Terapii regenerative in cadrul parodontozei
blank

Data

Parodontoza este o afectiune foarte grava ce se manifesta la nivelul tesutului de sustinere al dintilor. Conform ultimelor studii de specialitate, aproximativ 8 din 10 persoane sufera de temuta boala parodontala! Procentul este unul infiorator, motiv pentru care specialistii Life Dental Spa trag un semnal de alarma! 

Parodontoza este o afectiune ireversibila care apare in timp, in lipsa vizitelor periodice la medicul stomatolog, atunci cand igiena este neglijata si cand se acumuleaza mai multi factori nocivi. De asemenea, predispozitia genetica este un element esential in diagosticarea bolii parodontale. 

Pana nu demult, stomatologia clasica trata parodontoza intr-un mod invaziv, dureros, greu de suportat de catre pacient. Riscurile de a face complicatii erau destul de crescut, iar recidiva isi facea aparita de cele mai multe ori.

Clinica stomatologica Life Dental Spa este situata in centrul Bucurestiului si dispune de o echipa de medici stomatologi specialisti pregatiti la cel mai inalt nivel profesional pentru a putea trata parodontoza conform principiilor stomatologiei moderne. 

Stomatologia moderna este viitorul medicinii dentare, motiv pentru care medicul fondator al clinicii Life Dental Spa, dr. Cristina Obreja, medic specialist in laser stomatologic, a inspirat intreaga echipa sa trateze pacientii conform stomatologiei holistice. 

De asemenea, in dental spa-ul din Bucuresti pacientii au parte de tratamentul parodontozei cu laserul dentar. Laserul stomatologic este o inovatie in ceea ce priveste procedura de tratament, oferind confort pacientului prin LIPSA DURERII si LIPSA ANESTEZIEI. 

Ce este boala parodontala? 

Parodontoza este o afectiune care se manifesta in timp, prin aparitia gradelor de mobilitate la nivelul dintilor

Practic, pe fondul acumularii de depozite masive de tartru dentar (piatra dentara) si de placa microbiana, gingia incepe sa sufere procesul de retractie gingivala. Radacinile expune la nivelul cavitatii orale si formarea pungilor parodontale duc la instabilitatea dentara. 

Netratata, parodontoza duce la pierderea dintilor, cu un puternic impact asupra starii generale de sanatate!

Initial, problemele gingivale se traduc prin aparitia gingivitei. Gingivita este inflamatia gingivala si reprezinta prima manifestare. Gingivita este foarte usor de recunoscut de catre pacienti, deoarece prezinta simptome specifice si greu de trecut cu vederea. 

Cu toate aestea, foarte multi pacienti care observa semnele suferintei gingivale trec cu vederea principalele manifestari, crezand ca totul va trece de la sine. In aceasta situatie, din pacate, creste riscul de a aparea parodontoza. 

Pacientii pot recunoaste gingivita prin urmatoarele simptome: 

 • Gingia incepe sa isi modifice aspectul natural si estetic: din roz-pal, gingia incepe sa capete o nuanta de rosu-violaceu 
  • Pacientul observa sangerari gingivale in timpul periajului dentar, iar mai tarziu, acestea pot aparea si spontan, in functie de gradul de afectare
  • Pot aparea dureri gingivale in timpul periajului 
  • Papilele gingivale se umfla si gingia incepe sa nu mai aiba un aspect placut 
 • Pe fondul depunerilor de tartru, pacientul poate simti aparitia unui miros neplacut al respiratiei (halena fetida sau halitoza) 
 • Gingia se poate retrage (fenomen numit retractie gingivala) din pricina depozitelor de tartru dentar care au un efect iritant pentru tesutul gingival 

Retractia gingivala presupune ca gingia sa coboare de la nivelul dintilor pe radacina, astfel incat, pe masura ce ea evolueaza, radacina devine din ce in ce mai expusa factorilor mediului oral. Depunerile de tartru dentar reprezinta sediul a numeroase specii de bacterii, numarul total al microorganismelor rezidente la acest nivel putand ajunge chiar la ordinul milioanelor. 

Pe fondul sangerarilor gingivale, bacteriile pot patrunde in tesut si apoi pot ajunge in circulatia sanguina, putand disemina la nivelul diferitelor organe si tesuturi. 

Acest lucru este deosebit de grav deoarece cercetatorii au demostrat faptul ca parodontoza poate fi punctul de plecare pentru dezvoltarea afectiunilor cardio-vasculare de tipul infarctului miocardic, hipertensiune arteriala, precum si al afecitunilor nervoase (dementa de timp Alzheimer). 

#LifeDentist-ii recomanda cu multa caldura pacientilor care observa simptomele gingivitei sa se prezinte cat mai repede la cabinetul stomatologic din Bucuresti si sa nu mai amane vizita la medicul stomatolog specialist. 

