folosirea aței dentare și consultarea unui dentist în mod regulat, la fel ca la dinții tăi naturali. 

În afară de înlocuirea dinților lipsă, intervenția chirurgicală a implantului ajută, de asemenea, la refacerea structurii osului maxilar. Acest lucru va păstra țesutul natural al dinților și va preveni deteriorarea sau resorbția osoasă care poate duce la pierderea maxilarului.

 

Mitul #5: Implanturile dentare sunt prea scumpe 

Una dintre cele mai frecvente utilizări ale implanturilor dentare este înlocuirea unui singur dinte. Costul este foarte apropiat de tratamentul alternativ al unei punți fixe care, potrivit Asociației Dentare Americane, are o durată medie de viață de 10-12 ani. Cu îngrijirea adecvată, un implant dentar ar putea dura o viață. Dacă vă lipsesc majoritatea dinților sau toți, utilizarea a 5-6 implanturi dentare poate ancora un arc complet fix al dinților de înlocuire. Este o soluție foarte confortabilă și estetică.

Mai Multe
articole