O singura sedinta de consultatie poate face diferenta, fiind mult mai usor de tratat o gingivita in stadiu incipient, decat o afectiune gingivala aflata deja intr-un stadiu mult mai avansat, cronic. 

Recunosti aceste smene de afectare gingivala? Nu lasa gingivita sa evolueze in parodontoza! Programeaza-te ACUM si beneficiaza de tratamentul parodontozei cu laserul in clinica dentara Life Dental Spa!

Ce este stomatologia holistica?

Pacientii care aleg clinica stomatologica Life Dental Spa se pot bucura de tratamente moderne, actuale, realizate de catre #LifeDentisti conform principiilor stomatologiei holistice. 

Holisticul semnifica faptul ca intregul nu este redus la partile sale componente, ceea ce inseamna ca nici pacientul nu este tratat doar din punct de vedere fizic. In acest sens, atunci cand este necesar tratamentul parodontozei cu laserul, pacientul se bucura si de sfaturi perosnalizate cu privire la cum sa previna recidiva bolii, invatand sa elimine din stilul de viata toti factorii nocivi care au dus la aparitia afectiunii parodontale de la bun inceput. 

Principiile stomatologiei holistice constau in:

 • Tratamente minim-invazive, prietenoase cu organismul, realizate cu ajutorul tehnologiei ultramoderne a laserului stomatologic 
 • Folosirea unor materiale biocompatibile, care nu contin ingrediente daunatoare organismului pe termen lung 
 • Comunicare medic-pacient deschisa, in care atat medicul cat si pacientul se bucura de informatiile necesare, astfel incat metoda de tratament sa fie cea mai potrivita

Pacientii care sufera de parodontoza pot alege sa trateze conservativ aceasta afectiune cu ajutorul Protocolului holistic de tratare a parodontozei, protocol unic in Romania, elaborat de catre medicul fondator al clinicii stomatologice Life Dental Spa, dr. Cristina Obreja. 

Pacientii care au ales sa urmeze Protocolul holistic unic de tratament pentru parodontoza s-au bucurat de rezultate maxime, vizibile si calitative intrun timp record. Nu doar ca au limitat evolutia temutei boli parodontale, dar au reusit si sa invete cum sa isi imbunatateasca stilul de viata si cum sa previna recidiva afectiunii. 

Programeaza-te ACUM si bucura-te de cele mai bune tratamente pentru parodontoza in clinica stomatologica Life Dental Spa!

Protocolul holistic de tratare a parodontozei – unic in Romania, numai la Life Dental Spa 

Protocolul holistic de tratare a parodontozei cuprinde manopere alternative de tratare a afectiunii, mult mai conservatoare, minim-invazive, cu efecte vizibile si valabile pe termen lung. Pe scurt, atunci cand pacientii aleg sa urmeze aceasta metoda moderna de tratament in dental spa-ul din Bucuresti, se bucura de: 

  • Un pachet complet de igienizare profesionala, pentru a elimina depunerile masive de tartru dentar, astfel incat cauza principala de aparitie a problemelor gingivale este eliminata iar tratamentul poate actiona in profunzime 
 • Tratamentul propriu-zis realizat cu ajutorul laserului stomatologic
 • Consiliere individuala medic-pacient, astfel incat pacientul are parte de recomandari si de sfaturi personalizate cu privire la cum sa previna recidiva parodontozei 

Inainte de a urma Protocolul holistic de tratare a parodontozei, pacientii sunt asteptati de catre echipa de #LifeDentisti pentru o consultatie realizata cu ajutorul camerei intraorale. In urma unei singure sedinte de control, medicul specialsit in parodontologie poate evalua statusul oral si poate diagnostica stadiul de afectare parodontala. 

Ulterior, se va efectua un plan de tratament care va cuprinde toate manoperele care urmeaza a fi realizate, astfel incat pacientul este complet informat de la bun inceput cu privire la toate procedurile, precum si cu privire la costurile aferente intregului tratament. 

Inainte de toate, pacientul trebuie sa urmeze un pachet complet de igienizare profesionala, care se realizeaza de catre medicul specialist in cabinetul stomatologic din Bucuresti in cadrul unei singure sedinte. 

Pachetul complet de igienizare profesionala are rolul de a oferi o curatare in profunzime si cuprinde trei manopere, si anume: 

 • Detartraj cu ultrasunete – in urma efectuarii unui detartraj, depozitele de tartru, care sunt foarte aderente de suprafata dentara, vor fi eliminate, totul fara ca smaltul dentar sa aiba de suferit! 
 • Periaj profesional – utilizant o periuta specialace efectueaza miscari circulare, este eliminata placa bacterina si suprafetele dentare sunt netezite 
 • Air-Flow – jeturile de apa cu bicarbonat pulsate la nivelul spatiilor interdentare si greu accesibile au rolul de a elimina si ultimele depozite de tartru dentar si de placa microbiana restante la nivelul cavitatii orale

In urma efectuarii pachetului complet de igienizare profesionala, pacientul poate incepe sedintele de terapie laser, tratamentul fiind fara ace, fara freze si fara durere! 

Tratamentul parodontozei cu laserul 

Laserul stomatologic este o inovatie in ceea ce priveste stomatologia clasica, oferind posibilitatea de a realiza tratamente fara durere, minim-invazive, rapide si foarte eficiente intr-un timp record. Pe scurt, avantajele laserului stomatologic sunt: 

  • Efectul minim-invaziv – lumina laser are capacitatea de a actiona numai la nivelul tesutului afectat, astfel incat tesuturile sanatoase din jur nu sunt in niciun fel afectate 
  • LIPSA DURERII  – intensitatea cu care laserul dentar actioneaza la nivelul tesuturilor afectate poate fi setata de catre medicul specialist in functie de sensibilitatea pacientului, astfel incat acesta nu va simti nicio durere si nu va mai fi necesara anestezia 
  • Stimularea regenerarii – laserul stomatologic imbunatateste imunitatea la nivel local si favorizeaza regenerarea rapida a gingiei, care isi va recapata aspectul natural si estetic inca de la primele sedinte 
 • Efecte vizibile inca dupa primele sedinte de terapie laser 
 • Limitarea hemoragiei 
  • Laserul dentar nu atinge dintele, astfel incat pacientii nu trebuie sa isi faca griji cu privire la riscul de a contacta infectii incrucisate de la pacientii anteriori 
 • Rezultatele sunt valabile pe termen lung 

Laserul dentar i-a facut pe pacienti sa spuna adio interventiilor dureroase, chirurgicale si invazive asupra tesutului gingival! 

Alege clinica stomatologica Life Dental Spa si bucura-te de voucher-ul in valoare de 100 de lei oferit de echipa de #LifeDentisti pentru tratamentele laser!

Trateaza si cauza, nu doar efectul! 

Una dintre devizele clinicii stomatologice Life Dental Spa este tratarea cauzei, nu doar a efectului. Astfel, dupa ce pacientii si-au redobandit aspectul sanatos si natural al gingiei in urma efectuarii tratamentului parodontozei cu laserul dentar, urmeaza ca acestia sa se bucure de sfaturile personalizate cu privire la prevenirea recidivei. 

Aceste recoamandari difera de la un pacient la altul, in functie de statusul oral al fiecaruia, de situatia clinica si mai ales de factorii care au dus la aparitia parodontozei de la bun inceput. Cu toate acestea, exista cateva sfaturi generale, valabile pentru toti pacientii care au avut de suferit in ruma parodonzoei si care isi doresc sa nu se mai intalneasca cu aceasta afectiune, si anume: 

  1. Respectarea igienei orale – periajul dentar trebuie realizat dupa fiecare masa, sau cel putin de minimum doua ori pe zi, cu o periuta adecvata, cu perii moi, timp de aproximativ 2-3 minute 
  2. Apa de gura si pasta de dinti trebuie sa fie recomandate de medic in functie de statusul oral al fiecarui pacient, fiind de preferat ca acestea sa fie realizate din ingrediente naturale, lipsite de coloranti si arome artificiale
  3. Dusul bucal nu ar trebui sa lipseasca din rutina zilnica de igiena a fiecarui pacient care a avut de suferit in urma parodontozei, pentru a oferi o curata in profunzime la nivelul spatiilor interdentare 
 • Renuntarea la obiceiurile nocive, printre care se numara fumatul 
 1. Echilibrarea alimentatiei prin respectarea orelor de masa si eliminarea din dieta a carbohidratilor simpli, a dulciurilor si a sucurilor acidulate indulcite cu zahar artificial 
 2. Respectarea vizitelor periodice la cabinetul stomatologic din Bucuresti – atunci cand vine vorba de pacientii care au urmat tratamentul parodontozei cu laserul, este esential ca, la intervale de cateva luni (maxim sase luni), acestia sa se prezinte la medicul specialist in parodontologie pentru o consultatie de rutine si o igienizare profesionala

Consultatia de rutina are rolul de a preveni recidiva si de a trata eventualele afectiuni aflate intr-o stare incipienta, in acest caz fiind mult mai usor de intervenit. 

Pachetul complet de igienizare profesionala asigura o curatare in profunzime si un control al depozitelor de tartru dentar, astfle incat cauza principala de aparitie a bolii parodontale este eliminata. 

Alege clincia stomatologica Life Dental Spa si bucura-te de profesionalismul echipei de #LifeDentisti si de tehnologia ultramoderna si actuala a laserului stomatologic!

Mai Multe
articole